Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Η Ινδία και η Ρωσία συζητούν την περίπτωση μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα υπουργοί

Διάλογος μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Η Ρωσία έχει γίνει ο βασικός προμηθευτής αργού πετρελαίου της Ινδίας και όπως ανακοίνωσαν σήμερα υπουργοί εξετάζεται η περίπτωση μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου σε μια κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς εμπορικές σχέσεις που έχουν ακμάσει μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας Σ. Τζαϊσανκάρ δήλωσε σε εκδήλωση στο Νέο Δελχί ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε «προχωρημένο στάδιο συμφωνίας» για μια εμπορική συνθήκη, που σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ θα αποτελέσει εγγύηση για διμερείς επενδύσεις.

Η Μόσχα θέλει να αυξήσει τις εισαγωγές μηχανημάτων από την Ινδία για να βελτιώσει το εμπορικό ισοζύγιο, δήλωσε ο Μαντούροφ.

«Χρειάζεται να βρούμε ένα κομμάτι στα προϊόντα, που μπορεί να αντικαταστήσει η Ινδία», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης. «Σε μη στρατιωτικού χαρακτήρα έργα χρειαζόμαστε συνεργασία που να είναι τόσο ευρεία όσο πριν από τις κυρώσεις».

Η Ινδία δεν έχει επικρίνει ξεκάθαρα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία –την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’– και ζητά μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μέσω διαλόγου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε