Σάββατο, 24 Φεβ, 2024

Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου του NTD 2021

Για έκτη χρονιά, ένας διαγωνισμός πιάνου διεθνούς εμβέλειας διοργανώνεται από το NTD (New Tang Dynasty) για νέους ταλαντούχους πιανίστες με κλασικό ρεπερτόριο.

Ο πρωταρχικός στόχος του διαγωνισμού είναι η υποστήριξη και αναβίωση της κλασικής μουσικής πιάνου από την Μπαρόκ, την Κλασική και τη Ρομαντική περίοδο και η ενθάρρυνση των νέων ερμηνευτών να ακολουθήσουν και να υπηρετήσουν αυτήν την υψηλού επιπέδου μουσική ευρωπαϊκή παράδοση, που βοηθά στην ανύψωση του ανθρώπινου πνεύματος.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερμηνευτές 17-35 ετών και θα διεξαχθεί ζωντανά στη Νέα Υόρκη στις 28-31 Οκτωβρίου 2021.

Θα υπάρξουν τρεις φάσεις στον διαγωνισμό: η προκριματική, η ημιτελική και η τελική. Σε κάθε φάση, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ερμηνεύσουν κάποια κομμάτια που θα επιλέξουν από ένα συγκεκριμένο ρεπερτόριο από τις προαναφερθείσες μουσικές περιόδους. Κανένα κομμάτι δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι ότι η ημιτελική φάση θα περιλαμβάνει ένα κομμάτι που συνετέθη ειδικά για τον διαγωνισμό από τον D.F., καλλιτεχνικό διευθυντή του Shen Yun Performing Arts με έδρα τη Νέα Υόρκη. Το κομμάτι αυτό είναι μια ξεχωριστή ανάμειξη Ανατολικής και Δυτικής κλασικής μουσικής.

Θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

Χρυσό (1): US$10,000 (περίπου 8.400 ευρώ)
Αργυρό (1): US$6,000 (περίπου 5.000 ευρώ)
Χάλκινο (1): US$3,000 (περίπου 2.500 ευρώ)
Καλύτερης απόδοσης της ειδικής σύνθεσης (1): US$3,000
Εξαιρετικής ερμηνείας
Τιμητική μνεία

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2021. Καθώς για τους διαγωνιζόμενους του εξωτερικού θα υπάρχουν χρονικές καθυστερήσεις λόγω ταχυδρομείου, αίτησης για βίζα και άλλων εγγράφων, καλούνται να φροντίσουν για την έγκαιρη αποστολή του υλικού της αίτησης.

Κάθε αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από το ποσό των $150 (περίπου 125 ευρώ).

Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν για την αποδοχή ή όχι της αίτησής τους μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και το NTD, μπορείτε να επισκεφθείτε το https://competitions.ntdtv.com/piano/

Η NTD Television είναι μέρος του Epoch Media Group, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων εταιριών διαδικτυακών ειδήσεων και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Οι ημιτελικοί και οι τελικοί γύροι του διαγωνισμού θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω των κοινωνικών μέσων σε κανάλια του New Tang Dynasty Television (NTD) και του Epoch Media Group, σε 180 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Ο χρυσός νικητής του διαγωνισμού το 2019 – Vladimir Petrov:

Ο χρυσός νικητής του διαγωνισμού το 2016 – Dmitri Levkovich:

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε