Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Ο Λέον Μπλακ στο Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια, την 1η Μαΐου 2018. (Lucy Nicholson/Reuters)

Δισεκατομμυριούχος κατηγορείται για βιασμό έφηβης μέσα στην έπαυλη του Τζέφρι Έπστιν

Ο δισεκατομμυριούχος Λέον Μπλακ βίασε το κορίτσι όταν ήταν μόλις 16 ετών μέσα στην κατοικία του Έπστιν στο Άπερ Ιστ Σάιντ, υποστηρίζει η πολιτική αγωγή.

Η κοπέλα, το όνομα της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Jane Doe, φέρεται να έλαβε οδηγίες και να έκανε, σε πολλές περιπτώσεις, μασάζ στον Έπστιν που περιλάμβανε σεξουαλική επαφή.

Αφού έμαθε ότι το κορίτσι ακολουθούσε τις οδηγίες, ο Έπστιν την παρέδιδε συχνά σε άλλους άνδρες για να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με την αγωγή, μεταξύ άλλων στα σπίτια του Έπστιν στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Το 2002, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο σπίτι του Έπστιν στη Νέα Υόρκη, όπου την σύστησε ο «ειδικός φίλος» του Έπστιν, ο Μπλακ, σύμφωνα με τη μήνυση. Ο Έπστιν φέρεται να είπε στην κοπέλα να δώσει στον Μπλακ το ίδιο είδος «περιποίησης με μασάζ» που του είχε κάνει εκείνη.

Ο Μπλακ φέρεται να επιτέθηκε βίαια στην κοπέλα πριν τη βιάσει. Κατηγορείται ότι γελούσε με τις προσπάθειες της κοπέλας να του ξεφύγει.

Η μήνυση δεν παρατίθεται επειδή περιέχει γραφικές περιγραφές των όσων φέρονται να συνέβησαν.

«Αν και ο Έπστιν διακίνησε την ενάγουσα σε άλλους άνδρες, τόσο πριν όσο και μετά τον Μπλακ, δεν την πήγε ποτέ ξανά στη Νέα Υόρκη. Ο βίαιος και σαδιστικός χαρακτήρας του βιασμού του Μπλακ άφησε ανεξίτηλο σημάδι πάνω της, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η ενάγουσα υπέστη εσωτερικές εκδορές στο ορθό της που συνεχίζουν να της προκαλούν πόνο», αναφέρεται στην αγωγή.

«Δυστυχώς, η εμπειρία της Doe είναι μία ακόμη σε μια μακρά σειρά από κατάπτυστες και αποτρόπαιες εμπειρίες που προκλήθηκαν σε μια ανήλικη που παγιδεύτηκε στον ιστό του Τζέφρι Έπστιν – έναν ιστό που επεκτάθηκε σε μια ομάδα ισχυρών και ισχυρών ανδρών, συμπεριλαμβανομένου του Λέον Μπλακ», αναφέρεται επίσης.

Η αγωγή υποβλήθηκε βάσει νόμου της Νέας Υόρκης που επιτρέπει στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να υποβάλουν αγωγές μέχρι το τέλος του 2025 για παλαιότερα περιστατικά.

Ζητά από το δικαστήριο αποζημίωση.

«Πρόκειται για μια επιπόλαιη και επιβλητέα με κυρώσεις αγωγή. Ο Μπλακ δεν έχει συναντήσει ποτέ αυτό το άτομο. Αυτά τα μοχθηρά και συκοφαντικά ψέματα, που μεταμφιέζονται σε ισχυρισμούς, έχουν κατασκευαστεί σκόπιμα από τη δικηγορική εταιρεία Wigdor στο πλαίσιο της βεντέτας της εταιρείας εναντίον του Μπλακ επειδή υπερασπίστηκε σθεναρά και με επιτυχία τον εαυτό του τα τελευταία δύο χρόνια. Η προηγούμενη υπόθεση της Wigdor εναντίον του Μπλακ απορρίφθηκε πρόσφατα από το δικαστήριο και θα απορριφθεί και αυτή», δήλωσε στην Epoch Times η Σούζαν Έστριχ (Susan Estrich), δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Μπλακ, σε δήλωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σε απάντηση, η Τζιν Κρίστενσεν (Jeanne Christensen), δικηγόρος της Wigdor που εκπροσωπεί τον ενάγοντα, δήλωσε στην Epoch Times σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Οι θεωρίες συνωμοσίας του Μπλακ και το δάκτυλο που δείχνει είναι μια προφανής προσπάθεια να μετατοπίσει την προσοχή μακριά από τις αποτρόπαιες πράξεις του. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα ξεγελαστεί από τέτοιες ανοησίες».

Ο Έπστιν, καταδικασμένος για σεξουαλικά αδικήματα, επρόκειτο να δικαστεί για εμπορία ανηλίκων και άλλες κατηγορίες όταν πέθανε το 2019. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονία.

 

Το κορίτσι είναι αυτιστικό

Η ενάγουσα στη νέα υπόθεση είναι αυτιστική και βρίσκεται σε αναπτυξιακό στάδιο παρόμοιο με αυτό ενός 12χρονου, σύμφωνα με την αγωγή.

Το κορίτσι φέρεται να είχε εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα μαζορετών το καλοκαίρι του 2001 και οι γονείς της είχαν επιτρέψει να ζει με τη διευθύντρια του προγράμματος.

Η εν λόγω γυναίκα, η οποία προσδιορίστηκε μόνο με το μικρό της όνομα, λέγεται ότι «εκπαίδευσε» το κορίτσι, με σκληρή τιμωρία σε περίπτωση που δεν συμμορφωνόταν.

Η γυναίκα φέρεται να σύστησε το κορίτσι στον Έπστιν και τη σύντροφο του, Γκισλέν Μάξγουελ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κορίτσι να δίνεται σε διάφορους γνωστούς του Έπστιν, σύμφωνα με τη μήνυση.

 

Άλλες αγωγές

Ο Μπλακ έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για βιασμό γυναικών σε σχέση με τη σχέση του με τον Έπστιν.

Η Σέρι Πίρσον (Cheri Pierson), για παράδειγμα, κατέθεσε αστική αγωγή το 2022 λέγοντας ότι ο Μπλακ τη βίασε το 2002 στο σπίτι του Έπστιν στη Νέα Υόρκη.

Η Πίρσον λέει ότι βιάστηκε σε μια ιδιωτική σουίτα μέσα στο σπίτι.

«Η βάναυση επίθεση του Μπλακ έλαβε χώρα σε έναν απομονωμένο και ιδιωτικό χώρο όπου κανείς δεν μπορούσε να δει τον Μπλακ ή να ακούσει τις κραυγές της Πίρσον», ανέφερε η εν λόγω αγωγή.

Η αγωγή της Πίρσον βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια άλλη αγωγή απορρίφθηκε τον Μάιο.

Ο Τζέφρι Έπστιν εμφανίζεται σε φωτογραφία που τραβήχτηκε για το μητρώο σεξουαλικών παραβατών του Τμήματος Υπηρεσιών Ποινικής Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στις 28 Μαρτίου 2017. (New York State Division of Criminal Justice Services μέσω Reuters)

 

Μια κατοικία που ανήκει στον Τζέφρι Έπστιν στην Ανατολική 71η οδό φαίνεται στο Upper East Side του Μανχάταν στις 8 Ιουλίου 2019 στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Έπστιν κατηγορείται ότι διηύθυνε επιχείρηση σωματεμπορίας από την πολυτελή έπαυλή του. (Φωτογραφία: Kevin Hagen/Getty Images)

 

Ανασκόπηση

Ο Μπλακ είναι ένας επενδυτής που συνίδρυσε την Apollo Global Management, αλλά δεν είναι πλέον στην εταιρεία.

Η Apollo ανακοίνωσε το 2021 ότι η επανεξέταση της σχέσης του Μπλακ με τον Έπστιν διαπίστωσε ότι ο Έπστιν συμβούλευε τακτικά τον Μπλακ σε οικονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού καταπιστευμάτων.

Ο Μπλακ πλήρωσε στον Έπστιν 158 εκατομμύρια δολάρια για τις συμβουλές από το 2012 έως το 2017, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα.

«Ως αποτέλεσμα της εργασίας του Έπστιν, ο Μπλακ πίστευε, και οι μάρτυρες γενικά συμφώνησαν, ότι ο Έπστιν παρείχε συμβουλές που προσέφεραν στον Μπλακ αξία μεγαλύτερη από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο», δήλωσε η Dechert, δικηγορική εταιρεία που συνέταξε την έκθεση.

Ο Μπλακ δάνεισε επίσης στον Έπστιν περίπου 30 εκατ. δολάρια, αλλά αποπληρώθηκε μόνο το ένα τρίτο από αυτά πριν πεθάνει ο Έπστιν.

Η έρευνα δεν αποκάλυψε παραπτώματα του Μπλακ ή της Apollo.

 

Διακανονισμός με τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους

Ο Μπλακ κατέβαλε 62,5 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει τυχόν νομικές αξιώσεις από την κυβέρνηση των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι νωρίτερα τον Ιούλιο.

Εκπρόσωπος του Μπλακ επιβεβαίωσε σε δήλωση που έστειλε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο Μπλακ συμβιβάστηκε με τις Παρθένες Νήσους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια στον διακανονισμό «ότι ο Μπλακ γνώριζε ή συμμετείχε σε οποιοδήποτε παράπτωμα».

Ο εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι, όπως ήταν ήδη γνωστό, ο Μπλακ είχε πληρώσει τον Έπστιν για «νόμιμες χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες» και ότι ο Μπλακ «διευθέτησε τις πιθανές αξιώσεις (των Παρθένων Νήσων) που προέκυψαν από τις ακούσιες συνέπειες αυτών των πληρωμών».

Οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι έχουν ασκήσει αγωγές κατά διαφόρων οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase και Deutsche Bank, για τις ενέργειές τους που σχετίζονται με τον Έπστιν.

Και οι δύο τράπεζες διευθέτησαν τις υποθέσεις, συμφωνώντας να πληρώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αντί να πάνε σε δίκη.

Το πρακτορείο Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε