Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Τα ψηφοδέλτια για τις γενικές εκλογές του 2020 καταμετρώνται από το προσωπικό του Τμήματος Εκλογών της κομητείας Μαρικόπα στο Φοίνιξ στις 31 Οκτωβρίου 2020. (Courtney Pedroza/Getty Images)

Έκθεση: 19.000 καθυστερημένα, άκυρα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν στις εκλογές του 2020 στην Αριζόνα

Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 στην Αριζόνα μπορεί να ήταν διαφορετικά, λέει η ομάδα για την ακεραιότητα των εκλογών

Με τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 προ των πυλών, ο έλεγχος των εκλογών του 2020 συνεχίζει να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατα εντοπισθείσας ανωμαλίας στην κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνα.

Ο νόμος της Αριζόνα απαιτεί ότι, για να θεωρηθούν έγκυρα, τα ψηφοδέλτια πρέπει να παραληφθούν από την κομητεία το αργότερο μέχρι τις 7 μ.μ. την ημέρα των εκλογών.

Αλλά τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα αρχεία που τεκμηριώνουν τις γενικές εκλογές της κομητείας Μαρικόπα το 2020 δείχνουν ότι, ενώ περισσότερα από 20.000 ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ μετά την ημέρα των εκλογών, η κομητεία Μαρικόπα απέρριψε μόνο 934 καθυστερημένα ψηφοδέλτια στο έγγραφό της «Σύνοψη απορρίψεων για την πρόωρη ψηφοφορία».

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαν απορριφθεί περισσότερα από 19.000 καθυστερημένα, άκυρα ψηφοδέλτια. Αυτό είναι σημαντικό, διότι είναι αρκετό για να επηρεάσει δυνητικά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Αριζόνα, τα οποία έμειναν με τελικό αποτέλεσμα ο Τζο Μπάιντεν να κερδίσει την πολιτεία με 10.457 περισσότερες ψήφους από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε αν τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχαν καταμετρηθεί τα εκπρόθεσμα ψηφοδέλτια στην κομητεία Μαρικόπα.

Η σύνοψη απορρίψεων για την πρόωρη ψηφοφορία είναι μόνο ένα από τα έγγραφα που λένε την ιστορία. Τα έγγραφα της κομητείας αποκτήθηκαν από την Verity Vote, μια ομάδα εθελοντών πολιτών με εμπειρία στην έρευνα δεδομένων και την έρευνα, οι οποίοι ερευνούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Verity Vote δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς αυτή την έρευνα.

Πώς μεταφέρονται τα ψηφοδέλτια

Για να γίνει κατανοητή η ανωμαλία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς μεταφέρονται τα ψηφοδέλτια στην κομητεία Μαρικόπα, η οποία χρησιμοποιεί κούτες και την πρόωρη επιστολική ψήφο.

Ένα φορτηγό που οδηγείται από υπάλληλο του Τμήματος Εκλογών της κομητείας Μαρικόπα παραλαμβάνει τα ψηφοδέλτια τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Το φορτηγό συλλογής ξεκινά από το Κέντρο Καταγραφής και Εκλογής της Κομητείας Μαρικόπα. Το φορτηγό έχει λίγο χώρο για περισσότερα ψηφοδέλτια, αλλά είναι ήδη φορτωμένο με μερικά πρόωρα ψηφοδέλτια που ψηφίζουν αυτοπροσώπως και ψηφοδέλτια που τοποθετήθηκαν σε κούτα.

Ο οδηγός πηγαίνει στο ταχυδρομείο και παραλαμβάνει περισσότερα ψηφοδέλτια, στη συνέχεια μεταφέρει το φορτηγό στις εκλογικές υπηρεσίες Runbeck, όπου όλα τα ψηφοδέλτια υποβάλλονται σε σάρωση εισερχομένων.

Εδώ, κατά τη σάρωση, δημιουργείται το έγγραφο «απόδειξη παραλαβής εισερχομένων». Αυτή η απόδειξη παραλαβής δείχνει την ημερομηνία, την ώρα και τα ονόματα των υπαλλήλων που παρέδωσαν και παρέλαβαν τα ψηφοδέλτια και αναλύει τον αριθμό των ψηφοδελτίων που προήλθαν από το ταχυδρομείο, τις θυρίδες και την πρόωρη αυτοπρόσωπη ψηφοφορία.

Σε απάντηση ορισμένων αιτημάτων εγγράφων, η κομητεία της Μαρικόπα διέθεσε τα έγγραφα της απόδειξης παραλαβής εισερχομένων  για δημόσια επιθεώρηση για ημερομηνίες που εκτείνονται από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου 2020.

Από αυτή τη συλλογή εγγράφων, η Verity Vote παρατήρησε ότι έλειπαν έγγραφα από τις 4 Νοεμβρίου 2020 -την επομένη των εκλογών-. Η Verity Vote ζήτησε από την κομητεία Μαρικόπα να παράσχει την απόδειξη παραλαβής για εκείνη την ημέρα, αρχικά με μερικά τηλεφωνήματα και στη συνέχεια με γραπτά αιτήματα. Θα έπρεπε να ήταν ένα απλό αίτημα, επειδή όλες οι άλλες ημερομηνίες ήταν ήδη δημόσιες. Αλλά το αίτημα αυτό πήγε σε έναν εισαγγελέα της κομητείας.

«Μετά από πολυάριθμες καθυστερήσεις, πολλαπλά επακόλουθα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα, οι υπάλληλοι της κομητείας ενημέρωσαν την Verity Vote ότι τα αρχεία βρίσκονταν με τον νομικό σύμβουλο εν αναμονή της εξέτασης», αναφέρει η έκθεση. «Χρειάστηκαν σχεδόν επτά μήνες για να πάρουμε τα έγγραφα».

Η απόδειξη παραλαβής της 4ης Νοεμβρίου δείχνει ότι 18.000 ψηφοδέλτια παραλήφθηκαν από το ταχυδρομείο την επομένη των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Το έντυπο έχει τρία χρώματα μελάνης. Ένας υπάλληλος των εκλογικών υπηρεσιών Runbeck τύπωσε με μπλε χρώμα μόνο το μικρό του όνομα, Μπράντον. Τα ψηφοδέλτια έφτασαν στις «9:30» στις «11-4-20» και το χαρτί υπογράφεται με το ίδιο μπλε μελάνι από τον παραλήπτη, αλλά η υπογραφή είναι δυσανάγνωστη.

Μια σειρά που αναγράφεται ως «καθυστερημένα» θα πρέπει να δείχνει πόσα ψηφοδέλτια έχουν καθυστερήσει. Οι τέσσερις στήλες στη σειρά «εκπρόθεσμα» έχουν αριθμούς με μπλε μελάνι, αλλά είναι μουτζουρωμένες και δεν μπορούν να διαβαστούν.

Μια άλλη υπογραφή, γραμμένη με κόκκινο μελάνι, είναι επίσης δυσανάγνωστη. Υποδηλώνει το πρόσωπο που παρέδωσε τα ψηφοδέλτια.

Παρόλο που το έγγραφο φέρει ημερομηνία 4 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά τις εκλογές, στο πάνω μέρος της σελίδας, πάνω από το περιθώριο, κάποιος έχει γράψει με μαύρο μελάνι «Ημέρα εκλογών» με κάτι που μοιάζει με διαφορετικό γραφικό χαρακτήρα από την υπόλοιπη σελίδα.

Η κομητεία τεκμηριώνει επίσης την παραλαβή 1.000 ψηφοδελτίων στις 5 Νοεμβρίου και 1.500 ψηφοδελτίων στις 6 Νοεμβρίου. Σε συνδυασμό με τα 18.000 ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις 4 Νοεμβρίου, το σύνολο των τεκμηριωμένων εκπρόθεσμων ψηφοδελτίων ήταν 20.500.

Σε επιστολή του κομητειακού γραμματέα Στίβεν Ρίτσερ, που απάντησε στο αίτημα εγγράφων του Verity Vote, αναφέρεται ότι η απόδειξη της 4ης Νοεμβρίου που παρέδωσε η κομητεία δεν είναι η μόνη απόδειξη για ψηφοδέλτια που έλαβε η κομητεία εκείνη την ημέρα.

«Το παρόν έγγραφο δεν αντιπροσωπεύει το πλήρες σύνολο των εντύπων παράδοσης εισερχόμενων παραλαβών της κομητείας Μαρικόπα από τις 4 Νοεμβρίου 2020. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά πιστεύουμε ότι τα υπόλοιπα από αυτά τα έντυπα μεταφέρθηκαν στο γραφείο του ταμία για να αποθηκευτούν και να σφραγιστούν μαζί με τα ψηφοδέλτια», έγραψε ο Ρίτσερ. Αν είναι έτσι, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν περισσότερα ταχυδρομημένα ψηφοδέλτια που δεν υπολογίστηκαν στη Σύνοψη απορρίψεων για την πρόωρη ψηφοφορία και πιθανώς θα είχαν υπολογιστεί στα αποτελέσματα».

Μια άλλη ανωμαλία είναι ο αριθμός των ψηφοδελτίων που συλλέχθηκαν στις 4 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τις άλλες γύρω ημέρες.

Οι ψηφοφόροι είχαν λάβει οδηγίες να στείλουν τα ψηφοδέλτια ταχυδρομικώς έως τις 27 Οκτωβρίου για να είναι σίγουροι ότι τα ψηφοδέλτια τους έφτασαν εγκαίρως. Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ο αριθμός των ψηφοδελτίων που εστάλησαν ταχυδρομικώς μειώθηκε απότομα, αλλά στη συνέχεια αυξήθηκε την επομένη των εκλογών.

Στις 28 Οκτωβρίου, η κομητεία έλαβε 58.500 ψηφοδέλτια από το ταχυδρομείο, τότε:

  • 29 Οκτωβρίου: 14.500
  • 30 Οκτωβρίου: 10.500
  • 31 Οκτωβρίου: 6.000
  • 1 Νοεμβρίου: 1.500
  • 2 Νοεμβρίου: 1.000
  • 3 Νοεμβρίου: 2.500-Ημέρα των εκλογών. Για να καταμετρηθεί και να είναι έγκυρο, το ψηφοδέλτιο πρέπει να παραληφθεί από την κομητεία το αργότερο μέχρι τις 7 μ.μ.
  • 4 Νοεμβρίου: 18.000 εκπρόθεσμα, άκυρα ψηφοδέλτια
  • 5 Νοεμβρίου: 1.000 εκπρόθεσμα, άκυρα ψηφοδέλτια
  • 6 Νοεμβρίου: 1.500 εκπρόθεσμα, άκυρα ψηφοδέλτια

Ωστόσο, η κομητεία Μαρικόπα απέρριψε μόλις 934 ψηφοδέλτια λόγω καθυστέρησης.

Η κομητεία Μαρικόπα απάντησε στο αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο υποσχέθηκε ότι ο διευθυντής επικοινωνίας του τμήματος εκλογών της θα «επικοινωνήσει». Η Epoch Times θα ενημερώσουν όταν το κάνουν.

Η Αριζόνα έχει 11 εκλεκτορικές ψήφους για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου. Στην τελική καταμέτρηση, ο Μπάιντεν είχε 74 περισσότερες εκλεκτορικές ψήφους από τον Τραμπ, σύμφωνα με το επίσημο αρχείο στα Εθνικά Αρχεία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε