Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Μια εναέρια λήψη δείχνει το εργαστήριο P4 στο Ινστιτούτο ιολογίας στη Γουχάν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας στις 17 Απριλίου 2020. (Hector Retamal/AFP/Getty Images)

Έκθεση: Οι πωλήσεις των PCR τεστ αυξήθηκαν στη Γουχάν μήνες πριν δημοσιοποιηθεί το πρώτο επίσημο κρούσμα COVID-19

Οι αγορές PCR τεστ για τον εντοπισμό του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν στη Γουχάν της Κίνας, αρκετούς μήνες πριν από τις πρώτες επίσημες αναφορές για το αρχικό κρούσμα κορωνοϊού, υποδηλώνοντας ότι ο ιός κυκλοφορούσε ήδη σε κοινότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 2019, πριν δημοσιοποιηθεί από το Πεκίνο, σύμφωνα με έρευνα της αυστραλιανής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Internet 2.0.

Η εταιρεία παρακολούθησε τις πωλήσεις των τεστ PCR σε διάστημα αρκετών χρόνων, αποκαλύπτοντας μια αύξηση σχεδόν 50% μεταξύ 2018 και 2019-το έτος πριν από την εξάπλωση της COVID-19 παγκοσμίως.

Οι πωλήσεις τεστ PCR, που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό συγκεκριμένων ιών, ανήλθαν σε 19,1 εκατομμύρια γιουάν (2,5 εκατομμύρια ευρώ) το 2016, πριν αυξηθούν σε 29,1 εκατομμύρια γιουάν (3,9 εκατομμύρια ευρώ) το 2017, 36,7 εκατομμύρια γιουάν το 2018 και 67,4 εκατομμύρια γιουάν (9 εκατομμύρια ευρώ) το 2019.

«Αυτά τα ευρήματα αμφισβητούν τις υπάρχουσες υποθέσεις γύρω από το πότε ξεκίνησε η πανδημία και ενθαρρύνουν τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια σημαντική αύξηση των δαπανών σε εξοπλισμό PCR σχετίζεται με την εξάπλωση της COVID-19», σύμφωνα με την έκθεση, Procuring for a Pandemic: An Assessment of Hubei Province (China) PCR Procurement Assessments.

«Με συγκρατημένη εκτίμηση θεωρούμε ότι η σημαντική αύξηση από το 2018 στο 2019 στην επαρχία Χουμπέι (67,4 εκατομμύρια γιουάν συνολικού εξοπλισμού PCR το 2019) οφείλεται σε ένα γεγονός όπως η εμφάνιση της COVID-19», συνεχίζει.

«Τέλος, εκτιμούμε με μεγάλη σιγουριά ότι η πανδημία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από τότε που η Κίνα ενημέρωσε τον ΠΟΥ για την COVID-19».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μέσω ανάλυσης 1.716 συμβάσεων προμηθειών από το 2007 έως το τέλος του 2019.

Προσδιόρισε επίσης ένα “αξιοσημείωτο, σημαντικό και μη φυσιολογικό” ποσό εξοπλισμού PCR το 2019 από ιδρύματα με έδρα τη Γουχάν όπως το Νοσοκομείο Αερομεταφερόμενου Στρατού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Μάιος 2019), το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν (Νοέμβριος 2019), το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Γουχάν (Οκτώβριος 2019), και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Επαρχίας Χουμπέι (Μάιος -Δεκέμβριος 2019).

Τα πρώτα κρούσματα COVID-19 αναφέρθηκαν επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Ωστόσο, έχουν παραμείνει ερωτήματα ως προς την ακριβή αιτία του ξεσπάσματος, με τα αποτελέσματα μιας πολυσυζητημένης έρευνας που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ να αμφισβητούνται.

Ο Τζεφ Κάρλσον και ο Χανς Μάνκε, παρουσιαστές της εκπομπής Truth Over News στην Epoch TV, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν την προέλευση του ιού, διαπίστωσαν ότι οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν άρχισαν να μελετούν ιούς που σχετίζονται με την COVID-19 από το 2012 με 2013.

Ο Μάικλ Σούμπριντζ, διευθυντής άμυνας στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής, δήλωσε ότι η έκθεση της «Internet 2.0» παρέχει πρόσθετα δεδομένα για να βοηθήσει στην προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας της προέλευσης της πανδημίας.

«Ο εξοπλισμός των δοκιμών PCR σχετίζεται πλέον ευρέως με δοκιμές ακριβείας COVID, αλλά έχει πολύ ευρύτερη χρήση στη γενετική και βιοτεχνολογική έρευνα, οπότε μια αύξηση στις προμήθειες αυτού του εξοπλισμού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είχε εμφανιστεί μια εστία ασθένειας. Μια άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι μια επιτάχυνση διαφορετικών πεδίων έρευνας», είπε στην The Epoch Times μέσω email.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν αποκλείει το συμπέρασμα της Internet 2.0 ότι το κινεζικό καθεστώς προσπαθούσε να αντιμετωπίσει μια πιθανή έξαρση.

Επιπλέον, εάν μπορούσαν να ληφθούν πληροφορίες για τα κίνητρα πίσω από τις μαζικές αγορές PCR, θα μπορούσαν να φωτίσουν περαιτέρω τις δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ).

«Φυσικά, είναι ακριβώς αυτό που οι κινεζικές αρχές δεν θέλουν να συμβεί και έτσι η ανασυγκρότηση και η ανακάλυψη δεδομένων όπως η έκθεση της Internet 2.0 θα παραμείνει ένα μέσο για περαιτέρω διερεύνηση», πρόσθεσε. «Δεν θα παραμελούσα επίσης άλλες πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας μέσα από την Κίνα, καθώς υπήρξαν προηγούμενα παραδείγματα σε άλλους τομείς, όπως διαρροές κρατικών εγγράφων για το Σιντζιάνγκ».

«Το απλό γεγονός ότι η αποκάλυψη αυτού που συνέβη είναι προφανώς προς το συμφέρον οποιουδήποτε θέλει να αποτρέψει μελλοντικές πανδημίες σημαίνει ότι η συμπεριφορά του ΚΚΚ για να αποκρύψει αυτή τη γνώση ανοίγει ένα χάσμα μεταξύ των συμφερόντων του καθεστώτος που κυβερνά την Κίνα και των πληθυσμών της Κίνας και των υπολοίπων του κόσμου. Αυτό το χάσμα πιθανότατα θα διευρυνθεί όσο περνάει ο καιρός».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε