Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Διαδηλωτές παρελαύνουν εν μέσω της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ στην Τσουγκ, Ελβετία, 6 Φεβρουαρίου 2021. (Arnd Wiegmann/Reuters)

Ελβετοί παρελαύνουν σε παραλίμνιο φορολογικό καταφύγιο ως διαμαρτυρία για τα μέτρα του ιού του ΚΚΚ

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

ΤΣΟΥΓΚ, Ελβετία – Περίπου 500 διαδηλωτές παρέλασαν στο ελβετικό φορολογικό καταφύγιο Τσουγκ το Σάββατο, φορώντας λευκές προστατευτικές στολές και λέγοντας απαισιόδοξα συνθήματα ως εκδήλωση της δυσαρέσκειάς τους με τους κανόνες που στόχευσαν τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Η διαδήλωση ήταν παρόμοια με μια συγκέντρωση μια εβδομάδα νωρίτερα στην Βιέννη, όπου χιλιάδες αντιτιθέμενοι στα ακόμα αυστηρότερα μέτρα αυτής της χώρας αντιμετώπισαν την αστυνομία.

Αν και οι περιορισμοί της Ελβετίας ήταν λιγότερο βαρείς από αυτούς στην Γερμανία, Αυστρία, ή Ιταλία – εστιατόρια και μη απαραίτητα καταστήματα είναι κλειστά αλλά περι0χές σκι είναι ανοιχτές – υπάρχει παρ’ όλα αυτά μια σταθερή φωνή αντίθεσης.

Στην Τσουγκ, η αστυνομία έβλεπε αλλά δεν παρενέβη όταν μια ομάδα διαδηλωτών παρέλασε από τον σιδηροδρομικό σταθμό έως το κέντρο της παραλίμνιας πόλης, γνωστής για εταιρείες «κελύφη» με διευθύνσεις κατοικιών και ελκυστική φορολογία.

Οι παρελαύνοντες έφεραν πινακίδες με τις φράσεις «Η χρήση μάσκας είναι σύγχρονη σκλαβιά». Ένα μεγάφωνο έλεγε: «Η εγγύτητα είναι επικίνδυνη» και «Απαρνηθείτε τους αγαπημένους σας.»

«Θέλω να δηλώσω κάτι, ότι οι πολίτες είναι που έχουν τον έλεγχο, και το κράτος θα πρέπει να είναι εκεί για να υπηρετεί τους πολίτες του», είπε ένας άντρας, χωρίς να δώσει το όνομά του.

Μια γυναίκα είπε πως ήταν εκεί για την επόμενη γενιά.

«Έχω εγγόνια», είπε. «Δεν θέλω να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που τόσα πολλά απαγορεύονται».

Ο υπουργός Υγείας της Ελβετίας Αλαίν Μπερσέτ είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να διατηρήσει τους υπάρχοντες περιορισμούς ως τουλάχιστον το τέλος του μήνα, και πιθανώς περισσότερο, καθώς πιο μεταδοτικά στελέχη κορωνοϊού εξαπλώνονται.

Οι νέοι φορείς COVID-19 στην Ελβετία έχουν μειωθεί από το μέγιστο σημείο στο τέλος του προηγούμενου έτους, αν και υπήρχαν περισσότεροι από 1.500 νέοι φορείς την Παρασκευή. Από την αρχή της πανδημίας, περισσότεροι από 530.000 Ελβετοί έχουν μολυνθεί και σχεδόν 9.000 έχασαν την ζωή τους.

Από τον Αρντ Βίγκμαν

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε