Τρίτη, 05 Μαρ, 2024

China in Focus: Εταιρείες του Πεκίνου συλλέγουν DNA Αμερικανών

Σε αυτό το ειδικό διερευνητικό επεισόδιο, εξετάζουμε την φιλοδοξία του Πεκίνου για ένα από τα πιο ευαίσθητα είδη δεδομένων – το DNA. Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που υπάρχουν, συλλέγει DNA ανά τον κόσμο μέσω μιας κρατικά σχετιζόμενης εταιρείας που δίνει βοήθεια για τεστ COVID-19 σε άλλες χώρες – και έτσι έχει πρόσβαση στα βιομετρικά δεδομένα του κόσμου.

Ο Μπιλ Εβανίνα, πρώην διευθυντής του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Αντικατασκοπείας και Ασφάλειας, είπε στο CBS: «Είναι η εταιρεία που δείχνει την μεγαλύτερη ύπαρξη δεσμών με το κομμουνιστικό κράτος αλλά και με τον στρατιωτικό μηχανισμό.»

Η εταιρεία δουλεύει με τον κινεζικό στρατό, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και την τροποποίηση γονιδίων ως όπλο. Και δεν είναι μόνο για εγχώριο έλεγχο, αλλά επίσης για να στηρίξει τις παγκόσμιες φιλοδοξίες του.

Ο Τζον Ράτκλιφ, έκτος Διευθυντής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, είπε στο Fox Business τον προηγούμενο Δεκέμβριο: «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει έναν στρατό δύναμης δύο εκατομμυρίων και προσπαθεί να μεγαλώσει την δύναμή του μέσω … γενετικής τροποποίησης.»

Ο Γουάνγκ Τζιέν, ιδρυτής του Ινστιτούτου Γονιδιακής Πεκίνου, είχε παλιότερα πει: «Ελπίζω πως οι δράσεις μας μπορούν να υπερβούν την βιομηχανική εποχή και να επιτρέψουν στην Κίνα να ηγηθεί του κόσμου τα επόμενα εκατό χρόνια.»

Πόσο μακριά έχει ήδη φτάσει η Κίνα στο χτίσιμο της γενετικής βάσης δεδομένων της; Και τι θα σημαίνει η επιτυχία της για τον κόσμο;

Εξερευνούμε αυτές και άλλες ερωτήσεις σε ένα νέο ειδικό επεισόδιο για τις φιλοδοξίες της Κίνας στην γενετική.

 

 

Παρακολουθήστε το πλήρες επεισόδιο στην EpochTV.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε