Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ένας διαδηλωτής κρατά μια Γαλλική σημαία σε διάρκεια διαδήλωσης κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών για συγκεκριμένους εργαζόμενους και της υποχρεωτικής χρήσης διαβατηρίων υγείας την οποία υποστήριξε η γαλλική κυβέρνηση, στην Μασσαλία, νότια Γαλλία, 24 Ιουλίου 2021. (Clement Mahoudeau/AFP via Getty Images)

Διαδηλώσεις ξεσπούν ανά την Ευρώπη καθώς αρχίζουν επιβολές μέτρων περιορισμού, εμβολιασμών

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων περιορισμού και των διαβατηρίων εμβολιασμού ξέσπασαν ανά την Ευρώπη στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο μέσων ενημέρωσης.

Χιλιάδες διαδηλωτές παρουσιάστηκαν στον Λονδίνο, Δουβλίνο, Παρίσι, Ρώμη, Αθήνα, και άλλες πόλεις ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με πλάνα και άρθρα εφημερίδων.

Οι διαδηλώσεις στην Γαλλία φάνηκε πως ήταν οι πιο τεταμένες, με αστυνομία ΜΑΤ να βάλλει δακρυγόνο καθώς συνέβησαν συγκρούσεις στο κεντρικό Παρίσι.

Η αστυνομία θέλησε να απωθήσει διαδηλωτές κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Saint-Lazare της πρωτεύουσας αφότου διαδηλωτές είχαν ανατρέψει μια αστυνομική μοτοσυκλέτα με επιβαίνοντες δύο αστυνομικούς, δείχνουν πλάνα από μέσα ενημέρωσης. Αψιμαχίες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών επίσης συνέβησαν στην διέλευση των Ηλυσίων Πεδίων, όπου χρησιμοποιήθηκε δακρυγόνο και η οδική κυκλοφορία σταμάτησε, σύμφωνα με τα πλάνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας είπε πως περίπου 160.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στις 24 Ιουλίου – μεγάλη αύξηση από τους 114.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το Reuters.

Ο λόγος για την διαδήλωση, εν μέρει, ήταν η συζήτηση για νομοθεσία στο Γαλλικό Κοινοβούλιο που θα καθιερώσει ένα σύστημα διαβατηρίων εμβολιασμού καθώς και επιβολή εμβολιασμού για όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους. Το νομοσχέδιο διαβατηρίου, αν ψηφιστεί, θα εξαναγκάζει τους πολίτες να δείχνουν απόδειξη εμβολιασμού για την COVID-19 ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για την είσοδο σε εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους – το οποίο επικριτές περιέγραψαν ως αχρείαστα αυστηρό.

Διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς την προταθείσα νομοθεσία, λέγοντας: «Όχι στο διαβατήριο της ντροπής», ενώ χαρακτήριζαν μειωτικά τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ως «τύραννο».

 

«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν οι Γάλλοι μπορούν να αποφασίσουν. … Πιστεύω πως ένα μέρος της Γαλλίας θα είναι πάντα απρόθυμο, και αυτοί οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν λειτουργούν», είπε στο Associated Press ο διαδηλωτής Αγιούμπ Μπούλια, μηχανικός.

Χιλιάδες Ιταλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ρώμη, Νάπολη, Βερόνα, και Μιλάνο στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίας που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Στην Βερόνα, χιλιάδες φώναζαν: «Όχι στο Πράσινο Διαβατήριο», αναφερόμενοι στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα σύστημα παρόμοιο με διαβατήριο εμβολιασμού ώστε οι πολίτες να εισέρχονται σε τοπικές ανοιχτές εκθέσεις, στάδια, θέατρα, και άλλους τόπους συγκέντρωσης.

Διαδηλωτές κρατούν πινακίδες και πανό σε διάρκεια διαδήλωσης κατά των περιορισμών COVID-19 της Γαλλίας στο Παρίσι, 24 Ιουλίου 2021. (Benoit Tessier /Reuters)

 

Επίσης στις 24 Ιουλίου, διαδηλωτές στο Δουβλίνο, Ιρλανδία, κάλεσαν εμφατικά την κυβέρνηση να ανακαλέσει τα μέτρα περιορισμού και επιβολής μάσκας.

Στο Λονδίνο έγιναν επίσης σημαντικής κλίμακας διαδηλώσεις κατά των διαβατηρίων εμβολιασμού και των μέτρων περιορισμού, με διαδηλωτές να κυματίζουν σημαίες και να τραγουδούν.

Περίπου 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην κεντρική Αθήνα για να διαδηλώσουν κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ανέφεραν το DW και άλλα πρακτορεία ειδήσεων. Οι ελληνικές αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνο εναντίον κάποιων διαδηλωτών.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε