Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
(EMMA MORLEY/The Epoch Times)

Έλληνες της Αυστραλίας επιλέγουν να ασκήσουν μια αρχαία πρακτική διαλογισμού

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να στρέφονται προς τις εναλλακτικές θεραπείες και τον διαλογισμό, προκειμένου να μειώσουν το στρες και να τονώσουν τη συνολική υγεία τους. Στην Αυστραλία, μια ομάδα Ελλήνων μεταναστών έχει επιλέξει γι’ αυτό τον σκοπό μια αρχαία άσκηση διαλογισμού που προέρχεται από την Κίνα.

Ο Μπιλ Θοδωρής μετακόμισε στη Μελβούρνη όταν ήταν 20 ετών. Όμως, λίγο καιρό αφότου εγκαταστάθηκε στη νέα του πατρίδα, το 2002, άρχισε να ζαλίζεται και η υγεία του χειροτέρευε διαρκώς. Αδυνατώντας να θεραπεύσει αυτή την ανεξήγητη ασθένεια, αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλειά του.

Ο δρόμος προς την ίαση

Μετά από μήνες σε αυτή την κατάσταση, ο Μπιλ αποφάσισε να επικοινωνήσει με έναν φίλο, τον Αντώνη, ο οποίος έμενε στο Σύδνεϋ, και να του μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Χωρίς να το ξέρει, είχε κάνει το πρώτο βήμα προς αυτό που θα μεταμόρφωνε τη ζωή του.

Ο Μπιλ Θοδωρής με την οικογένειά του. (Chen Ming/The Epoch Times)

 

Ο Μπιλ ήξερε ότι ο Αντώνης ασκούσε Φάλουν Ντάφα και ήταν κάτι που είχε δοκιμάσει κι ο ίδιος στο παρελθόν.

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό και ως Φάλουν Γκονγκ, είναι μια σχολή διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Περιλαμβάνει πέντε ασκήσεις (μια εκ των οποίων είναι ο διαλογισμός) και πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 1992, στην Κίνα.

«Μου άρεσαν αυτά που έκανε ο Αντώνης και ο τρόπος συμπεριφοράς του», λέει ο Μπιλ. «Αλλά εξαιτίας των κακών Αγγλικών μου, δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα όταν διάβαζα ή όταν μου μιλούσαν οι άλλοι και γι’ αυτό είχα σταματήσει.»

Αυτήν τη φορά, όμως, ο Μπιλ ήταν αποφασισμένος να επιμείνει περισσότερο.

«Είτε με πιστεύετε είτε όχι, μέσα σε ένα μήνα όλα μου τα συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί!», παραδέχτηκε στον «Νέο Κόσμο», την εφημερίδα της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη.

Ο Μπιλ δεν είναι ο μόνος που βίωσε την πνευματική και σωματική θεραπευτική δύναμη του Φάλουν Ντάφα. Με περισσότερους από 100 εκατ. ασκούμενους ανά την υφήλιο, τα άτομα που έχουν βελτιώσει την υγεία τους χάρη στην άσκηση, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, είναι πάρα πολλά.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – Αυστραλοί ασκούμενοι δείχνουν τις ασκήσεις του Φάλουν Ντάφα στους Κήπους Φιτζρόυ, στις 12 Οκτωβρίου 2019. (Grace Yu/The Epoch Times)

 

Παραδείγματος χάριν, μια μικρής κλίμακας μελέτη που έγινε στη Βόρεια Αμερική το 1999, στην οποία συμμετείχαν 235 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, έδειξε ότι το 97% των συμμετεχόντων είχε δει βελτιώσεις στην υγεία του αφού ξεκίνησε την άσκηση.

Οφέλη και στην πνευματική υγεία

Εκτός από τη βελτίωση που διαπίστωσε στη σωματική του υγεία, η άσκηση βοήθησε τον Μπιλ να αλλάξει προς το καλύτερο και τη σκέψη και τον χαρακτήρα του. Προσπαθώντας να εφαρμόσει τις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας στην καθημερινότητά του, ο Μπιλ έγινε άλλος άνθρωπος.

«Όπως είπε και ο Γιουβενάλης, ‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί’. Το μυαλό ευθύνεται για πολλές καταστάσεις και μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Με αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα, με διαλογισμό και γαλήνη στον νου, όλα είναι πολύ καλύτερα.»

Ο Μπιλ έφερε σαν παράδειγμα τον τρόπο που οδηγούσε παλιότερα και την ανυπομονησία που τον διέκρινε όταν καθόταν πίσω από το τιμόνι. «Πριν από 10 χρόνια, ήμουν πολύ ευερέθιστος. Τώρα είμαι πολύ πιο ήρεμος και συνειδητοποιώ ότι όταν είμαι έτσι, ακόμα κι αν έχει κίνηση και αργώ λίγο να φτάσω στον προορισμό μου, ο χρόνος φαίνεται να κυλάει γρήγορα. Αντίθετα, όταν ήμουν ανυπόμονος, η παραμικρή καθυστέρηση μου φαινόταν αιώνας.»

Η οικογένεια και οι φίλοι του Μπιλ δεν άργησαν να παρατηρήσουν τις αλλαγές πάνω του. Τώρα, ασκεί Φάλουν Ντάφα μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγό του δηλαδή και τις δύο τους κόρες, 10 και 13 ετών.

Ο Μπιλ Θοδωρής με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες. (Minghui)

 

«Έχοντας δυο παιδιά, πολλές φορές οι ειδήσεις με τρομάζουν. Το Φάλουν Ντάφα είναι μια ελπίδα», εξομολογείται.

Η κόρη του Βιολέτα είπε στο Minghui ότι ασκώντας Φάλουν Ντάφα έμαθε να συμπεριφέρεται σε όλους με καλοσύνη, χωρίς να θυμώνει.

«Ποτέ δεν λέω άσχημα πράγματα. Η καρδιά μου είναι γαλήνια γιατί δεν μισώ κανέναν, κάτι που με κάνει διαφορετική», πρόσθεσε.

Διαδίδοντας την ελπίδα

Στην πραγματικότητα, η οικογένεια Θοδωρή δεν είναι η μόνη που ευγνωμονεί το Φάλουν Ντάφα για τις αλλαγές που τους έφερε. Η Σοφία, άλλη μια Ελληνίδα που ζει τώρα στην Αυστραλία με τον σύζυγό της, λέει ότι χάρη στην άσκηση έχασε την επιθετικότητά της και είναι τώρα υπομονετική. Επιπλέον, το Φάλουν Ντάφα τη βοήθησε να ξεπεράσει τον εθισμό της στα βιντεοπαιχνίδια.

Πριν αρχίσει να εξασκεί Φάλουν Ντάφα, η Σοφία έπαιζε βιντεοπαιχνίδια επί 16 ώρες την ημέρα. Όσο κι αν ήθελε να ξεπεράσει τον εθισμό της, δεν είχε αρκετή θέληση. Ωστόσο, λίγο καιρό αφότου ξεκίνησε την άσκηση, μπόρεσε να σταματήσει αρκετά εύκολα.

Η Σοφία κάνει τη δεύτερη άσκηση του Φάλουν Γκονγκ μαζί με άλλους ασκούμενους. (Minghui)

 

«Αφότου ξεκίνησα το Φάλουν Ντάφα, όταν καθόμουν να παίξω, η επιθυμία μου δεν ήταν πια δυνατή. Σταδιακά, το ενδιαφέρον μου ατόνησε εντελώς. Αν τύχαινε να παίξω πάλι για κάποιο λόγο, ένιωθα έντονο πόνο στα μάτια, ενώ και το σώμα μου ένιωθε πολύ άσχημα. Έτσι, αποφάσισα τελικά να εγκαταλείψω οριστικά τα βιντεοπαιχνίδια», ομολογεί στο Minghui.

Κάποια στιγμή, η Σοφία αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της για τα οφέλη που είχε από την άσκησή της, ακόμα και στον πατέρα της στον οποίο είχε να μιλήσει για χρόνια, μετά από το διαζύγιο που είχε πάρει από τη μητέρα της.

«Η σχέση μας έχει φτιάξει τώρα. Έχω αφήσει όλες τις κακές αναμνήσεις και τον πόνο και πλέον δεν μισώ κανέναν», λέει η Σοφία.

Όπως ήθελε η Σοφία να μιλήσει στην οικογένειά της για το Φάλουν Ντάφα, ο Μπιλ θέλησε να μοιραστεί με όλη την ελληνική κοινότητα τις αλλαγές που έφερε η άσκηση στη ζωή του:

«Έχει να κάνει με την ηθική, μα κυρίως με την αλήθεια, την καλοσύνη και την ανεκτικότητα. Πραγματικά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.»

«Όταν πιστεύουμε ότι κάτι είναι καλό, είναι φυσικό να θέλουμε να το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο. Είναι εγωιστικό μόνο να παίρνουμε, χωρίς να δίνουμε», συμπληρώνει.

 

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε