Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Άνθρωποι περπατούν σε μια παραλία μέσα σε μια περιοχή που έχει περιφραχθεί από τον τουρκικό στρατό από το 1974 στην εγκαταλελειμμένη παράκτια περιοχή των Βαρωσίων, προάστιο της πόλης της Αμμοχώστου στην ελεγχόμενη από την Τουρκία βόρεια Κύπρο, στις 8 Οκτωβρίου 2020. (Harun Ucar/Reuters)

Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία το άνοιγμα προξενείου στα κατεχόμενα της Κύπρου

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας, η Μόσχα προσέγγισε την Κυπριακή Δημοκρατία τον Ιανουάριο (2021) προκειμένου να ενημερώσει –αλλά και να ζητήσει κατανόηση σχετικά με το άνοιγμα προξενικού γραφείου στα κατεχόμενα.

Η απόφαση σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία ή τη στάση της Λευκωσίας στο ζήτημα των κυρώσεων, αλλά αποσκοπεί στην προστασία των σχεδόν 15.000 Ρώσων πολιτών που διαμένουν, μόνιμα, στη λεγόμενη «ΤΔΒΚ».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, το εν λόγω προξενείο θα ανοίξει εντός του έτους με τη Ρωσία να αναζητεί τοποθεσία, κτιριακή εγκατάσταση και προσωπικό.

Διαψεύδει η ρωσική πλευρά

Η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία διέψευσε της πληροφορίες για άνοιγμα προξενείου στα κατεχόμενα της Κύπρου, με την ρωσική πρεσβεία να αναφέρει πως: «η στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για μια διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παραμένει αμετάβλητη. Η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να αναγνωρίσει οποιεσδήποτε άλλες αρχές εκτός από αυτές τις Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι οι πρόσφατες φήμες, που δημοσιεύτηκαν στο ελληνικό διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο PRONEWS.GR και στην εφημερίδα Καθημερινή, για υποτιθέμενη ίδρυση ρωσικής προξενικής αντιπροσωπείας στις κατεχόμενες περιοχές και ορισμένες εικασίες, που βασίζονται σε αυτές τις φήμες, από αριθμό δημοσιογράφων, για υποτιθέμενη αναγνώριση της λεγόμενης ‘τδβκ’ από τη Ρωσία είναι αναληθείς», προστίθεται.

Τέλος η ρωσική πρεσβεία σημείωσε πως πολλές προξενικές αντιπροσωπείες δυτικών χωρών συμπεριλαμβανομένου και της ΕΕ για χρόνια διεξάγουν παρόμοιες δραστηριότητες στη λεγόμενη «τδβκ».

Πηγή : philenews

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε