Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Εικονογράφηση του Χούα Τούο από τον Sun Mingguo/Epoch Times

Χούα Τούο – Ο γιατρός από την αρχαία Κίνα με τις εξαιρετικές θεραπευτικές ικανότητες

Ο Χούα Τούο γεννήθηκε στα τέλη της ανατολικής δυναστείας Χαν. Ήταν ένας σπουδαίος γιατρός με νεανική εμφάνιση παρά την ηλικία του και ήταν γνωστός για τις υπερφυσικές του ικανότητες. Οι θεραπευτικές του ικανότητες είναι καταγραμμένες στο «Records of the Three Kingdoms, Biography of Hua Tuo».

Ειδικός στον βελονισμό και τη χειρουργική

Ο Χούα Τούο ήταν ειδικός στον βελονισμό και τη χειρουργική και πολλές φορές χρησιμοποιούσε βότανα για να παράξει φάρμακα· είχε τόσο μεγάλη εμπειρία που δεν χρειαζόταν καν να ζυγίσει τα βότανα.

Όταν επρόκειτο για βελονισμό, μπορούσε να θεραπεύσει τους ασθενείς μόνο με μία ή δύο βελόνες. Πριν εισάγει μια βελόνα στον ασθενή, του έλεγε: «Ενημέρωσέ με όταν νιώσεις τη βελόνα». Όταν ο ασθενής έλεγε ότι την ένιωθε, ο Χούα Τούο αφαιρούσε τη βελόνα και ο ασθενής αισθανόταν αμέσως καλύτερα.

Ο Χούα Τούο ήταν αυτός που ανακάλυψε τα σημεία βελονισμού Jiaji που αργότερα έγιναν γνωστά ως σημεία Huatuojiaji.

Ο Χούα Τούο ήταν επίσης μεγάλος χειρουργός. Εάν η εστία της λοίμωξης βρισκόταν στο σώμα και ούτε ο βελονισμός ούτε τα φάρμακα ήταν αποτελεσματικά, η χειρουργική επέμβαση ήταν απαραίτητη. Ο Χούα Τούο έδινε στον ασθενή να πιει ένα αναισθητικό σε υγρή μορφή . Όταν ο ασθενής έπεφτε σε αναίσθητη κατάσταση, ο Χούα Τούο άνοιγε την κοιλιά του για να αφαιρέσει το μολυσμένο μέρος, καθάριζε την περιοχή και έκλεινε την κοιλιά με ράμματα πριν εφαρμόσει μια κρέμα στην πληγή. Σε μόλις τέσσερις ή πέντε ημέρες, ο πόνος θα εξαφανιζόταν και ο ασθενής θα αποκτούσε πλήρη ανάρρωση σε ένα μήνα.

Υπήρχε ένας ασθενής που είχε στομαχόπονο για πάνω από δέκα ημέρες. Τα φρύδια και τα γένια του έπεφταν. Ο Χούα Τούο διέγνωσε ότι η μισή σπλήνα του ασθενούς είχε υποστεί ζημιά και ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί. Όταν ο ασθενής πήρε το αναισθητικό διάλυμα και ξάπλωσε, ο Χούα Τούο άνοιξε το στομάχι του και διαπίστωσε ότι η μισή σπλήνα είχε πράγματι υποστεί ζημιά. Αφαίρεσε το κατεστραμμένο μέρος και τους νεκρούς ιστούς και του εφάρμοσε φαρμακευτική κρέμα. Ο ασθενής πήρε φάρμακα από το στόμα αφού συνήλθε και ανάρρωσε σε λιγότερο από 100 ημέρες.

Ο Χούα Τούο είδε με τις υπερφυσικές του ικανότητες έναν όγκο στον εγκέφαλο του Τσάο Τσάο

Ο ηγεμόνας Τσάο Τσάο βασανιζόταν από χρόνιους πονοκεφάλους για πολλά χρόνια. Γνωρίζοντας τις θεραπευτικές ικανότητες του Χούα Τούο, τον καλούσε συχνά στο παλάτι του για να τον θεραπεύσει. Κάθε φορά που ο Χούα Τούο του έκανε βελονισμό, το αποτέλεσμα ήταν ακαριαίο.

Μια φορά ο Χούα Τούο είδε  με τις υπερφυσικές του ικανότητες έναν όγκο στον εγκέφαλο του Τσάο Τσάο και του πρότεινε να του κάνει χειρουργική επέμβαση, αλλά ο Τσάο Τσάο ήταν καχύποπτος και νόμιζε ότι ο Χούο Τούο ήθελε να τον σκοτώσει και έτσι διέταξε να τον φυλακίσουν. Όταν η αρρώστια του Τσάο Τσάο εμφανίστηκε, θυμήθηκε τον Χούο Τούο και έψαξε για αυτόν, αλλά ήταν πολύ αργά, ο Χούο Τούο είχε ήδη πεθάνει στην φυλακή και έτσι ο Τσάο Τσάο πέθανε από αυτή την αρρώστια.

Μαθήματα από θεϊκά όντα

Ο Χούα Τούο επισκεπτόταν συχνά τα γνωστά βουνά της Κίνας. Μια μέρα, ήρθε σε μια παλιά σπηλιά στο όρος Γκονγκ Γι και άκουσε φωνές. Κάποιος συζητούσε τρόπους θεραπείας των ασθενειών. Πήγε πιο κοντά στη σπηλιά από περιέργεια και άκουσε κάποιον να λέει: «Ο Χούα Τούο είναι ακριβώς εδώ. Ας του μεταδώσουμε τις θεραπευτικές δεξιότητες».

Αλλά ένα άλλο άτομο διαφώνησε. «Ο Χούα Τούο δεν πρέπει να μεταδώσει τις δεξιότητες, αφού είναι ένα άπληστο άτομο με λίγη συμπόνια».

Ο Χούα Τούο πήδηξε μέσα στη σπηλιά και είδε δύο ηλικιωμένους άνδρες με ρούχα από φλοιό δέντρων και ψάθινα καπέλα.

Ο Χούα Τούο τους πλησίασε και τους είπε: «Είμαι πρόθυμος να μάθω την τέχνη της θεραπείας, αλλά δεν έχω συναντήσει ποτέ έναν καλό δάσκαλο. Σας παρακαλώ να μου μεταδώσετε τις δεξιότητες, γιατί είμαι ειλικρινής στο να τις μάθω. Δεν θα σας απογοητεύσω».

Οι γέροντες είπαν: «Θα σου μεταδώσουμε τις θεραπευτικές δεξιότητες, αλλά αυτό μπορεί να είναι η αιτία της πτώσης σου στο μέλλον. Μην κάνεις διακρίσεις εις βάρος κανενός με βάση την κοινωνική του θέση ή τον πλούτο του, μην είσαι φιλάργυρος και μην πτοείσαι από τις δυσκολίες. Τότε δεν θα πάθεις κανένα κακό».

Ο Χούα Τούο ευχαρίστησε τους γέρους και υποσχέθηκε να λάβει υπόψη του τα λόγια τους.

Οι γέροι χαμογέλασαν και έδειξαν ένα πέτρινο κρεβάτι. «Υπάρχει ένα βιβλίο πάνω στο κρεβάτι. Πάρτο και φύγε από τη σπηλιά αμέσως. Μην δείξεις το βιβλίο σε κανέναν».

Ο Χούα Τούο πήρε το βιβλίο και γύρισε, και οι γέροι είχαν φύγει. Έφυγε βιαστικά από τη σπηλιά, και αμέσως μετά η σπηλιά κατέρρευσε. Το βιβλίο από τη σπηλιά περιείχε παράξενες συνταγές που έκαναν θαύματα. Ο Χούα Τούο θανατώθηκε από τον Τσάο Τσάο πριν κλείσει τα 60 του χρόνια. Τα λόγια των γερόντων ήταν προφητικά, (από το «Zhong Cang Jing-Central Treasury Classic», που πιστεύεται ότι γράφτηκε από τον Χούα Τούο).

Η Su Lin συνέλαβε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε