Σάββατο, 27 Απρ, 2024
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε δέχεται τον υπουργό Εξωτερικών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) Γουάνγκ Γι για συνάντηση στην Καμπέρα της Αυστραλίας στις 20 Μαρτίου 2024. (David Gray/AFP μέσω Getty Images)

Δισεκατομμύρια δολάρια στο εμπόριο ή ανθρώπινα δικαιώματα;

Η πρόκληση της αντιμετώπισης των φρικαλεοτήτων του ΚΚΚ- όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα- με την ταυτόχρονη προσπάθεια για διαχείριση των εμπορικών δεσμών, δεν είναι καινούργια.

Σχολιασμός

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Πεκίνου, Γουάνγκ Γι, στην Αυστραλία στις 20-21 Μαρτίου, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τη συνάντηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εμπορίου.

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948 είναι σαφής.

Στις δύο πρώτες παραγράφους του Προοιμίου αναφέρεται ότι «η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο» και ότι «η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση».

Αν δεχτούμε τα παραπάνω, τότε η προτεραιότητα στο εμπόριο και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί απειλή για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στον κόσμο και μπορεί να οδηγήσει σε βάρβαρες πράξεις που εξοργίζουν τη συνείδηση της ανθρωπότητας.

Μετά την πρόσφατη συνάντησή της στις 20 Μαρτίου με τον Υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ στο Κοινοβούλιο, η Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ μίλησε μόνη της σε συνέντευξη Τύπου.

«Όπως θα περιμένατε, έθεσα τις ανησυχίες της Αυστραλίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων στo Σιντζιάνγκ, το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ», είπε.

Μια αξιοσημείωτη παράλειψη ήταν το Φάλουν Γκονγκ, μια αρχαία κινεζική πνευματική πρακτική που έχει υποστεί 25ετή διωγμό και μπορεί να θεωρηθεί ως η μεγαλύτερη διωκόμενη ομάδα στην Κίνα – με 70-100 εκατομμύρια ασκούμενους.

Το Φάλουν Γκονγκ, που ονομάζεται επίσης Φάλουν Ντάφα, και η δίωξή του στην Κίνα, είναι μια σημαντική πτυχή των σχέσεων Αυστραλίας-Κίνας.

Όταν το Φάλουν Γκονγκ διδάχθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1992 από τον ιδρυτή της πρακτικής, κ. Λι Χονγκζί, χαιρετίστηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ), καθώς έφερε βελτίωση της υγείας σε δεκάδες εκατομμύρια Κινέζους. Το 1995, ο κ. Λι προσκλήθηκε επίσης να διδάξει το Φάλουν Γκονγκ στην κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι.

Το Φάλουν Ντάφα περιλαμβάνει επίσης διαλογισμό και ηθικές διδασκαλίες βασισμένες στις αρχές του Τζεν-Σαν-Ρεν (Αλήθεια-Καλοσύνη-Ανεκτικότητα).

Ήταν αυτή η αναζωπύρωση των πνευματικών και ηθικών θεμελίων της Κίνας, που καταπνίγηκε κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, που άναψε την οργή του τότε ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίν το 1999, και η εκστρατεία για την εξάλειψη του Φάλουν Γκονγκ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση [της Αυστραλίας] να μην αναγνωρίζει τη δίωξη. Έχει αναφερθεί ευρέως από τα Ηνωμένα Έθνη, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τη Διεθνή Αμνηστία, το Freedom House και πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης επί δεκαετίες.

Η Αυστραλία έχει επίσης παράσχει άσυλο σε εκατοντάδες ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που διέφυγαν από την Κίνα από τότε που άρχισε η δίωξη τον Ιούλιο του 1999.

Η πρόκληση της αντιμετώπισης των φρικαλεοτήτων του ΚΚΚ- όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα- με την ταυτόχρονη προσπάθεια για διαχείριση των εμπορικών δεσμών, δεν είναι καινούργια.

Έχει ταλαιπωρήσει τις αυστραλιανές κυβερνήσεις, τόσο της Συμμαχίας όσο και των Εργατικών, τα τελευταία 25 χρόνια.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, Θιβετιανοί και Ουιγούροι διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του ΚΚΚ Γουάνγκ Γι στην Καμπέρα της Αυστραλίας, στις 20 Μαρτίου 2024. (Rebecca Zhu/The Epoch Times)

 

Η κινεζική συμφωνία για το φυσικό αέριο ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η υπουργός Εξωτερικών Γουόνγκ εξήγησε επίσης στη συνέντευξη Τύπου: «Επιδιώκουμε μια σταθερή και παραγωγική και ώριμη σχέση με την Κίνα» και επιβεβαίωσε ότι «η Αυστραλία αντιτίθεται στη θανατική ποινή σε όλες τις περιστάσεις για όλους τους λαούς».

Φαίνεται όμως ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τους θανάτους από την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων στην Κίνα, όπου κρατούμενοι συνείδησης εκτελούνται με αφαίρεση των οργάνων τους για πώληση και μεταμόσχευση, ενώ είναι ακόμη ζωντανοί. Αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί ως ένα ειδεχθές έγκλημα που απαιτεί άμεση έρευνα και την αυστηρότερη δυνατή καταδίκη.

Το ΚΚΚ ορίζει ότι οτιδήποτε θέλει να αποφύγει ή να αποκρύψει είναι «αντικινεζική θέση» και δεν πρέπει να συζητηθεί. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να χειραγωγεί και να ελέγχει χώρες όπως η Αυστραλία.

Αν η προσέγγιση της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι να «διαχειριστεί» τη σχέση με το ΚΚΚ, πρέπει να γνωρίζει τι είναι το ΚΚΚ και να ενεργεί ανάλογα. Διαφορετικά, η κυβέρνησή της θα «διευθύνεται» από το Πεκίνο.

Τον Μάρτιο του 2002, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Αυστραλία, ο τότε υπουργός Εξωτερικών του ΚΚΚ, κ. Τανγκ Τζιασουάν, είπε στην αυστραλιανή κυβέρνηση να απέχει από την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Φάλουν Γκονγκ για να προστατεύσει τις «φιλικές και συνεργατικές σχέσεις» με την Κίνα από το να πληγούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τανγκ, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέδωσε πιστοποιητικά για να εμποδίσει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να κρατούν πανό απέναντι από την κινεζική πρεσβεία στην Καμπέρα.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2002, μια κοινοπραξία με έδρα την Αυστραλία είχε συμβόλαιο για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα αξίας έως και 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (15,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ).

Η έκδοση των πιστοποιητικών του κ. Ντάουνερ δεν σταμάτησε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006, μετά από επιτυχή νομική προσφυγή των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στο Ανώτατο Δικαστήριο της ACT.

 

Μια εποχή που καταλαβαίναμε πραγματικά την απειλή του κομμουνισμού

Ο κομμουνισμός του ΚΚΚ είναι ένα μαρξιστικό-λενινιστικό σύστημα. Ένα μαρξιστικό σύστημα επικεντρώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα μέσω της δημόσιας ιδιοκτησίας των περιουσιακών στοιχείων και, θεωρητικά, στην ίση κατανομή του πλούτου. Ο λενινισμός είναι ένα πολιτικό δόγμα που επιβάλλει τον έλεγχο των πάντων.

Το ΚΚΚ έχει μετατραπεί σε ένα μαρξιστικό-λενινιστικό καθεστώς με πτυχές καπιταλισμού που δημιουργούν πλούτο γύρω από την προνομιούχα ηγετική ομάδα, ενώ επιβάλλει τον απόλυτο έλεγχο του λαού για τη διατήρηση της κομματικής κυριαρχίας και αρνείται την ύπαρξη του Θεού ή του θρησκευτικού νοήματος στη ζωή.

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Π. Μπαρ προειδοποίησε για την αποτυχία κατανόησης του ΚΚΚ σε ομιλία του για την πολιτική της Κίνας στο Προεδρικό Μουσείο Τζέραλντ Ρ. Φορντ στις 17 Ιουλίου 2020.

«Η εκστρατεία του ΚΚΚ για τον εξαναγκασμό σε ιδεολογική συμμόρφωση δεν σταματά στα σύνορα της Κίνας», είπε.

«Η απώτερη φιλοδοξία των ηγετών της Κίνας δεν είναι το εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι να επιτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

«Το ΚΚΚ έχει εξαπολύσει μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία, μέσα από όλα τα πολλά πλοκάμια του στην κινεζική κυβέρνηση και κοινωνία, για να εκμεταλλευτεί το άνοιγμα των θεσμών μας προκειμένου να τους καταστρέψει».

Τα παραπάνω ισχύουν και για την Αυστραλία. Θα χρειαζόταν ένας πολιτικός άνδρας σαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο οποίος όχι μόνο κατανοούσε τον κομμουνισμό, αλλά καθοδηγούνταν από την πίστη στον Θεό και ένα ανώτερο νόημα στη ζωή από τον υλισμό.

Ο κ. Ρίγκαν απεχθανόταν τον σοβιετικό κομμουνισμό επειδή επέβαλε την αθεΐα σε όλους τους υπηκόους του και έτσι επιδόθηκε σε έναν άγριο διωγμό των Χριστιανών και άλλων ανθρώπων της πίστης.

Έβλεπε τον κομμουνισμό ως μια άθλια ιδέα που έπρεπε να νικηθεί, παρά ως γεωπολιτικό αντίπαλο που έπρεπε να ελεγχθεί ή να περιοριστεί. Σε αυτή τη μάχη ιδεών, αποκαλούσε επίσης τη Σοβιετική Ένωση ως «αυτοκρατορία του κακού».

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με την κομμουνιστική Κίνα.

Διώκει ανθρώπους της πίστης, καλλιεργεί υποτελή κράτη, επεκτείνεται και καταλαμβάνει άλλα εδάφη, υποστηρίζει σοσιαλιστικές και μαρξιστικές επαναστάσεις στον αναπτυσσόμενο κόσμο, χρησιμοποιεί την Πρωτοβουλία Μιας Ζώνης και Ενός Δρόμου (Belt and Road Initiative) για να παγιδεύσει έθνη και διεισδύει στις δυτικές δημοκρατίες με την κομμουνιστική ιδεολογία που διαλύει την οικογένεια και τις ηθικές και δεοντολογικές αρχές που βασίζονται στις ιουδαιοχριστιανικές πεποιθήσεις.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ως θεμέλιο του εμπορίου

Η προπαγάνδα κατά του Φάλουν Γκονγκ που συνοδεύει τις διώξεις στην Κίνα έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Το ΚΚΚ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να συνδέει τη σιωπή για τις θηριωδίες στα ανθρώπινα δικαιώματα με τις εμπορικές σχέσεις ενός έθνους.

Έχει γίνει ένας [φαύλος] κύκλος με την Αυστραλία να συμβιβάζει τις βασικές της αξίες και να γίνεται υπόχρεη στη λειτουργία ενός αυταρχικού καθεστώτος που απεχθάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι ένα διεφθαρμένο και επικίνδυνο καθεστώς εχθρικό προς το κράτος δικαίου.

Αλλά το εμπόριο και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενα ή αναγκαστικά αντίθετα.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η παραδοσιακή κουλτούρα της Κίνας μιλούσε για τη σημασία της δράσης βάσει αρχών όπως η δικαιοσύνη και η ιδιοκτησία, και μόλις αυτό γινόταν, θα ακολουθούσαν καλές κοινωνικές σχέσεις.

Αν δεχτούμε ότι η προτεραιότητα του εμπορίου έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αποδεκτή για την εξυπηρέτηση των θεωρούμενων βραχυπρόθεσμων εθνικών συμφερόντων, τότε απειλούμε τις δικές μας ελευθερίες.

Αν δεχτούμε ότι το να σιωπούμε σε βάρβαρες πράξεις όπως η δολοφονία αθώων μέσω της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων είναι εντάξει, τότε απειλούμε την ίδια μας την ανθρωπιά.

Από τον John A. Deller

 

Ο John A. Deller είναι μέλος της επιτροπής της Ένωσης Φάλουν Ντάφα της Αυστραλίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι γνώμες του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της εφημερίδας The Epoch Times.

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε