Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
(Shutterstock)

Εκ γενετής σημάδια: Ας ρίξουμε μια ματιά στις προηγούμενες ζωές μας

Πέρα από τα όρια της επιστήμης

Της Sumaya Hazarika

Τα σημάδια γέννησης είναι γνωστό ότι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο κατά τη διάρκεια ή μετά τη γέννηση. Γεννήθηκα με πολλαπλά σημάδια εκ γενετής και για μένα ήταν διασκεδαστικό να δημιουργήσω μια ιστορία σχετικά με αυτά. Για παράδειγμα, στο μέτωπό μου έχω ένα κοκκινωπό σημάδι σε σχήμα V, το οποίο, μεγαλώνοντας στην Ινδία, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν ένα Trishula, ένα σημάδι του Λόρδου Σίβα (της ινδουιστικής θεότητας που είναι γνωστή ως Θεός της καταστροφής και της αναψυχής). Ένα άλλο εκ γενετής σημάδι με το οποίο γεννήθηκα είναι μια καφέ κηλίδα στο δεξί μου πόδι που λέω στους ανθρώπους ότι είναι ο χάρτης του τόπου από τον οποίο κατάγομαι στην προηγούμενη ζωή μου.

Αλλά πέρα από όλες τις υποθέσεις, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τα ταξίδια των γεννητικών μας σημάτων;

Τα εκ γενετής σημάδια διαφέρουν σε μεγέθη και σχήματα, ακόμη και σε χρώματα- όπου κάποιοι από εμάς έχουν ευδιάκριτα, άλλοι πιο διακριτικά. Κάποια από αυτά είναι κληρονομικά, ενώ άλλα φαίνεται να συμβαίνουν τυχαία. Αλλά είναι κάτι πραγματικά τυχαίο;

Υπό το πρίσμα όλων αυτών των παραλλαγών, είναι σύνηθες να αναρωτιόμαστε για τον λόγο της εμφάνισής τους. Οι άνθρωποι το έκαναν αυτό ανά τους αιώνες, και εμείς θα εξετάσουμε τις παραδοσιακές αλλά και τις επιστημονικές γνώσεις γύρω από το μυστήριο των γεννητικών σημαδιών.

Είναι μια αρχαία πεποίθηση, που εξακολουθεί να υπάρχει στις περισσότερες θρησκείες, ότι ολόκληρη η ζωή κάποιου καταγράφεται, σπιθαμή προς σπιθαμή, σε έναν άλλο χωροχρόνο. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το μυστήριο των αναμνήσεων από προηγούμενες ζωές σε μερικούς ανθρώπους, καθώς οι προηγούμενες ζωές τους παραμένουν ακόμα στον ψυχισμό τους και τους έρχονται μόνο ως διάσπαρτα θραύσματα και μερικές φορές ως πλήρες όραμα.

Συμβαίνει να υπάρχει ένας άλλος τρόπος έκφρασης για αυτές τις εμπειρίες προηγούμενων ζωών – η μορφή των γεννητικών σημάτων.

Γιατί εμφανίζονται τα γεννητικά σημάδια;

Από μια επιστημονική άποψη, τα εκ γενετής σημάδια εμφανίζονται ή αναπτύσσονται εξαιτίας του σχηματισμού της χρωστικής ουσίας του δέρματος που είναι καταχωνιασμένη σε βαθύτερα στρώματα και η οποία δεν καταφέρνει να φτάσει εντελώς στην επιφάνεια του δέρματος.

Μια άλλη εξήγηση υποδηλώνει ότι υπάρχουν επίσης τύποι γεννητικών σημαδιών που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα μη φυσιολογικών αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον κώδικα ως προς το τι πραγματικά προκαλεί τα σημάδια.

Εισάγετε την αρχαία επιστήμη

Ενώ η σύγχρονη επιστήμη κατανοεί αυτά τα σημάδια σε ένα πιο επιφανειακό επίπεδο και εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να εντοπίσει την προέλευσή τους, η παραδοσιακή ή αρχαία γνώση απεικονίζει τα σημάδια και την εμφάνισή τους σε ένα βαθύτερο και πιο πνευματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις αρχαίες πεποιθήσεις, τα σημάδια εκ γενετής μπορούν να θεωρηθούν ως:

Ένας οιωνός που καθορίζει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες ενός ατόμου

Το σημείο του σώματος όπου εμφανίζονται αυτές οι ασυνήθιστες κηλίδες θα μπορούσε να είναι σημαντικό για την πρόβλεψη των χαρακτηριστικών του χαρακτήρα ενός παιδιού όταν μεγαλώσει. Για παράδειγμα, στους κινεζικούς πολιτισμούς πιστεύεται εδώ και πολύ καιρό ότι αν ένα παιδί γεννηθεί με εκ γενετής σημάδια, όπως μια ελιά στο δεξί του πόδι, σημαίνει ότι το παιδί θα μεγαλώσει και θα γίνει κάποιος που θα ταξιδέψει στον κόσμο.

Ένα κληρονομικό σημάδι

Ορισμένα παιδιά γεννιούνται με εκ γενετής σημάδια λόγω των γονιδίων τους. Ένα παιδί μπορεί να έχει ένα εκ γενετής σημάδι στο λαιμό όπως ο πατέρας, η μητέρα, ο παππούς ή η γιαγιά, η θεία ή ο θείος του. Σε πολλές περιπτώσεις, τα σημάδια αυτά εμφανίζονται στο ίδιο ακριβώς σημείο με τα πατρικά ή μητρικά μέλη της οικογένειας. Τώρα γνωρίζουμε ότι στις ταινίες όταν ένα χαμένο παιδί αναγνωρίζεται από τους βιολογικούς του γονείς λόγω ενός σημαδιού, είναι εμπνευσμένο από την πραγματική ζωή.

Ένας τραυματισμός κατά την εγκυμοσύνη

Υπάρχουν επίσης μερικές περιπτώσεις όπου τα σημάδια αυτά είναι πραγματικά ενδεικτικά της κατανάλωσης ορισμένων τροφών από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της κυοφορίας του μωρού. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι τα γεννητικά σημάδια από φράουλες, τα οποία κάποιοι λένε ότι σχηματίζονται όταν η μητέρα τρώει πολλές φράουλες.

Υπάρχουν επίσης μύθοι που υποστηρίζουν ότι τα έντονα συναισθήματα της μητέρας μπορούν επίσης να δώσουν ασυνήθιστα σημάδια στα μωρά. Για παράδειγμα, ένα ξαφνικό σοκ ή αίσθημα τρόμου μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό μιας ελιάς στο παιδί.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ένας δείκτης γεγονότος της προηγούμενης ζωής

Η πιο κοινή πεποίθηση σχετικά με τα εκ γενετής σημάδια λέγεται ότι είναι σημάδι από γεγονότα της προηγούμενης ζωής και μετενσάρκωση. Κατά συνέπεια, τα εκ γενετής σημάδια υποδεικνύουν κάποιο τραύμα που μπορεί να αντιμετώπισε το άτομο κατά τη διάρκεια ή πριν από το θάνατο στην προηγούμενη ενσάρκωση. Με την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αναζητούν θεραπευτές παλινδρόμησης της προηγούμενης ζωής, έχει επιβεβαιωθεί ότι ορισμένα εκ γενετής σημάδια δεν είναι καθόλου τυχαία και έχουν να κάνουν με περιστατικά από προηγούμενες ζωές. Για παράδειγμα:

i. Σημάδι από σφαίρα

Ένα τέτοιο σημάδι εκ γενετής μπορεί να υποδεικνύει ότι το άτομο χτυπήθηκε από σφαίρα στην προηγούμενη ζωή του. Ένα ανομοιόμορφο μοτίβο ή αλλοιώσεις στις πλευρές του σημαδιού υποδηλώνουν σκόνη από τη σφαίρα, η οποία γίνεται καφέ με την πάροδο του χρόνου. Σε περιπτώσεις ελαφριάς προεξοχής θα μπορούσε να δείξει ότι η σφαίρα σφηνώθηκε στο σώμα κατά τη διάρκεια του θανάτου σε προηγούμενη ζωή.

ii. Σημάδι εγκαύματος

Ένα άλλο κοινό σημάδι γέννησης λέγεται ότι είναι σημάδι εγκαύματος από περιστατικά προηγούμενης ζωής. Πρόκειται για ένα ξεθωριασμένο κοκκινωπό σημάδι που μοιάζει σαν το δέρμα να είχε κάποτε καεί. Μια πιο σκούρα εκδοχή σημαίνει ότι το τραύμα δεν έχει εξευγενιστεί και η προηγούμενη ζωή δεν είναι τόσο αρχαία.

iii. Διάσπαρτες βολές

Τα γεννητικά σημάδια στο σώμα που μοιάζουν με διάσπαρτα σημάδια ή μοτίβα υποδηλώνουν τραύμα από ψεκασμό πυροβολισμού σε προηγούμενη ζωή. Το δέρμα κατά τη διάρκεια εκείνης της ζωής είχε κάπως καεί από τον πυροβολισμό και ως εκ τούτου φαίνεται να έχει μαύρο χρώμα. Το μέγεθος αυτών των σημαδιών πιστεύεται ότι μειώνεται με κάθε γέννηση ή μετενσάρκωση.

Στην εργασία του με τίτλο “Birthmarks and Birth Defects Corresponding to Wounds on Deceased Persons” (Γεννητικά σημάδια και γενετικά ελαττώματα που αντιστοιχούν σε πληγές νεκρών ατόμων), ο καθηγητής Ίαν Στιβενσον του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια έκανε τη μελέτη του σχετικά με τα μελαγχρωματικά γεννητικά σημάδια και γιατί εμφανίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις του δέρματος.

Διαπίστωσε ότι «Σε περιπτώσεις στις οποίες εντοπίστηκε ένα νεκρό πρόσωπο, οι λεπτομέρειες της ζωής του οποίου ταυτίζονταν αναμφισβήτητα με τη δήλωση του παιδιού, σχεδόν πάντα διαπιστώθηκε στενή αντιστοιχία μεταξύ των γεννητικών σημαδιών ή/και των γενετικών ελαττωμάτων στο παιδί και των πληγών στο νεκρό πρόσωπο».

«Σε 43 από τις 49 περιπτώσεις στις οποίες αποκτήθηκε ιατρικό έγγραφο (συνήθως έκθεση νεκροψίας), επιβεβαίωσε την αντιστοιχία μεταξύ τραυμάτων και εκ γενετής σημαδιών ή γενετικών ανωμαλιών)».

Αυτή η τολμηρή έρευνα (pdf) οδήγησε σε ορισμένες πρωτοποριακές συζητήσεις στον επιστημονικό τομέα.

Είτε πρόκειται για σημάδι καλού οιωνού είτε για φρικτό πυροβολισμό, το ταξίδι ενός εκ γενετής σημαδιού είναι αναμφίβολα παλαιότερο από το ίδιο το άτομο. Τα γεννητικά μας σημάδια φαίνεται να έχουν μια ιστορία, αλλά το τι θα κάνουμε σε τη ζωή είναι ακόμα στα χέρια μας. Σε κάθε ζωή γεννιόμαστε με έναν σκοπό, και το να συνειδητοποιήσουμε και να μάθουμε από τις εμπειρίες της προηγούμενης ζωής μας, με πολλούς τρόπους, μπορεί να είναι μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας που όλοι επιδιώκουμε συνειδητά ή υποσυνείδητα.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Παραπομπές:

https://www.nairaland.com/3412617/birthmark-meanings-shapes-location-body

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/de-stress/what-the-moles-on-your-body-reveal-about-your-past-life/photostory/84230954.cms?picid=84231079

What is a birth mark and why do you get them

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε