Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Ένας φοιτητής μηχανικός λαμβάνει μέρος σε μια πρόκληση hacking κοντά στο Παρίσι στις 16 Μαρτίου 2013. (AFP via Getty Images/Thomas Samson)

Εγκληματική ιστοσελίδα δημοσιεύει 2 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών ελεύθερους για χρήση

Ένας ιστότοπος darkweb γνωστός ως «BidenCash» έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερους από 2 εκατομμύρια αριθμούς και στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, προειδοποίησαν ερευνητές ασφαλείας.

Στιγμιότυπα της ιστοσελίδας BidenCash, τα οποία εξέτασε η εφημερίδα The Epoch Times, δείχνουν ότι «περισσότερες από 2 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες» απελευθερώνονται λόγω της συμπλήρωσης ενός έτους από την ίδρυσή της. Ο ιστότοπος, που φέρεται να διευθύνεται από ρωσόφωνους κυβερνοεγκληματίες, χρησιμοποιεί το όνομα και το ομοίωμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν και, σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης, υπογράφει σε σπαστά αγγλικά: «Ειλικρινά, ο δικός σας Τζο Μπάιντεν».

Η ερευνητική ιστοσελίδα Cyble έγραψε ότι «τα δεδομένα εντός της διαρροής περιλάμβαναν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, όπως ονόματα, emails, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις κατοικίας αλλά και αριθμούς καρτών πληρωμής, ημερομηνίες λήξης και κωδικούς CVV, με τις ημερομηνίες λήξης να κυμαίνονται από τις αρχές του 2023 έως το 2052».

«Αυτή η διαρροή περιείχε τουλάχιστον 740.858 πιστωτικές κάρτες και 811.676 χρεωστικές κάρτες», σύμφωνα με ανάρτηση με ημερομηνία 1 Μαρτίου. «Ο εγγενής κίνδυνος είναι υψηλότερος για τους κατόχους χρεωστικών καρτών από ό,τι για τους κατόχους πιστωτικών καρτών, λόγω της διαφορετικής προστασίας που παρέχεται».

Η ανάλυση της Cyble δείχνει ότι η πλειονότητα των αρχείων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει επίσης σημαντικός αριθμός στοιχείων πιστωτικών καρτών που διέρρευσαν από το Μεξικό, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πέντε κορυφαίες τράπεζες που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι η Chase, η Bank of America και οι Wells Fargo, Capitol One και Citibank, σημειώνουν οι ερευνητές.

«Η παρουσία των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των πλήρων πληροφοριών (που συνήθως αναφέρονται ως «Fullz» από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου) θα καταστήσει τα θύματα αυτής της διαρροής ευάλωτα σε άλλες επιθέσεις, όπως phishing, κλοπή ταυτότητας και απάτες, πολύ μετά τη λήξη των στοιχείων της κάρτας τους», έγραψαν οι ερευνητές της Cyble.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, καμία από τις πέντε τράπεζες δεν έχει εκδώσει δηλώσεις σχετικά με την υποτιθέμενη διαρροή πληροφοριών κάρτας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε