Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Έξω από τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα, στις 23 Απριλίου 2020. (Tami Chappell/AFP via Getty Images)

Email επιβεβαιώνουν γιατί το CDC άλλαξε τους ορισμούς των εμβολίων, των εμβολιασμένων

Εμβόλια & Ασφάλεια

Τα νεοαποκτηθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαιώνουν ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) άλλαξαν τον ορισμό τους τόσο για το “εμβόλιο” όσο και για τον “εμβολιασμένο” επειδή τους επισημάνθηκε ότι οι ορισμοί δεν φαίνεται να ισχύουν για τα εμβόλια COVID-19.

«Ο ορισμός του εμβολίου που έχουμε αναρτήσει είναι προβληματικός και οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν για να ισχυριστούν ότι το εμβόλιο COVID-19 δεν είναι εμβόλιο με βάση τον δικό μας ορισμό», έγραψε η Αλίσια Ντάουνς (Alycia Downs), υπάλληλος του CDC, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 25 Αυγούστου 2021 σε έναν συνάδελφό της.

Ο ορισμός βρίσκεται σε μια σελίδα με τίτλο Βασικά στοιχεία ανοσοποίησης.

Ο όρος «εμβόλιο» οριζόταν τουλάχιστον από το 2011 από το CDC ως ένα προϊόν που προκαλεί ανοσία, ενώ ο όρος «εμβολιασμός» περιγραφόταν ως μια ένεση που προλαμβάνει μια ασθένεια, σύμφωνα με αρχειοθετημένες εκδόσεις της σελίδας. Ωστόσο, μια πλημμύρα ερωτημάτων σχετικά με τους ορισμούς προκλήθηκε από το γεγονός ότι τα εμβόλια COVID-19 ήταν όλο και πιο αναποτελεσματικά έναντι της μόλυνσης από τον ιό που προκαλεί την COVID-19, όπως προκύπτει από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Το ερώτημά μας είναι πώς επιτρέπεται στο CDC και στον υπόλοιπο κόσμο να αποκαλούν το εμβόλιο αυτό εμβολιασμό όταν δεν ανταποκρίνεται καν στον δικό σας ορισμό», έγραψε ένα άτομο στο CDC.

«Οι δεξιοί αρνητές της πανδημίας covid-19 χρησιμοποιούν τον δικό σας ορισμό του “εμβολίου” για να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια mRNA δεν είναι εμβόλια», ανέφερε ένας άλλος.

Τα εμβόλια COVID-19 της Pfizer και της Moderna βασίζονται και τα δύο στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA. Είναι δύο από τα τρία εμβόλια COVID-19 που είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ντάουνς και οι συνάδελφοί της Άλισον Μισέλ Φίσερ, Βαλερί Μορέλι και Άντριου (δεν αναφέρεται το επώνυμο) εργάστηκαν για την αλλαγή των ορισμών των όρων “εμβόλιο” και “εμβολιασμός”, σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι αλλαγές προωθήθηκαν στις 31 Αυγούστου 2021 και την 1η Σεπτεμβρίου 2021 αντίστοιχα.

Αλλαγή των ορισμών

Ο όρος “εμβόλιο” ορίζεται πλέον ως «ένα παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται για τη διέγερση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού έναντι ασθενειών. Τα εμβόλια χορηγούνται συνήθως μέσω ενέσεων με βελόνα, αλλά ορισμένα μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα ή να ψεκαστούν στη μύτη».

Ο προηγούμενος ορισμός ήταν «ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου ώστε να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από την εν λόγω ασθένεια. Τα εμβόλια χορηγούνται συνήθως μέσω ενέσεων με βελόνα, αλλά μπορούν επίσης να χορηγηθούν από το στόμα ή να ψεκαστούν στη μύτη».

Ο όρος “εμβολιασμός” τροποποιήθηκε σε «η πράξη εισαγωγής εμβολίου στον οργανισμό για την παραγωγή προστασίας από μια συγκεκριμένη ασθένεια» από «η πράξη εισαγωγής εμβολίου στον οργανισμό για την παραγωγή ανοσίας σε μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Ο δικηγόρος Τράβις Μίλερ απέκτησε ορισμένα από τα μηνύματα το 2021 και δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης τους. Εκείνη την εποχή, το CDC δεν αμφισβήτησε τη γνησιότητά τους. Η εφημερίδα Epoch Times απέκτησε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και πρόσθετα μηνύματα σχετικά με τις αλλαγές, και δημοσίευσε και τις 67 σελίδες τους.

Η παρτίδα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που αποκτήθηκε μέσω αιτήματος του Freedom of Information Act, δείχνει επίσης ότι ο Άντριου, υπάλληλος του CDC στην Ομάδα Εργασίας Εμβολίων του οργανισμού, ενίσχυσε ένα άρθρο της Washington Post που υποβάθμιζε την κριτική για την αλλαγή.

«Έχω δει μόνο μερικές έρευνες σχετικά με την αλλαγή αυτής της σελίδας. Νομίζω ότι το άρθρο της WaPo εξηγεί καλά το πρόβλημα – ότι οι άνθρωποι παρερμηνεύουν την “ανοσία” ως 100% προστασία», έγραψε ο Άντριου.

«Σε ευχαριστώ, Άντριου! Εκτιμώ πραγματικά την απάντησή σου», απάντησε η Ντάουνς.

Ένας εκπρόσωπος του CDC δήλωσε στην Epoch Times ότι οι «μικρές αλλαγές στη διατύπωση» δεν έχουν αλλάξει «τον συνολικό ορισμό», του “εμβολίου”, προσθέτοντας: «ο προηγούμενος ορισμός στο Immunization Basics | CDC θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι τα εμβόλια ήταν 100% αποτελεσματικά, κάτι που δεν ίσχυε ποτέ για κανένα εμβόλιο, οπότε ο τρέχων ορισμός είναι πιο διαφανής και περιγράφει επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χορηγηθούν τα εμβόλια».

Ορισμένα άλλα τμήματα του ιστότοπου του CDC εξακολουθούν να λένε ότι τα εμβόλια COVID-19 παρέχουν ανοσία. Μια σελίδα, για παράδειγμα, αναφέρει ότι «ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι ένας ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για την ανάπτυξη ανοσίας κατά της COVID-19 από το να αρρωστήσει κανείς από την COVID-19».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε