Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
(Andreas Mortensen/Reuters)

Δανία: Ανακαλύφθηκαν σπάνιοι θησαυροί των Βίκινγκ

Εδώ μπορείτε να δείτε τα νομίσματα στην ιστοσελίδα του ιστορικού Μουσείο του Άαλμποργκμουσείου που θα εκθέσει τους θησαυρούς από την 1η Ιουλίου.

Σπάνιοι θησαυροί, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 ασημένια νομίσματα, ανακαλύφθηκαν κοντά σε φρούριο των Βίκινγκ στη βορειοδυτική Δανία, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του μουσείου που θα τους φιλοξενήσει.

Μια νεαρή κοπέλα ανακάλυψε το περασμένο φθινόπωρο τους θησαυρούς, καθώς ερευνούσε με ανιχνευτή μετάλλων μια περιοχή κοντά σε χωράφι με καλαμπόκια.

Τα ασημένια νομίσματα ανακαλύφθηκαν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το φρούριο Φίρκατ – κοντά στην πόλη Χομπρό – το οποίο χρονολογείται από το 980 μ.Χ.

«Τέτοιοι θησαυροί είναι πολύ σπάνιοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο διευθυντής του μουσείου της Βόρειας Γιουτλάνδης, Λαρς Κρίστιαν Νόρμπαχ.

Βρέθηκαν επίσης νομίσματα αραβικής και γερμανικής προέλευσης, καθώς και ένα κόσμημα – βάρους 500 γραμμαρίων – από τη Σκωτία ή την Ιρλανδία.

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε