Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Γιατροί μεταφέρουν έναν ασθενή από ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Royal London στο Λονδίνο στις 19 Ιανουαρίου 2021 (Tolga Akmen/AFP via Getty Images).

Έκθεση: 9 στους 10 θανάτους από COVID είναι εμβολιασμένοι

Σχολιασμός

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνει ότι 9 στους 10 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 εντοπίζονται σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Παρόλο που η παραλλαγή του ιού είναι η ίδια και το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε μόνο ένα διαφορετικό εμβόλιο (AstraZeneca) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα δεδομένα στις ΗΠΑ είναι διαφορετικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ορισμό του CDC που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί ποιος είναι “εμβολιασμένος”.

Είναι επίσης πιθανό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες να έχουμε λιγότερα τα δεδομένα από τις ΗΠΑ. Εκτός από την απόκρυψη στοιχείων από το CDC, το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) αποφάσισε αθόρυβα στις αρχές Φεβρουαρίου να σταματήσει την καταγραφή των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19.

Τα δεδομένα είναι απαραίτητα

Ωστόσο, τα δεδομένα αποτελούν το θεμέλιο της επιστημονικής ανάλυσης. Χωρίς αυτά, οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να αναλύσουν στατιστικά στοιχεία και να εξάγουν συμπεράσματα, γεγονός που αφήνει τους ειδικούς της δημόσιας υγείας ανίκανους να διατυπώσουν ακριβείς συστάσεις.

Σύμφωνα με έναν πληροφοριοδότη που εργάστηκε στην κλινική μελέτη φάσης 3 του εμβολίου COVID-19 mRNA της Pfizer, τα δεδομένα παραποιήθηκαν και η εταιρεία προσέλαβε ανεπαρκώς εκπαιδευμένους ανθρώπους για τη χορήγηση των δόσεων και η παρακολούθηση των αναφερόμενων παρενεργειών υστερούσε πολύ. Η μαρτυρία της δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2021 στο British Medical Journal από τον ερευνητή δημοσιογράφο Πολ Θάκερ.

Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη ότι ο πραγματικός αριθμός των ανεπιθύμητων ενεργειών και των θανάτων από τα εμβόλια COVID μπορεί να μην γίνει ποτέ γνωστός.

Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα εμβολιασμού όχι μόνο είναι αναποτελεσματικό, αλλά πιθανώς έχει βλάψει και σκοτώσει πολύ περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι θα παραδεχτεί ποτέ δημοσίως οποιοσδήποτε οργανισμός υγείας. Είναι σημαντικό να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσουμε να αποτρέψουμε περισσότερους θανάτους.

Έκθεση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου: 90 τοις εκατό των θανάτων είναι σε πλήρως εμβολιασμένους

Ένας δημοσιογράφος από το The Exposé επισημαίνει ότι ενώ ο κόσμος έχει αποσπαστεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε σιωπηλά μια έκθεση που επιβεβαιώνει ότι 9 στους 10 θανάτους από COVID-19 στην Αγγλία ήταν σε άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα.

Η έκθεση του Φεβρουαρίου του 2022 ήταν από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δημοσιεύει εβδομαδιαία επιτήρηση. Η έκθεση περιέχει αρκετούς πίνακες με ακατέργαστα δεδομένα που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνθηκαν, νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν από τον COVID-19 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Το Exposé, απέδειξε βήμα προς βήμα πώς τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν από τις 24 Ιανουαρίου 2022 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, υποστήριζαν αυτόν τον ισχυρισμό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υγειονομικές αρχές κάνουν διάκριση μεταξύ εκείνων που δεν έχουν κάνει ποτέ εμβόλιο και εκείνων που έλαβαν μία, δύο ή τρεις δόσεις. Συνολικά, υπήρχαν 1.086.434 περιπτώσεις COVID σε εμβολιασμένα άτομα που αντιστοιχούσαν στο 73% όλων των περιπτώσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Όταν τα παιδιά αφαιρέθηκαν από την εξίσωση, τα εμβολιασμένα άτομα αντιπροσώπευαν το 91% όλων των περιπτώσεων. Ο δημοσιογράφος συνέκρινε επίσης τα δεδομένα που ελήφθησαν το 2021, όταν η Δέλτα ήταν η κυρίαρχη παραλλαγή, με την τρέχουσα έκθεση, όταν η Όμικρον είναι η κυρίαρχη παραλλαγή στην Αγγλία. Έδειξε υψηλότερο αριθμό παιδιών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο λόγω της Όμικρον από ό,τι για την Δέλτα.

Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν είχαν ποτέ υψηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια από οποιαδήποτε παραλλαγή της COVID, τίθεται το ερώτημα αν ο σημερινός αριθμός παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με COVID-19 μπορεί να οφείλεται σε αυξημένο έλεγχο PCR -γνωστό ότι έχει υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων- σε παιδιά που νοσηλεύονται για άλλους λόγους, όπως σπασμένο πόδι ή σκωληκοειδίτιδα.

Όταν τα παιδιά συμπεριλήφθηκαν στα στοιχεία για τη νοσηλεία, τα δεδομένα έδειξαν ότι το 75% των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με COVID κατά την τρέχουσα περίοδο ήταν εμβολιασμένα. Αλλά, όταν τα παιδιά αφαιρέθηκαν από την εξίσωση, το 85 τοις εκατό των ατόμων που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ήταν εμβολιασμένα. Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν όταν αναλύθηκαν τα δεδομένα για τους θανάτους από COVID.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των τεσσάρων εβδομάδων της τρέχουσας έκθεσης, τα εμβολιασμένα άτομα αντιπροσώπευαν το 89% των θανάτων. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όχι μόνο οι θάνατοι σε εμβολιασμένα άτομα αυξάνονται κατακόρυφα, αλλά και ο αριθμός των θανάτων σε μη εμβολιασμένα άτομα μειώνεται.

Οι θάνατοι από το εμβόλιο αυξάνονται στην Καλιφόρνια

Οι τίτλοι στο Mercury News της 7ης Μαρτίου 2022 έγραφαν: «Οι θάνατοι από COVID-19 στην Καλιφόρνια μεταξύ των εμβολιασμένων αυξήθηκαν απότομα με την Όμικρον» και ανέφερε ότι καταγράφηκαν 10 θάνατοι στην κομητεία Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια και οι εννέα από αυτούς ήταν εμβολιασμένοι. Επιφανειακά, αυτό είναι παρόμοιο με την έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, οι αριθμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαφορετικοί.

Αυτό είναι πιθανό επειδή τα αμερικανικά δεδομένα δεν κάνουν διάκριση μεταξύ ατόμων που έχουν κάνει ένα, δύο ή τρία εμβόλια. Στην πραγματικότητα, το CDC των ΗΠΑ δηλώνει σαφώς ότι μπορείτε να θεωρηθείτε πλήρως εμβολιασμένοι μόνο δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της τελευταίας δόσης των εμβολίων Pfizer και Moderna ή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ως εκ τούτου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αναλύει τα δεδομένα που προσδιορίζουν τα άτομα στο φάσμα που έχουν λάβει ένα από τα τρία εμβόλια, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν τον εμβολιασμό μόνο εάν έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά την τελευταία δόση. Δεδομένου ότι δεν ταυτοποιούνται όλοι οι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά την εισαγωγή, η ανάλυση των αριθμών στις ΗΠΑ είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Πρέπει να αναρωτηθείτε αν αυτό είναι σκόπιμο.

Πιθανώς είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι εάν ένα άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες ταυτοποιείται ως εμβολιασμένο, είναι πιθανότατα πλήρως εμβολιασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα του CDC. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό να υπάρχουν άτομα που συγκαταλέγονται στην ομάδα των ανεμβολίαστων, τα οποία έχουν κάνει ένα ή δύο εμβόλια ή μπορεί ακόμη και να είναι πλήρως εμβολιασμένα σύμφωνα με τα πρότυπα του CDC, αλλά δεν υπολογίστηκαν ως τέτοια κατά την εισαγωγή.

Η Mercury News δικαιολόγησε τους εμβολιασμένους θανάτους, γράφοντας: «Από τους εμβολιασμένους ασθενείς που πέθαναν, ένας ήταν στις αρχές της δεκαετίας των 100 ετών, τρεις ήταν στα 90 τους, δύο ήταν στα 80 τους, τρεις ήταν στα 70 τους και οι περισσότεροι είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας. Ο ανεμβολίαστος άνδρας που πέθανε ήταν στα 50 του».

Ενώ η ηλικία είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας σε οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της COVID, το άρθρο δεν ανέφερε καμία από τις άλλες συννοσηρότητες που προσδιορίστηκαν από το CDC και συμβάλλουν στους θανάτους από COVID. Για να προσθέσει στην παραπληροφόρηση, το άρθρο ανέφερε τον Δρ. Έρολ Οζντάλγκα (Errol Ozdalga), νοσοκομειακό γιατρό στο Στάνφορντ, ο οποίος δήλωσε στο Mercury News ότι οι ασθενείς που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια του κύματος Δέλτα και των προηγούμενων λοιμώξεων ήταν κατά τα άλλα υγιείς.

Το συμπέρασμα είναι ότι όσοι είχαν συννοσηρότητες που το CDC προσδιόρισε ότι αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, παχυσαρκία, χρόνια νεφρική νόσο και ανοσοκαταστολή, δεν νοσηλεύονταν με COVID πριν από την Όμικρον

«Αυτό εξαφανίστηκε με την Όμικρον», δήλωσε ο Οζντάλγκα. Η παραλλαγή έπληξε εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και εκείνους που είχαν “κάποια προδιάθεση” για σοβαρή ασθένεια» είπε. Επιπλέον, χωρίς υποστηρικτικές πληροφορίες, το δελτίο ειδήσεων περιελάμβανε μια απλή δήλωση:

«Ο Δρ. Τζορτζ Ράδερφορντ, ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων στο UC-San Francisco, δήλωσε ότι οι ακατέργαστοι αριθμοί κάνουν τους θανάτους μεταξύ των εμβολιασμένων να φαίνονται χειρότεροι από ό,τι είναι – τα ποσοστά θανάτων τους παραμένουν πολύ μικρότερα από τα ποσοστά των ανεμβολίαστων».

Έρευνα του Economist αποκαλύπτει σημαντικό ποσοστό παρενεργειών από εμβόλια

Ο οικονομολόγος Μαρκ Σκίντμορ έκανε μια διαδικτυακή έρευνα χρησιμοποιώντας τον πληθυσμό των ΗΠΑ για να εκτιμήσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τα εμβόλια COVID-19. Παρουσίασε τα 20 πιο πρόσφατα και σημαντικά στοιχεία από μια μελέτη στο 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Γιατροί για την Ηθική της Covid».

Η έρευνά του επιδιώκει να κατανοήσει τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τα εμβόλια COVID-19. Χρησιμοποίησε την έρευνα για να διασταυρώσει τις πληροφορίες από τον γενικό πληθυσμό και το τι βιώνει.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες των ανθρώπων που γνώριζαν καλύτερα στον κοινωνικό τους κύκλο – με άλλα λόγια, καλών φίλων ή μελών της οικογένειας. Οι έρευνες ήταν σχεδόν αντιπροσωπευτικές του γενικού πληθυσμού ως προς την ηλικία, το εισόδημα και το φύλο τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Σκίντμορ παρουσίασε αρχικά έναν κατάλογο ανεπιθύμητων συμβάντων που ο FDA αναγνώρισε ότι θα μπορούσαν να είναι πιθανά και τον συνέκρινε με τα τεκμηριωμένα δεδομένα ανεπιθύμητων συμβάντων και θανάτων από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS) που δημοσιεύθηκε στο OpenVAERS.

Ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα συμβάντα στον κατάλογο ήταν το εγκεφαλικό επεισόδιο, η καρδιακή προσβολή, η μυοκαρδίτιδα, ο θάνατος, η θρομβοπενία και η φλεβική θρομβοεμβολή (θρόμβοι αίματος). Σύμφωνα με τον Σκίντμορ, όλοι συμφωνούν ότι τα ανεπιθύμητα συμβάντα μπορούν και συμβαίνουν – η κύρια διαφορά απόψεων είναι το πόσο συχνά και πόσα.

Στη συνέχεια, ο Σκίντμορ εξέτασε την αναλογία μεταξύ των θανάτων από COVID και των θανάτων από τα εμβόλια COVID. Η αναλογία στο OpenVAERS είναι 2,6 τοις εκατό και στο VAERS (ο αριθμός που αναφέρεται από το CDC και δεν περιέχει όλα τα δεδομένα που έχουν αρχικά τεκμηριωθεί) είναι 0,9 τοις εκατό.

Εάν αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ο αριθμός των ατόμων που αναφέρουν κάποια παρενέργεια ή θάνατο στην έρευνα θα πρέπει να είναι κοντά στο μηδέν, δεδομένου ότι η κοόρτη είναι αρκετά μικρή ώστε να μην μπορεί να συλλάβει ένα τόσο μικρό ποσοστό. Στη συνέχεια, ο Σκίντμορ ρωτά, αν υποθέσουμε ότι η έρευνα αντικατοπτρίζει την πραγματική αναλογία στον πληθυσμό, ποια είναι η πραγματική αναλογία του πληθυσμού από παρενέργεια ή θάνατο μετά τη λήψη ενός εμβολίου COVID-19;

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν η αναλογία αποκαλύπτει ότι υπήρξαν 307.997 θάνατοι από τα εμβόλια. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε δίνει ένα ποσοστό εμπιστοσύνης 95 τοις εκατό μεταξύ 215.018 και 391.410 θανάτων. Χρησιμοποιώντας την ίδια μαθηματική προσέγγιση για τον προσδιορισμό του αριθμού των σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων στο γενικό πληθυσμό, τα δεδομένα δείχνουν ότι υπήρξαν περίπου 1,1 εκατομμύρια σοβαρά συμβάντα και 2,3 εκατομμύρια λιγότερο σοβαρά συμβάντα από το εμβόλιο.

Αναγνωρίζει ότι πολλά από αυτά που βλέπουν και αναφέρουν οι άνθρωποι είναι μέσα από τον φακό των προκαταλήψεών τους. Μία από αυτές είναι η πολιτική τοποθέτηση. Έδειξε ότι οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονταν ως Δημοκρατικοί ανέφεραν πολύ λιγότερους θανάτους από τα εμβόλια από ό,τι οι Ρεπουμπλικάνοι ή οι ανεξάρτητοι. Αυτό πιθανότατα επηρεάζει επίσης τον αριθμό των θανάτων και των ανεπιθύμητων συμβάντων που αναφέρονται στο VAERS.

Χρησιμοποιώντας τον αριθμό των θανάτων ανά κομματική ένταξη, διαπίστωσε ότι εάν η αντίληψη των Δημοκρατικών ήταν σωστή, υπήρχαν 119.000 θάνατοι σε σύγκριση με 487.000 θανάτους εάν η αντίληψη των Ρεπουμπλικάνων ήταν σωστή. Αυτό δίνει ένα πιθανό εύρος θανάτων και καταδεικνύει τις διαφορές στις αντιλήψεις των ανθρώπων με βάση τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποιος αριθμός χρησιμοποιείται, εξακολουθεί να είναι πολύ περισσότερος από τον αριθμό των θανάτων που αναφέρονται στο σύστημα VAERS.

Συνεχίζει να αυξάνεται ο πρωτοφανής αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ

Ενώ τα δεδομένα από τον Σκίντμορ και το Ηνωμένο Βασίλειο αντικατοπτρίζουν τον αριθμό των θανάτων από COVID-19, είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθούμε τον αριθμό των θανάτων από όλες τις αιτίες, καθώς είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα σημεία δεδομένων που διαθέτουμε.

Στις αρχές του 2022, η ασφαλιστική εταιρεία OneAmerica ανακοίνωσε αύξηση του ποσοστού θανάτου των εργαζόμενων Αμερικανών, ηλικίας 18 έως 64 ετών, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, ήταν κατά 40% υψηλότερος από τα προπανδημικά επίπεδα.

Άλλες ασφαλιστικές εταιρείες αναφέρθηκαν επίσης σε υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της Hartford Insurance Group που ανακοίνωσε ότι η θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 32% από το 2019 και κατά 20% από το 2020 πριν από τις λήψεις. Η Lincoln National ανέφερε ότι οι αιτήσεις θανάτου αυξήθηκαν κατά 13,7 τοις εκατό σε ετήσια βάση και κατά 54 τοις εκατό στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το 2019.

Τα γραφεία τελετών καταγράφουν επίσης αύξηση των ταφών και των αποτεφρώσεων το 2021 σε σχέση με το 2020. Μια μεγάλη γερμανική εταιρεία ασφάλισης υγείας ανέφερε ότι τα στοιχεία της εταιρείας της ήταν σχεδόν 14 φορές μεγαλύτερα από τον αριθμό των θανάτων που ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση. Τα δεδομένα αυτά συγκεντρώθηκαν απευθείας από τους γιατρούς που υπέβαλαν αίτηση πληρωμής από ένα δείγμα 10,9 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων που μπορεί να συνδεθεί με τα εμβόλια COVID είναι μια άβολη αλήθεια για τους οργανισμούς υγείας που προώθησαν τους μαζικούς εμβολιασμούς με ένα πείραμα γενετικής θεραπείας. Σε αυτό που φαίνεται να είναι μια απάντηση σε αυτά τα δεδομένα, το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) αποφάσισε να σταματήσει τις απαιτήσεις αναφοράς για τα νοσοκομεία και τις εγκαταστάσεις οξείας περίθαλψης σχετικά με τους θανάτους από COVID-19.

Παρόλο που οι πληροφορίες δημοσιεύονται στον ιστότοπο του HHS, οι ελεγκτές γεγονότων ισχυρίστηκαν ότι οι δημοφιλείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι “ψευδείς” αλλάζοντας απλώς τον τίτλο. Έτσι, ενώ το HHS ανακοίνωσε δημοσίως ότι δεν θα απαιτεί πλέον από τα νοσοκομεία να αναφέρουν τους θανάτους από COVID-19, οι ελεγκτές γεγονότων αναφέρουν εσφαλμένα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα τερματίσει την καθημερινή αναφορά θανάτων από COVID.

Το CDC αποκρύπτει δεδομένα

Όταν τα δεδομένα από πολλαπλές πηγές αποκαλύπτουν όλα τις ίδιες τάσεις και τιμές, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς το CDC δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει τις πληροφορίες ή δεν θέλει να δημοσιεύσει τα δεδομένα του, φοβούμενο ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού. Στις 20 Φεβρουαρίου 2022, η New York Times ανέφερε ότι το CDC δεν είχε ακόμη δημοσιεύσει μεγάλο μέρος των δεδομένων που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ενώ είχε δημοσιεύσει δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών εμβολιασμών σε ορισμένα άτομα, τα δεδομένα από άτομα 18 έως 49 ετών είχαν μείνει έξω. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι επίσης η ομάδα που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να επωφεληθεί από το εμβόλιο, δεδομένου ότι έχουν μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά σοβαρής νόσου και θανάτου, όπως αναφέρει το CDC.

Σε σχόλια στην New York Times, εκπρόσωπος του CDC προσπάθησε να δικαιολογήσει γιατί ο οργανισμός είχε αποκρύψει μεγάλα τμήματα δεδομένων από την αρχή της πανδημίας. Είπε ότι τα δεδομένα «δεν είναι ακόμη έτοιμα για την prime time ζώνη», ότι οι πληροφορίες μπορεί να παρερμηνευθούν και να σημαίνουν ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά και ότι τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους βασίζονται στο 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ, το οποίο, όπως επεσήμανε η Times, είναι το ίδιο μέγεθος δείγματος που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της γρίπης κάθε χρόνο.

Χωρίς επαρκή δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επιστήμονες βασίστηκαν σε ισραηλινά δεδομένα. Μια μελέτη συγκέντρωσε πληροφορίες από 4,6 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer και συνέκριναν τις ανεπιθύμητες ενέργειες και τους θανάτους μεταξύ εκείνων που έλαβαν την αναμνηστική δόση και εκείνων που δεν την έλαβαν. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η ομάδα από 16 έως 29 ετών είχε μηδενικούς θανάτους είτε είχαν λάβει την αναμνηστική δόση είτε όχι.

Ομοίως, η ομάδα από 30 έως 39 ετών είχε έναν θάνατο είτε είχαν λάβει την αναμνηστική δόση είτε όχι. Στην πραγματικότητα, η διαφορά στο ποσοστό θανάτου δεν αυξήθηκε μέχρι οι συμμετέχοντες να γίνουν 60 έως 69 ετών, οπότε η ομάδα που δεν είχε λάβει την αναμνηστική δόση είχε 44 θανάτους και η ομάδα που είχε λάβει την αναμνηστική δόση είχε 32 θανάτους.

Σε ένα άρθρο γνώμης, ο Τομ Γουρόμπλεσκι του Staten Island Advance χαρακτηρίζει την απόφαση του CDC, γράφοντας για το τι έχει συμβεί στους περισσότερους ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να δημοσιεύσουν δεδομένα και απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με την αφήγηση ενός εθνικού ή διεθνούς οργανισμού υγείας:

«Μας είπαν να έχουμε εμπιστοσύνη στο CDC, στον Δρ. Άντονι Φάουτσι, σε όλους τους ειδικούς που είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται κρίσεις δημόσιας υγείας».

Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη αν μας αποκρύπτονται ζωτικής σημασίας πληροφορίες. Διότι τότε γίνεται μια υπόθεση του τύπου: «Διότι τότε γίνεται μια υπόθεση του τύπου: “Σκάστε και κάντε ό,τι σας λέμε. Εμείς είμαστε οι ειδικοί. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς καταλήγουμε στις αποφάσεις μας. Εμείς ξέρουμε τι είναι καλύτερο”».

Και αν αμφισβητήσεις κάτι, είσαι ξαφνικά επικίνδυνος. Σε παρομοιάζουν με τρομοκράτη. Σου λένε ότι θέλεις να πεθάνουν άνθρωποι. Σου απαγορεύεται η είσοδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς, μπορεί να παγώσει ο τραπεζικός σου λογαριασμός και να ανασταλεί η ασφάλεια του οχήματός σου, όπως είδαμε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του Κομβόι Ελευθερίας στον Καναδά. Μπορεί να ποδοπατηθείς από την αστυνομία».

«Η απόκρυψη πληροφοριών κάνει τους ανθρώπους πιο δύσπιστους. Γεννάει καχυποψία ή απλά αμφιβολία. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας πρέπει να κάνει κάτι καλύτερο αν θέλει την εμπιστοσύνη μας».

Πηγές και αναφορές

Δημοσιεύθηκε αρχικά στις 15 Μαρτίου 2022 στο Mercola.com.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι γνώμες του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε