Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Τον Απρίλιο, η Μόσχα είχε ήδη ανακοινώσει την απέλαση περίπου είκοσι Γερμανών διπλωματών, σε αντίποινα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Εκατοντάδες Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

Εκατοντάδες Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις προσεχείς ημέρες τη Ρωσία κατόπιν αιτήματος της Μόσχας, δήλωσε σήμερα πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στο AFP.

Η απόφαση αυτή έπεται απόφασης των ρωσικών αρχών που επιβάλλει στη Γερμανία να μειώσει σημαντικά ως τις αρχές Ιουνίου το διπλωματικό της προσωπικό και αυτό σε δημόσιους θεσμούς, όπως το πολιτιστικό κέντρο Goethe Institut ή η γερμανική σχολή της Μόσχας, πρόσθεσε.

Η πηγή αυτή επιβεβαίωνε πληροφορία που αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο για “κήρυξη διπλωματικού πολέμου της Μόσχας” στο Βερολίνο.

Μετά την πρόσφατη μείωση της παρουσίας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία, υπό τις πιέσεις του Βερολίνου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όρισε “τον Απρίλιο πλαφόν για τον αριθμό των υπαλλήλων του διπλωματικού προσωπικού και αυτού δημόσιων γερμανικών φορέων” στον οποίο επιτρέπεται να παραμείνει στη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Το όριο αυτό που όρισε η Ρωσία από τις αρχές του Ιουνίου συνεπάγεται μεγάλες περικοπές σε όλους τους τομείς της (γερμανικής) παρουσίας στη Ρωσία”, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται η εφημερίδα.

Οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν τις τελευταίες εβδομάδες να ανακαλέσει το ρωσικό υπουργείο την απόφασή του αυτή, αλλά μάταια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Συνεπώς, οι Γερμανοί υπάλληλοι, μέλη του διπλωματικού και προξενικού προσωπικού, αλλά κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, θα οφείλουν να αποχωρήσουν τις προσεχείς μέρες.

Το Βερολίνο δεν θα σταματήσει εκεί και θα εξασφαλίσει μια “ισορροπία” με τη Ρωσία, μετά το μέτρο αυτό, σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή.

Τον Απρίλιο, η Μόσχα είχε ήδη ανακοινώσει την απέλαση περίπου είκοσι Γερμανών διπλωματών, σε αντίποινα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, σε παρόμοιο μέτρο που έλαβε το Βερολίνο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε