Κυριακή, 05 Φεβ, 2023

China in Focus: Εταιρείες σχετιζόμενες με το ΚΚΚ ίσως αγοράσουν βρετανικά σχολεία· το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στην προειδοποίηση Κίνας

Η Ουάσινγκτον απαντά στον επικεφαλής διπλωμάτη του Πεκίνου. Ο Κινέζος αξιωματούχος είχε πριν λίγες μέρες ορίσει «κόκκινες γραμμές» που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να περάσουν στις σχέσεις τους με το κομμουνιστικό καθεστώς.

Καναδοί βουλευτές ψηφίζουν απόφαση που κατηγορεί το Πεκίνο για γενοκτονία κατά της εθνοτικής μειονότητας των Ουιγούρων. Αλλά η κυβέρνηση Τρουντό δεν υποστηρίζει το ψήφισμα.

Εκατοντάδες βρετανικά σχολεία μπορεί να γίνουν βήματα κινεζικής προπαγάνδας. Αυτό καθώς κινεζικές εταιρείες σχετιζόμενες με το ΚΚΚ θέλουν να τα αγοράσουν.

Οι φωνές για άρνηση συμμετοχής τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022 αυξάνονται, λόγω του κακού ιστορικού της Κίνας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία είναι μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν το κίνημα.

Και η κόρη ενός ανώτατου επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος ανακαλεί τα βάσανα της οικογένειάς της. Ο πατέρας της είχε υπάρξει γραμματέας του κομμουνιστή επικεφαλής Μάο Τσεντόνγκ.

 

Για περισσότερα βίντεο, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε