Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Το λογότυπο του Twitter και η φωτογραφία του Έλον Μασκ 27 Οκτωβρίου 2022. (Dado Ruvic/Reuters)

«Δεν είναι ανεκτό»: Ο Μασκ αναστέλλει τον λογαριασμό του δημιουργού της «παιδοφιλικής σημαίας» στο twitter

Το Twitter ανέστειλε έναν λογαριασμό που ανήκε σε έναν χρήστη ο οποίος δημιούργησε μια σημαία «ατόμου που προσελκύεται από τη νεολαία» για να γιορτάσει και να υποστηρίξει τους παιδόφιλους, καθώς ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα είναι ανεκτή στην πλατφόρμα.

Η Δρ. Αναστασία Μαρία Λούπης, επαγγελματίας ιατρός με έδρα την Κοπεγχάγη της Δανίας, μπήκε στο Twitter στις 26 Απριλίου για να μοιραστεί ένα στιγμιότυπο οθόνης του υποτιθέμενου λογαριασμού που βρίσκεται πίσω από τη σημαία, με την ονομασία «ZeebDemon».

Η ανάρτηση του λογαριασμού που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη σημαία έχει ως εξής: «Ευτυχισμένη Ημέρα της Αλίκης, σε όσους γιορτάζουν! Σκέφτηκα, γιατί να μην χρησιμοποιήσω τη σημερινή μέρα για να αποκαλύψω τη σημαία υπερηφάνειας YAP (youth-attracted person) που σχεδίασα πριν από σχεδόν ένα χρόνο».

Η σημαία περιείχε αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου, του ροζ και λευκές μπάρες. Η αρχική ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε 56 φορές και συγκέντρωσε 947.000 προβολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέρα της Αλίκης (Alice Day), είναι μια ετήσια «ημέρα υπερηφάνειας για την παιδοφιλία» που λαμβάνει χώρα στις 25 Απριλίου.

«Ο Έλον Μάσκ έθεσε σε διαθεσιμότητα το άτομο που έφτιαξε τη σημαία παιδοφιλίας. Μπράβο, Έλον», έγραψε η Δρ. Λούπης για τον λογαριασμό ο οποίος απαγορεύτηκε μέσα σε 24 ώρες, απάντησε: «Δεν είναι ανεκτό σε αυτή την πλατφόρμα».

Το βιογραφικό του λογαριασμού του Twitter που έχει πλέον αφαιρεθεί πίσω από τη σημαία αναφέρει: «Η σημαία είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς: “Η έλξη δεν είναι κατάχρηση. Και η κατάχρηση δεν είναι αγάπη. Η αγάπη είναι αγάπη. Αψηφήστε το μίσος. Καταργήστε τη συστημική καταπίεση. Σταθείτε αλληλέγγυοι ενάντια στη μισαλλοδοξία, ενάντια στο φασισμό».

Από τότε που ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Μασκ έχει θέσει ως αποστολή του να αφαιρέσει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών από την πλατφόρμα. Έχει παροτρύνει τους χρήστες να τον ενημερώνουν αν βλέπουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το Twitter απαγορεύει «επιθετικά» λογαριασμούς που συνδέονται με κακοποίηση

Υπό το τιμόνι του, ο ιστότοπος έχει αναβαθμίσει τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζει περιεχόμενο που σχετίζεται με τέτοιο υλικό, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και επιθετικός, σύμφωνα με τον αναλυτή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και δεδομένων Άντρεα Στρόπα.

Τον Δεκέμβριο, o Στρόπα εξήγησε ότι ο αριθμός των λογαριασμών που αναστέλλονται από το Twitter σε καθημερινή βάση για κοινοποίηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τότε που ανέλαβε ο Μασκ.

Σύμφωνα με τον Στρόπα -ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν ως ανεξάρτητος ερευνητής στην ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter- το Twitter κατέβασε 44.000 «ύποπτους λογαριασμούς», εκ των οποίων πάνω από 1.300 είχαν προσπαθήσει να αποφύγουν τον εντοπισμό χρησιμοποιώντας «κωδικοποιημένες λέξεις και κείμενο σε εικόνες για να επικοινωνούν» μόνο μεταξύ 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Μετά την εξαγορά του Μασκ, η πλατφόρμα δημιούργησε επίσης ειδικές ομάδες για να διερευνούν καθημερινά λογαριασμούς που παραβιάζουν την πολιτική σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, δήλωσε ο Στρόπα.

Το Twitter δηλώνει ότι έχει «μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιοδήποτε υλικό που παρουσιάζει ή προωθεί τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών», η οποία αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων του.

Η εφημερίδα Epoch Times επικοινώνησε με το Twitter για σχόλια.

Εάν είστε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο ή γνωρίζετε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, εμπορίας σεξ ή άλλα εγκλήματα κατά παιδιών στο διαδίκτυο, μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού ή να καλέσετε δωρεάν τη γραμμή SOS 1056

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε