Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023

Διάγραμμα Πληροφοριών: Πως το ΚΚΚ προσπαθεί να ελέγξει την Αμερική

Για δεκαετίες, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει δουλέψει για να υπονομεύσει την Αμερική από κάθε πτυχή – και το έχει σχεδόν επιτύχει

 

Πολιτική

ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Το ΚΚΚ έχει δουλέψει για δεκαετίες για να επηρεάσει με διάφορους τρόπους Αμερικανούς πολιτικούς σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης – από σχολικές επιτροπές και δημοτικά συμβούλια έως τον Λευκό Οίκο. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ΚΚΚ χρησιμοποιεί παγίδες σεξ για να δελεάσει πολιτικούς ή οικογενειακά τους μέλη σε εκμεταλλεύσιμες καταστάσεις, που μετά το καθεστώς χρησιμοποιεί για να τους εκβιάσει. Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί επίσης την έτσι αποκαλούμενη «μαλακή δύναμη», που παρέχει κίνητρα σε πολιτικούς να παίξουν το παιχνίδι του.

 

Wall Street

ΧΡΗΣΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ WALL STREET ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς έχει ασκήσει επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες για δεκαετίες μέσω των «παλιών φίλων» του στην Wall Street, αποκάλυψε ένας Κινέζος καθηγητής τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα προηγούμενα 30 με 40 χρόνια, το ΚΚΚ «εκμεταλλεύτηκε τον βασικό κύκλο εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Ντι Ντονγκσένγκ, αντιπρύτανης της Σχολής Διεθνών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Ρενμίν της Κίνας στο Πεκίνο. Ο Ντι περιέγραψε την Wall Street ως τομέα που άρχισε να ασκεί «μια πολύ ισχυρή επιρροή στα εγχώρια και εξωτερικά θέματα των ΗΠΑ την δεκαετία του 1970», και ότι η ηγεσία του καθεστώτος, προσπαθώντας να το χρησιμοποιήσει αυτό προς όφελός της, «βρήκε το μονοπάτι μας και αυτούς στους οποίους θα μπορούσαμε να στηριχθούμε», είπε.

 

Καταστροφή ηθικού

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ

Τα κομμουνιστικά καθεστώτα τρέφονται από την διαμάχη. Ομάδες υπέρ του ΚΚΚ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Σοσιαλιστική Οργάνωση Δρόμος Ελευθερίας και ο Δρόμος Απελευθέρωσης, ήταν μεταξύ αυτών που ενεπλάκησαν σε βίαιες διαδηλώσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι του 2020. Το ΚΚΚ επίσης διεξάγει επιχειρήσεις στα κοινωνικά μέσα για να διαχωρίσει τους Αμερικανούς. Κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020, το ΚΚΚ διεξήγαγε μια επιχείρηση επιρροής στο Τουίτερ που προσπάθησε να σπείρει διχόνοια.

 

Χόλυγουντ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ

Την τελευταία δεκαετία, το Πεκίνο έχει επεκτείνει σημαντικά την επιρροή του στο Χόλυγουντ μέσω χρηματοδότησης δημοφιλών ταινιών και χρήσης της μεγάλης αγοράς του ως δέλεαρ. Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί την δύναμή του για να λογοκρίνει θέματα ενώ ταυτόχρονα προωθεί αντι-αμερικανικά αφηγήματα. «Το Χόλυγουντ τώρα συχνά λογοκρίνει τις δικές του ταινίες για να καλοπιάσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», είχε πει ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ στις 16 Ιουλίου 2020. Ο Όμιλος Γουάντα της Κίνας κατέχει το στούντιο παραγωγής ταινιών Legendary και έως το 2018, είχε πλειοψηφική μετοχή στο AMC Entertainment. [Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων των ΗΠΑ.] Άλλες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν ιδρύσει κοινές εταιρείες με κινεζικά στούντιο.

 

Λογοκρισία

ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ

Στην Κίνα, όλος ο ψηφιακός λόγος ελέγχεται από το ΚΚΚ. Τα πρόσφατα χρόνια, το Κόμμα έχει δουλέψει για να εξαγάγει το μοντέλο λογοκρισίας του ανά τον κόσμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εφαρμογή συνομιλίας κινητών WeChat, που είναι δημοφιλής στην κινεζική διασπορά. Η εφαρμογή έχει παρόμοιους ελέγχους λογοκρισίας με αυτούς που υπάρχουν στην Κίνα. Επιπλέον, αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι γνωστό ότι ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Πεκίνου. Σύμφωνα με τον Μπαρ στις 28 Μαΐου 2020, αυτές οι πλατφόρμες λογοκρίνουν «συγκεκριμένο περιεχόμενο, και σε πολλές περιπτώσεις, με εντολή ξένων κυβερνήσεων όπως η Κομμουνιστική Κίνα.»

 

Προπαγάνδα

ΔΙΑΔΟΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΜΕΣΩ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί κινεζικές κρατικές οντότητες για να εκδώσει την προπαγάνδα του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο από τα βασικά παραδείγματα είναι η εφημερίδα China Daily και η κρατική τηλεόραση CCTV. Η εφημερίδα China Daily διανέμεται καθημερινά στα γραφεία όλων των Αμερικανών μελών του Κογκρέσου, για παράδειγμα. Το ΚΚΚ επίσης χρησιμοποιεί αμερικανικά μέσα όπως την New York Times, Washington Post, και Wall Street Journal για να εκδώσει την προπαγάνδα του με την μορφή διαφημιστικών ενθέτων. Έχει επίσης χρησιμοποιήσει ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Μεξικό και Καναδά για να μεταδώσει την προπαγάνδα του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Παρακολούθηση

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η κινεζική τεχνολογία, τόσο σε λογισμικό όσο και σε υλικό μέρος, ενέχει κινδύνους κατασκοπείας καθώς όλες οι κινεζικές εταιρείες είναι δεσμευμένες προς το Κόμμα και πρέπει να συνεργάζονται με υπηρεσίες πληροφοριών όταν ζητηθεί. Αυτός ο κίνδυνος ισχύει για ένα φάσμα προϊόντων, από εφαρμογές όπως το TikTok έως κινεζικής κατασκευής ντρόουνς. Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Αντικατασκοπείας και Ασφάλειας έχει προειδοποιήσει ότι κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας όπως η BGI, ένας γίγαντας γενετικής, συλλέγουν εδώ και καιρό τα δεδομένα υγείας Αμερικανών, περιλαμβανομένων πληροφοριών DNA, για να στηρίξουν την ιατρική έρευνα του καθεστώτος.

 

Επιχειρήσεις

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ

Αμερικανοί διευθύνοντες επιχειρήσεων έχουν γίνει «κύριοι στόχοι» σε κινεζικές επιχειρήσεις επιρροής στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Μπαρ. «Η προσωπική, κρυφή πίεση ή προσέγγιση Αμερικανών επιχειρηματικών ηγετών για να προωθήσουν πολιτική κατεύθυνση και μέτρα ή να προωθήσουν Αμερικανούς πολιτικούς παρουσιάζει μια σημαντική απειλή», είπε. «Το κρύψιμο πίσω από αμερικανικές φωνές επιτρέπει στην κινεζική κυβέρνηση να ενδυναμώσει την επιρροή της και να βάλει ένα “φιλικό πρόσωπο” σε κυβερνητικά μέτρα υπέρ του καθεστώτος.»

 

Εκπαίδευση

ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΕΙΣ

Το Πεκίνο χρηματοδοτεί Ινστιτούτα και Αίθουσες Κομφούκιου – προγράμματα γλώσσας και πολιτισμού σε πανεπιστήμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντιστοίχως – που έχουν προσελκύσει διερευνήσεις τα πρόσφατα χρόνια λόγω της διάδοσης των αφηγημάτων προπαγάνδας του κινεζικού καθεστώτος και της καταστολής του ελεύθερου λόγου.
Το Αμερικανικό υπουργείο Εκπαίδευσης επίσης βρήκε ότι πανεπιστήμια έλαβαν σχεδόν $1,5 εκατομμύρια σε συμβόλαια και δώρα από την Κίνα από το 2014 έως το 2020.
Η διοίκηση Τραμπ τιμώρησε τις προσπάθειες του Πεκίνου να κλέβει αμερικανική έρευνα αποδίδοντας κατηγορητήρια σε δύο ακαδημαϊκούς που είχαν αποκρύψει τους δεσμούς τους με την Κίνα, απαγορεύοντας την είσοδο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που σχετίζονται με τον κινεζικό στρατό, και στοχεύοντας κρυφούς Κινέζους στρατιωτικούς επιστήμονες που δούλευαν σε αμερικανικές σχολές.

 

Οπιοειδή

ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΘΑΝΑΣΙΜΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη πηγή φεντανύλης, ενός συνθετικού οπιοειδούς, και άλλων ισοδυνάμων φεντανύλης που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα οπιοειδή (φυσικά και συνθετικά) ήταν αιτία 49.860 θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Αν και το κινεζικό καθεστώς υποσχέθηκε να παρεμποδίσει την ροή φεντανύλης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επικρίνει το Πεκίνο για το ότι δεν πήρε ενεργά μέτρα για να καταστείλει την παραγωγή φεντανύλης και την διανομή στην Κίνα.

 

Πνευματική ιδιοκτησία

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

Η κρατική εκστρατεία της Κίνας να αποκτά αμερικανική τεχνολογία εμπεριέχει νόμιμους και παράνομους τρόπους. Όλη η κοινωνία έχει κινητοποιηθεί για αυτές τις προσπάθειες, σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέυ. Εκτός των χάκερ, ερευνητές και εσωτερικοί υπάλληλοι εταιρειών έχουν κλέψει αμερικανική τεχνολογία για να ωφελήσουν το καθεστώς. Τα κινεζικά κρατικά υποστηριζόμενα προγράμματα προσφοράς θέσεων εργασίας δίνουν κίνητρο σε Αμερικανούς ερευνητές να μεταφέρουν γνώσεις και τεχνολογία στην χώρα. Το FBI ανοίγει μια σχετιζόμενη με την Κίνα έρευνα κάθε 10 ώρες, είπε ο Ρέυ.

 

Οικονομία

«ΚΛΕΨΤΕ, ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Μέσω κρατικών επιδομάτων και άλλων άδικων εμπορικών πρακτικών, το καθεστώς έχει στηρίξει εγχώριες εταιρείες ώστε να γίνουν ηγετικοί παγκόσμιοι κατασκευαστές, σε ένα φάσμα από σίδηρο έως φαρμακευτικές βιομηχανίες. Με την βοήθεια ενός υποτιμημένου νομίσματος, αυτές οι εταιρείες έχουν τότε ένα πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό τους στην διεθνή αγορά. Φθηνά κινέζικα αγαθά, όπως και προϊόντα αντιγραφής εμπορικών ονομάτων, επίσης διοχετεύονται μαζικά σε ξένες αγορές. Εν τω μεταξύ, ξένες εταιρείες αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση στην κινεζική αγορά και πρέπει να μεταφέρουν την πνευματική ιδιοκτησία τους ως προϋπόθεση εισόδου. Το καθεστώς τώρα στοχεύει να γίνει η μεγαλύτερη παγκοσμίως υπερδύναμη ανεπτυγμένης τεχνολογίας υπό το πρόγραμμά του με τίτλο «Made in China 2025».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει εξαρτώμενες από την Κίνα για συγκεκριμένες κρίσιμες προμήθειες, όπως συστατικά φαρμάκων και σπάνιες γαίες, και έτσι ευάλωτες σε οικονομικό εκβιασμό από το καθεστώς.

 

Μέσα ενημέρωσης

ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διευθύνοντες και δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης έχουν γίνει στόχος από κινεζικές ομάδες με δεσμούς με το Πεκίνο. Η CUSEF, μια μη κερδοσκοπική με έδρα το Χονγκ Κονγκ και δεσμούς με τις προσπάθειες επιρροής του καθεστώτος, έχει οργανώσει δεκάδες ταξίδια στην Κίνα για δημοσιογράφους σε περισσότερα από 50 αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Έχει επίσης οργανώσει ιδιωτικά δείπνα με διευθυντές μέσων ενημέρωσης.
Σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δοθεί κίνητρα να μην εκδίδουν περιεχόμενο επικριτικό του κινεζικού καθεστώτος, από φόβο ότι το Πεκίνο θα ανταποδώσει κόβοντας την πρόσβασή τους στην κινεζική αγορά.

 

Πανδημία

ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ

Για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, το Πεκίνο γνώριζε για την σοβαρότητα της διάδοσης του ιού του ΚΚΚ στην κεντρική κινεζική πόλη Γουχάν, αλλά παρουσίασε την κρίση ως κάτι μικρότερο και παρεμπόδισε την όποια πληροφορία αντιτιθόταν στο επίσημο αφήγημα ότι ο ιός ήταν περιορίσιμος. Αυτή η κάλυψη επέτρεψε στον ιό να διαδοθεί εκτός συνόρων Κίνας, εκκινώντας μια πανδημία που έχει προκαλέσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια θανάτους και άλλαξε άρδην την παγκόσμια οικονομία.
Στα αρχικά στάδια της πανδημίας, η Κίνα επίσης συσσώρευε προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό (ΠΠΕ), αγοράζοντάς τον ανά τον κόσμο. Αργότερα, όταν η διάδοση επιδεινώθηκε σε άλλες περιοχές, το καθεστώς παρουσίασε τον εαυτό του ως παγκόσμιο σωτήρα καθώς δώριζε ή πουλούσε ΠΠΕ σε άλλες χώρες.

 

Χάκινγκ

ΚΛΟΠΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Στρατοί κρατικών χάκερ στοχεύουν αμερικανικές κρατικές κυβερνητικές υπηρεσίες, εταιρείες, και ερευνητικά ινστιτούτα για εμπορικά μυστικά και προσωπικές πληροφορίες. Το 2018, δύο χάκερ που δούλευαν για την ανώτατη υπηρεσία πληροφοριών της Κίνας κατηγορήθηκαν ποινικά για εκκίνηση μιας μαζικής εκστρατείας για κλοπή δεδομένων από εταιρείες σε ένα φάσμα βιομηχανιών. Κινέζοι χάκερ ήταν πίσω από μαζικές διαδικτυακές επιθέσεις τα πρόσφατα χρόνια – όπως εισβολές στην υπηρεσία προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης, της υπηρεσίας αναφοράς πιστώσεων Equifax, και της ασφαλιστικής υγείας Anthem – που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών πληροφοριών δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών.

 

Παγκόσμια επιρροή

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΑΓΙΔΩΝ ΧΡΕΟΥΣ

Το κινεζικό καθεστώς προσπαθεί να αναπτύξει την οικονομική και στρατιωτική επιρροή του στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, απειλώντας τις αμερικανικές συμμαχίες εκεί. Στοχεύει επίσης να πείσει αναπτυσσόμενες χώρες ότι το απολυταρχικό μοντέλο του είναι ένα βιώσιμο μονοπάτι προς οικονομική άνθιση. Μέσω του Belt and Road Initiative (BRI), το καθεστώς χρηματοδοτεί με δάνεια κατασκευαστικά έργα ανά την νοτιοανατολική και κεντρική Ασία, ανατολική Ευρώπη, και Αφρική, και προκαλεί σε αυτές τις χώρες να γίνουν χρεωθούν βαριά στην Κίνα. Εν τω μεταξύ, εκμεταλλεύεται επίσης φυσικούς πόρους και στρατηγικές εμπορικές διαδρομές προς όφελός του.

 

Διεθνή ιδρύματα

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Το κινεζικό καθεστώς έχει επεκτείνει την επιρροή του στα Ηνωμένα Έθνη και άλλα διεθνή σώματα, αλλάζοντας τις ατζέντες τους. Κινέζοι αξιωματούχοι σήμερα ηγούνται 4 εκ των 15 ειδικών υπηρεσιών των ΗΕ· σε αντίθεση, μόνο μία έχει επικεφαλής έναν Αμερικανό αξιωματούχο. Η επιρροή του Πεκίνου επί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπονόμευσε την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία. Στις αρχές του 2020, ο οργανισμός υγείας επανέλαβε χωρίς κρίση την γραμμή Κινέζων αξιωματούχων ότι δεν υπήρχε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του ιού, βοηθώντας στην κάλυψη της πανδημίας που έκανε το Πεκίνο. Μία καταγγέλουσα των ΗΕ επίσης αποκάλυψε ότι το Γραφείο του Ειδικού Απεσταλμένου για Ανθρώπινα Δικαιώματα έδωσε τα ονόματα αντιφρονούντων στο κινεζικό καθεστώς.

 

Διπλωματία

ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Έχοντας ονομαστεί διπλωματία «πολεμιστή λύκου» ως αναφορά σε δύο δημοφιλείς κινεζικές ταινίες δράσεις με εθνικιστικούς τόνους, Κινέζοι αξιωματούχοι πρόσφατα άρχισαν να χρησιμοποιούν δυτικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να λογομαχήσουν με επικριτές του καθεστώτος και να διαδώσουν παραπληροφόρηση. Με την αρχή της πανδημίας, Κινέζοι διπλωμάτες χρησιμοποίησαν εριστική ρητορική για να απομακρύνουν επικρίσεις για την κακοδιαχείριση της διάδοσης στην Κίνα από το Πεκίνο. Το 2020, η διοίκηση Τραμπ διέταξε το κλείσιμο της Κινεζικής Πρεσβείας στο Χιούστον, δηλώνοντας πως ήταν ένα «κέντρο κατασκοπίας και κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας».

 

Επιχειρήσεις ενιαίου μετώπου

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Το Τμήμα Ενιάιου Μετώπου του κινεζικού καθεστώτος διευθύνει ένα τεράστιο δίκτυο πολιτισμικών και επιχειρηματικών ομάδων Κινέζων του εξωτερικού, όπως επίσης και φοιτητικές ομάδες και μέσα ενημέρωσης για να προωθήσει την ατζέντα του Πεκίνου και να αναγκάσει άλλους να κάνουν το ίδιο. Το Πεκίνο στοχεύει ιδιαίτερα την κινεζική διασπορά και πιέζει τους Κινέζους πολίτες παγκοσμίως να υπηρετήσουν «την πατρίδα», μέσω, μεταξύ άλλων, διάδοσης του αφηγήματός του σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο· καταστολής κινημάτων αντιφρονούντων· στρατολόγησης κατασκόπων· και διευκόλυνσης της μεταφοράς τεχνολογικών καινοτομιών από ξένες χώρες στην Κίνα.

 

Κάνετε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε