Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ο γερουσιαστής Τομ Κόττον ρωτά τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Μέρρικ Γκάρλαντ καθώς καταθέτει σε ακρόαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας για την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον, στις 27 Οκτωβρίου 2021. (Tasos Katopodis-Pool/Getty Images)

Δικομματικό νομοσχέδιο της Γερουσίας των ΗΠΑ στοχεύει στην τιμωρία του Πεκίνου για την βίαιη συλλογή οργάνων

Μια διακομματική ομάδα νομοθετών στη Γερουσία στοχεύει να καταστήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας υπεύθυνο για τη βίαιη συλλογή οργάνων από κρατούμενους συνείδησης.

Το S.761, που ονομάζεται επίσης Stop Forced Organ Harvesting Act (Νόμος για τον τερματισμό της αναγκαστικής συλλογής οργάνων), θα εξουσιοδοτήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αρνηθεί ή να ανακαλέσει διαβατήρια και βίζες σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε αναγκαστική συλλογή οργάνων. Θα απαιτούσε επίσης την υποβολή ετήσιων κυβερνητικών εκθέσεων σχετικά με την παράνομη αυτή πράξη σε ξένες χώρες και θα επέβαλε κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν αυτή την πρακτική.

«Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει και συνεχίζει να συλλέγει όργανα από διωκόμενες θρησκευτικές ομάδες, φυλακισμένους συνείδησης και κρατούμενους», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τομ Κοττον, ο οποίος συνυπήρξε στη νομοθεσία μαζί με τον δημοκρατικό γερουσιαστή Κρις Κούνς σε δελτίο τύπου της 9ης Μαρτίου. Πρόσθεσε ότι είναι «καιρός να καταστήσουμε το Πεκίνο υπεύθυνο για αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις».

Ο Κούνς, συμπρόεδρος της Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γερουσίας, περιέγραψε την αναγκαστική αφαίρεση οργάνων ως «σκληρή και ανήθικη», σημειώνοντας ότι συχνά στοχεύει «εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες και μερικές από τις πιο ευάλωτες ομάδες στον κόσμο».

«Είμαι υπερήφανος που επαναφέρω τον διακομματικό νόμο “Stop Forced Organ Harvesting Act” που θα εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν να αναλάβει δράση εναντίον όσων ασκούν αυτό το απεχθές έγκλημα», δήλωσε.

Ο γερουσιαστής Κρις Κούν μιλάει στο δείπνο της CARE για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Ουάσινγκτον, στις 08 Μαρτίου 2023. (Paul Morigi/Getty Images for CARE)

 

Η εκδοχή του νομοσχεδίου της Βουλής των Αντιπροσώπων οδεύει προς ψήφιση, αφού πέρασε ομόφωνα από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 28 Φεβρουαρίου.

Στην κομμουνιστική Κίνα, το εγκεκριμένο από το κράτος πρόγραμμα αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, σύμφωνα με τα ευρήματα του ανεξάρτητου Δικαστηρίου της Κίνας στο Λονδίνο.

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο, το δικαστήριο κατέληξε το 2019 στο συμπέρασμα ότι η πρακτική αυτή λαμβάνει χώρα «σε σημαντική κλίμακα», και τα θύματα είναι κυρίως φυλακισμένοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ. Η θρησκευτική ομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από τις βασικές αξίες της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, καθώς και από ασκήσεις διαλογισμού, έχει υπάρξει στόχος βάναυσων διώξεων τα τελευταία 23 χρόνια από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ο Δρ. Τόρστεν Τρέι, ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής ομάδας «Γιατροί κατά της αναγκαστικής συλλογής οργάνων», έχει αποκαλέσει την κακοποίηση που υφίστανται οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ως μια μορφή «ψυχρής γενοκτονίας», η οποία περιγράφεται ως «η καταστροφή μιας ομάδας που λαμβάνει χώρα αλλά σε αργή κίνηση και με αργό ρυθμό».

Ο κύριος υποστηρικτής του νομοσχεδίου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κρις Σμίθ δήλωσε ότι ελπίζει πως η νομοθεσία μπορεί να σταματήσει τους Αμερικανούς που πηγαίνουν στο εξωτερικό για μεταμοσχεύσεις οργάνων από το να υποθάλπουν ακούσια παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Όποιος κάνει μεταμόσχευση θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά την προέλευσή της, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο νεκρός προσέφερε οικειοθελώς το όργανό του -είτε πρόκειται για καρδιά, συκώτι ή οτιδήποτε άλλο- [και] ότι ήταν πράγματι νεκρός κατά τη στιγμή της μεταμόσχευσης του οργάνου», είχε δηλώσει προηγουμένως στο αδελφό μέσο ενημέρωσης της Epoch Times, NTD.

«Αλλά στην Κίνα, όλα αντιστρέφονται. Πηγαίνουν και διαλέγουν και «σφάζουν» -όπως το αποκαλούν- αυτούς τους πολύ υγιείς ανθρώπους, και οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι εξαιρετικά υγιείς λόγω των θρησκευτικών τους πρακτικών, λόγω του τρόπου ζωής τους, οπότε γίνονται θύματα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε