Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ένα πλοίο εργάζεται στα ανοιχτά της Βαλτικής Θάλασσας στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία, στις 11 Νοεμβρίου 2018. (Bernd Wuestneck/dpa μέσω AP)

Διαχειριστής Δικτύου: Η Νέα Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μπλακ άουτ αυτόν τον χειμώνα

Ένας μεγάλος διαχειριστής δικτύου της Νέας Αγγλίας δήλωσε ότι προετοιμάζεται για μια πιθανή επιβάρυνση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω μιας αύξησης της ζήτησης για φυσικό αέριο που απειλεί να μειώσει τις προμήθειες.

Η ISO New England, ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι ένας ιδιαίτερα ψυχρός χειμώνας θα μπορούσε να προκαλέσει μπλακ άουτ λόγω του ότι δεν διαθέτει αρκετό φυσικό αέριο που προορίζεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσαν αξιωματούχοι στην εφημερίδα The Wall Street Journal στις 17 Οκτωβρίου.

“Η πιο προκλητική πτυχή αυτού του χειμώνα είναι αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και η ακραία αστάθεια στις αγορές”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Vamsi Chadalavada, επικεφαλής της ISO New England, σε συνέντευξή του.

Σε δήλωσή του προς την Epoch Times, εκπρόσωπος του διαχειριστή του δικτύου δήλωσε ότι “η αρχική του ανάλυση δείχνει ότι η περιοχή θα πρέπει να έχει επαρκή ανεφοδιασμό σε καύσιμα υπό ήπιες και μέτριες χειμερινές συνθήκες, οι οποίες στη Νέα Αγγλία είναι αρκετά ψυχρές”.

“Σε περίπτωση [που] αναπτυχθούν παρατεταμένα ψυχρά κύματα, η ISO New England έχει θεσπίσει διαδικασίες για την παρακολούθηση των ενεργειακών προμηθειών και τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων αρκετά νωρίς, ώστε η περιοχή να λάβει προληπτικά μέτρα, όπως η επίσπευση των παραδόσεων καυσίμων ή το αίτημα για δημόσια εξοικονόμηση”, συνέχισε ο εκπρόσωπος. “Δεδομένου ότι η περιοχή εξαρτάται από το εισαγόμενο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε αστάθεια στις τιμές όταν τα παγκόσμια γεγονότα επηρεάζουν τη ζήτηση αυτού του καυσίμου”.

Και ο αντιπρόεδρος της LS Power Development, Nathan Hanson, δήλωσε ότι η εταιρεία του γεμίζει εφεδρικές δεξαμενές με πετρέλαιο για την παραγωγή σε περίπτωση που στερέψει η παροχή φυσικού αερίου.

“Το δίκτυο συνολικά βρίσκεται σε πολύ πιο σφιχτή κατάσταση”, δήλωσε στο μέσο ενημέρωσης. “Αν έχουμε μια παρατεταμένη ψυχρή περίοδο στη Νέα Αγγλία αυτόν τον χειμώνα, θα είμαστε σε πολύ παρόμοια θέση με αυτή που ήταν η Καλιφόρνια αυτό το καλοκαίρι”.

Ο Thad Hill, διευθύνων σύμβουλος της Calpine Corp. -διαχειριστής μονάδων στη βορειοανατολική περιοχή- δήλωσε ότι οι προμήθειες καυσίμων για το χειμώνα θα είναι ακριβές, αλλά δεν αναμένει διακοπές ρεύματος ή επιβάρυνση του δικτύου.

“Ο στόχος θα πρέπει να είναι να τεθεί σε εφαρμογή ένας μηχανισμός της αγοράς που να είναι πραγματικά ανθεκτικός για όλες τις περιπτώσεις εκτός από τις πιο εξωφρενικές”, δήλωσε στην Journal.

Οι βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές της Energy Information Association, οι οποίες αναρτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν ότι οι τιμές χονδρικής στους κόμβους συναλλαγών θα είναι κατά μέσο όρο 20 έως 60 τοις εκατό υψηλότερες για τον χειμώνα του 2022-23.

“Οι υψηλότερες τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιθανό να εφαρμοστούν στη Νέα Αγγλία λόγω πιθανών περιορισμών στους αγωγούς φυσικού αερίου, μειωμένων αποθεμάτων καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αβεβαιότητας σχετικά με τις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), δεδομένων των περιορισμένων συνθηκών παγκόσμιου εφοδιασμού”, ανέφερε ο οργανισμός.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις εξαγωγές

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανώνυμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν στο Reuters ότι δεν θα υπάρξει απαγόρευση ή περιορισμός των εξαγωγών φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα. Οι αξιωματούχοι λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ενεργειακών ελλείψεων στην Ευρώπη μετά τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και τις απαγορεύσεις στη ρωσική ενέργεια τους τελευταίους μήνες.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προετοιμάζονται για την προοπτική ότι οι καταπονημένοι από τον πληθωρισμό Αμερικανοί θα πληρώσουν υψηλότερους λογαριασμούς θέρμανσης σπιτιών αυτό το χειμώνα. Τα αποθέματα φυσικού αερίου, του κύριου καυσίμου θέρμανσης της χώρας, βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αφού οι αμερικανικές εταιρείες εξήγαγαν ποσότητες ρεκόρ στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες για να αντιμετωπίσουν τη μείωση των προμηθειών και τις υψηλότερες τιμές για τα ευρωπαϊκά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής.

“Και λόγω των μέτρων που έχουμε λάβει εμείς και οι εταίροι μας, οι αποθήκες φυσικού αερίου στην Ευρώπη βρίσκονται σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο από ό,τι πέρυσι. Απομένει ακόμα πολύ δουλειά”, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Το μέσο κόστος θέρμανσης των κατοικιών στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 17,2% από τον περασμένο χειμώνα σε 1.202 δολάρια, με αποτέλεσμα εκατομμύρια οικογένειες με χαμηλό εισόδημα να κινδυνεύουν να μείνουν πίσω στους λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών Ενεργειακής Βοήθειας (NEAD).

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε