Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τις αλλαγές στα εργασιακά, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά με το νέο νόμο 5053/2023» διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την επόμενη Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 16:30.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι Δεσπότης Αντώνης, οικονομολόγος Α.Ε.Ι. τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων, σύμβουλος εργασιακών σχέσεων και Γαλανοπούλου Χαραλαμπία, τ. προϊσταμένη διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του Σ.ΕΠ.Ε..

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί στο διαδικτυακό σεμινάριο, αφορά στις αλλαγές στα εργατικά θέματα με βάση τον Ν.5053/20 και είναι η εξής:

* Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα.

* Ενημέρωση εργαζόμενων για τους ουσιώδεις όρους της σύμβασης ή σχέσης εργασίας.

* Παράλληλη απασχόληση.

* Ελάχιστη προβλεψιμότητα της εργασίας – προστατευτικά μέτρα.

* Υποχρεωτική κατάρτιση εργαζομένων.

* Προστασία από την απόλυση και βάρος της απόδειξης.

* Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης.

* Ανάρτηση βασικών όρων εργασίας και ατομικής σύμβασης εργασίας στο Πληροφορικό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ – Ηλεκτρονική υπογραφή.

* Καταχώριση ωραρίων και υπερωριών στο Πληροφορικό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ από επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην ψηφιακή κάρτα εργασίας.

* Πρόστιμα για την υποδηλωμένη εργασία σε επιχειρήσεις που υπάγονται στην ψηφιακή κάρτα εργασίας.

* Υποβολή στο ΠΣ-ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ λύση της σύμβασης εργασίας.

* Απασχόληση την έκτη ημέρα σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

* Απασχόληση την έκτη ημέρα σε επιχειρήσεις που δεν είναι εκ φύσεως συνεχούς λειτουργίας και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

* Απασχόληση εργαζομένων κατά την ημέρα Κυριακή και ημέρες αργίας.

* Διευθέτηση χρόνου εργασίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου.

* Προστασία δικαιώματος στην εργασία.

* Τριετίες -τροπολογία για το «ξεπάγωμα».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε