Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Η Κινέζα ιολόγος Shi Zhengli (Αριστερά) φαίνεται στο εργαστήριο P4 στην Γουχάν, επαρχία Χουμπέι, Κίνα, στις 23 Φεβρουαρίου 2017. (Johannes Eisele/AFP μέσω Getty Images)

Έκθεση Ρεπουμπλικανών – Ο ιός του ΚΚΚ διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής δημοσίευσαν ένα συμπληρωματικό άρθρο στην έκθεση Origins of COVID-19 (pdf) που δημοσιεύθηκε πέρυσι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία δείχνουν διαρροή από κινεζικό εργαστήριο ως την πηγή της πανδημίας.

Ο Michael McCaul (Ρεπουμπλικάνος-Τέξας), ο κορυφαίος Ρεπουμπλικάνος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, δημοσίευσε την ενημερωμένη (pdf) έκθεση στις 2 Αυγούστου, η οποία συντάχθηκε από το ρεπουμπλικανικό προσωπικό της επιτροπής.

«Καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε την προέλευση της πανδημίας του COVID-19, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να απορρίψουμε εντελώς την ψαραγορά ως πηγή της πανδημίας. Αντ ‘αυτού, όπως αναφέρει αυτή η έκθεση, η πλειονότητα των στοιχείων αποδεικνύει ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο WIV», ανέφερε ο McCaul σε δήλωσή του, αναφερόμενος στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV), το εργαστήριο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης σχετικά με την προέλευση του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), του παθογόνου παράγοντα που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Το συμπληρωματικό άρθρο της έκθεσης αναφέρει πολλά στοιχεία προς υποστήριξη του συμπεράσματος ότι ο ιός διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών Κινέζων αξιωματούχων και επιστημόνων στο WIV για να «κρύψουν ή να συγκαλύψουν» το είδος της έρευνας που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις. Αναφέρει επίσης αυτό που αναφέρεται ως νέες και με λιγότερη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τα χαλαρά πρωτόκολλα ασφαλείας στο εργαστήριο.

«Η πλειονότητα των στοιχείων υποδηλώνει ότι ο SARS-CoV-2 απελευθερώθηκε κατά λάθος από ένα εργαστήριο του Ινστιτούτου  Ιολογίας της Γουχάν λίγο πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2019», αναφέρει η ενημερωμένη αναφορά. «Ο ιός, ή η ιογενής αλληλουχία που χειραγωγήθηκε γενετικά, πιθανότατα συλλέχθηκε σε μια σπηλιά στην επαρχία Yunnan της ΛΔΚ, μεταξύ 2012 και 2015».

Η ενημερωμένη έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι ερευνητές εργαστηρίων της Γουχάν, οι αξιωματούχοι του ΚΚΚ και «δυνητικά Αμερικανοί πολίτες» όλοι «συμμετείχαν άμεσα σε προσπάθειες συγκάλυψης πληροφοριών που σχετίζονται με την προέλευση του ιού και καταστολής της δημόσιας συζήτησης για πιθανή εργαστηριακή διαρροή».

Κινέζοι αξιωματούχοι απέρριψαν την ιδέα ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο και επέμεναν ότι έκανε ένα φυσικό άλμα από τα ζώα στον άνθρωπο. Μια έκθεση του Μαρτίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός πιθανότατα έχει φυσική προέλευση και ότι η υπόθεση διαρροής εργαστηρίου ήταν «εξαιρετικά απίθανη», αν και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες, ότι «όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι», και ότι «δεν έχουμε βρει ακόμα την πηγή του ιού».

Ο ΠΟΥ ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα παρακολούθησης της προέλευσης του ιού, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω μελετών στην Κίνα μαζί με εργαστηριακούς ελέγχους, τους οποίους οι Κινέζοι αξιωματούχοι απέρριψαν πρόσφατα. Ο Zeng Yixin, υφυπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι εξεπλάγη από το αίτημα του ΠΟΥ να επιστρέψει μια ομάδα στη Γουχάν, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «αντι-επιστημονική».

Τον Μάιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να διερευνήσουν την προέλευση του ιού του ΚΚΚ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας διαρροής εργαστηρίου, και να αναφέρουν τα ευρήματά τους σε 90 ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε