Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός κοντά στο δικαστήριο Mark O. Hatfield καθώς φωτιές μαίνονται σε διάρκεια διαδήλωσης στο Πόρτλαντ, Όρεγκον, 22 Ιουλίου 2020. (Beth Nakamura/The Oregonian via AP)

DHS: Τοπικοί αστυνομικοί «εγκατέλειψαν» ομοσπονδιακούς στο Πόρτλαντ

Από την Charlotte Cuthbertson.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Σαν ρολόι, για περισσότερες από 60 νύχτες, μεταξύ μεσάνυχτων και 5 π.μ., ταραχοποιοί και αναρχικοί πολιόρκησαν το δικαστικό μέγαρο Mark O. Hatfield στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Καθόλη την διάρκεια του Ιουνίου, καθώς η βία κλιμακώθηκε και οι αστυνομικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας ζήτησαν βοήθεια, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έστειλε περίπου 20 ακόμη αστυνομικούς.

Στις αρχές Ιουλίου, περισσότεροι εστάλησαν, συμπεριλαμβανομένων τακτικών μονάδων συνοριακής περιπολίας και άλλων ειδικοτήτων, δήλωσε ο Τσαντ Γουλφ, αναπληρωτής γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), κατά την διάρκεια ακρόασης στην Γερουσία στις 6 Αυγούστου.

Ο γερουσιαστής Γκάρυ Πήτερς (Δ-Μισ.) κατηγόρησε τον Γουλφ ότι επέλεξε να «κλιμακώσει τις συγκρούσεις» στέλνοντας ένα «κύμα ομοσπονδιακού προσωπικού που δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση για να κατευνάσει την κατάσταση», αντί να συνεργαστεί με κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους.

«Αντί να οργανώσουμε τους πόρους, το προσωπικό και την αποστολή του υπουργείου σας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής των λευκών ρατσιστών, έχετε επιλέξει να επικεντρωθείτε στο φαίνεσθαι», δήλωσε ο Πήτερς.

Ωστόσο, ο Γουλφ είπε, ότι μέχρι την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί «εγκαταλείφθηκαν λόγω επικίνδυνων πολιτικών από τοπικούς αξιωματούχους».

Τοπικοί και κρατικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους αστυνομικούς του και έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν στους τοπικούς αστυνομικούς να συλλάβουν όποιον ζημίωνε ομοσπονδιακή [κρατική] περιουσία, δήλωσε ο Γουλφ.

«Οι τοπικοί άρχοντες δεν επέτρεψαν στους τοπικούς αστυνομικούς να αστυνομεύσουν την περιοχή γύρω από τις ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις, ούτε στα κοντινά πάρκα — όπου βίαιοι οπορτουνιστές τα χρησιμοποιούσαν ως σταθμό προετοιμασίας για την νυχτερινή τους επίθεση στο δικαστήριο και τους αστυνομικούς μας», δήλωσε ο Γουλφ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πόρτλαντ εξέδωσε ψήφισμα στις 22 Ιουλίου που απαγορεύει στα μέλη του αστυνομικού τμήματος του Πόρτλαντ να συνεργάζονται με ομοσπονδιακούς αστυνομικούς.

Η Πόλη του Πόρτλαντ άρχισε να επιβάλλει πρόστιμο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση — μέγιστο $500 ανά 15 λεπτά — τιμωρώντας την διατήρηση ενός φράκτη από τους ομοσπονδιακούς γύρω από το δικαστήριο για την προστασία του από τους ταραχοποιούς.

«Από χθες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας χρωστάει $192.000 και συνεχίζουμε», δήλωσε η Επίτροπος της πόλης Κλόη Έντουαλυ σε δήλωση της 28ης Ιουλίου.

Η κατάσταση άρχισε να αντιστρέφεται στις 30 Ιουλίου, αφού η κυβερνήτρια του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν έστειλε κρατικά στρατεύματα για να βοηθήσουν τους αστυνομικούς του DHS να σταματήσουν την βία και την καταστροφή γύρω από το δικαστήριο. Έκτοτε, οι βίαιες επιθέσεις στο δικαστήριο έχουν μειωθεί, αλλά πλήθη έχουν στοχεύσει άλλα κτίρια και συγκρούστηκαν επανειλημμένα με αστυνομικούς του Πόρτλαντ.

Ο Γουλφ είπε ότι η έλλειψη κρατικού και τοπικού συντονισμού με ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για τόσον καιρό ήταν αυτό που επέτρεψε στην κατάσταση να γίνει τόσο πολύ εκτός ελέγχου.

«Επέτρεψε σε αυτά τα βίαια άτομα να συνεχίσουν να επιτίθενται σε μια ομοσπονδιακή εγκατάσταση κάθε νύχτα χωρίς να υπάρχει αντίδραση», είπε. «Έτσι γίνονταν πιο θρασείς, κάθε νύχτα. Και αρχίσαμε να βλέπουμε μερικά από τα όπλα που χρησιμοποίησαν να γίνονται όλο και πιο περίπλοκα».

Γεμάτοι γεμιστήρες τυφεκίων και κοκτέιλ Μολότωφ βρέθηκαν σε ένα πάρκο στο Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις 26 Ιουλίου 2020. (Αστυνομικό τμήμα του Πόρτλαντ μέσω AP)

 

Ο Γουλφ είπε ότι τούβλα, κατεψυγμένα μπουκάλια νερού και κονσέρβες τροφίμων χρησιμοποιούνταν ως βλήματα εναντίον των αστυνομικών.

«Νύχτα μετά από νύχτα, 30 μέρες, 40 μέρες, δεν υπήρχε καμία συνέπεια όταν το έκαναν αυτό, οπότε τότε ήρθαν με πυροτεχνήματα εμπορικής ποιότητας και μετά ήρθαν με IED και μετά ήρθαν με ηλεκτρικά εργαλεία».

Ο Γουλφ είπε ότι οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί υπέστησαν συνολικά 277 τραυματισμούς από την βία.

«Οι αστυνομικοί υπέστησαν χημικά εγκαύματα, πληγές με αιμορραγία και επιθέσεις με λέιζερ τύφλωσης, που δημιούργησαν οφθαλμικούς τραυματισμούς σε μερικούς από τους συναδέλφους μας», είπε.

Είπε ότι φαίνεται πως ορισμένες επιθέσεις είχαν σαφή συντονισμό και ότι μερικοί ταραχοποιοί φαινόταν να έχουν εκπαιδευτεί.

Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνέλαβαν 199 άτομα κατά την διάρκεια των ταραχών, δήλωσε ο Γουλφ.

Το FBI ξεκίνησε περισσότερες από 300 εγχώριες έρευνες για τρομοκρατικές ενέργειες από τις 28 Μαΐου, σύμφωνα με τον Έριν Νήλυ Κοξ, Δικηγόρο του Έθνους για την Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας και συν-επικεφαλής της ειδικής ομάδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τους βίαιους αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές.

«Αυτό δεν περιλαμβάνει πιθανές έρευνες για παραβιάσεις κοινωνικών δικαιωμάτων ή για βίαιο έγκλημα που σχετίζεται με τις ταραχές», δήλωσε ο Κοξ σε ακρόαση στην Γερουσία στις 4 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις με όπλα αυξήθηκαν αλματωδώς στο Πόρτλαντ από τότε που μια ομάδα μείωσης της βίας των όπλων διαλύθηκε από τον δήμαρχο Τεντ Γουίλερ.

Καταγράφηκαν στην πόλη 63 συμβάντα πυροβολισμών έως τις 26 Ιουλίου, σε σύγκριση με 28 τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από την Oregonian.

Ακολουθήστε την Charlotte στο Twitter: @charlottecuthbo

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε