Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

Διπλωματική διαμαρτυρία της Ιαπωνίας στην Κίνα για τις βίζες

Η διπλωματία της Ιαπωνίας επέδωσε σε αυτήν της Κίνας διαμαρτυρία για την αναστολή της χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίου σε ιάπωνες πολίτες από πλευράς της κι απαίτησε η απόφαση να πάψουν να εκδίδονται βίζες να ανακληθεί αμέσως, δήλωσε σήμερα ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Κίνα προχώρησε μονομερώς σε ενέργειες για να ανακληθούν οι θεωρήσεις διαβατηρίων για λόγους διαφορετικής φύσης από τα μέτρα (σ.σ. για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης) του νέου κορονοϊού», δήλωσε ο κ. Ματσούνο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Η απόφαση του Πεκίνου ανακοινώθηκε μετά τα μέτρα που έλαβε το Τόκιο για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ιαπωνία από την Κίνα, ιδίως την απαίτηση να έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR για τον SARS-CoV-2 με αρνητικό αποτέλεσμα το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα στα σύνορα και στις πύλες εισόδου της Ιαπωνίας από εδώ και πέρα, ο κ. Ματσούνο περιορίστηκε να πει πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα θα αντιδράσει με τον προσήκοντα τρόπο λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα και το πώς η κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνει δεδομένα για αυτήν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε