Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Έξω από τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα, στις 23 Απριλίου 2020. (Tami Chappell/AFP via Getty Images)

Emails: Το CDC επιβεβαίωσε θάνατο μετά τον εμβολιασμό από θρόμβωση αίματος δύο εβδομάδες πριν από την ειδοποίηση του κοινού

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επιβεβαίωσαν στα τέλη του 2021 ότι ένα άτομο πέθανε από θρόμβωση του αίματος μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19 που είχε συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, αλλά δεν ειδοποίησε το κοινό επί δύο εβδομάδες, όπως δείχνουν πρόσφατα ληφθέντα emails.

Ο Δρ. Τομ Σιμαμπουκούρο (Tom Shimabukuro), αξιωματούχος του CDC, δήλωσε στους συναδέλφους του στο CDC και στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 2 Δεκεμβρίου 2021: «Έχουμε επιβεβαιώσει έναν 9ο θάνατο από TTS μετά από εμβολιασμό της Janssen», σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας The Epoch Times μέσω αιτήματος FOIA για την Ελευθερία της Πληροφορίας.

Το TTS αναφέρεται στη θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων σε συνδυασμό με θρόμβους αίματος.

Οι αξιωματούχοι είχαν συστήσει εθνική παύση της χορήγησης του εμβολίου, που παράγεται από τη θυγατρική εταιρεία Janssen της Johnson & Johnson (J&J), τον Απρίλιο του 2021, αφού έξι γυναίκες εμφάνισαν TTS μετά τον εμβολιασμό τους με το J&J και τρεις πέθαναν. Αναίρεσαν όμως την παύση αφού διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο παρέμενε ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η κατάσταση δεν συζητήθηκε πολύ τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι το CDC ανέφερε αργότερα ότι πέντε επιπλέον θάνατοι σημειώθηκαν πριν από τις 31 Αυγούστου 2021. Ο Σιμαμπουκούρο έκανε μια μόνο ενημέρωση, στα μέσα Οκτωβρίου 2021, λέγοντας ότι είχαν αναφερθεί συνολικά πέντε θάνατοι.

Αυτό ίσχυε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Δώδεκα ημέρες αφότου ο Σιμαμπουκούρου ειδοποίησε τους συναδέλφους του για τον ένατο θάνατο, ο FDA προέτρεψε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να μην χορηγούν το εμβόλιο σε άτομα με ορισμένες παθήσεις λόγω του κινδύνου TTS. Δύο ημέρες μετά από αυτό, ο Δρ. Ισαάκ Σι (Isaac See), ένας άλλος αξιωματούχος του CDC, ενημέρωσε το κοινό κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ότι εννέα θάνατοι είχαν συμβεί μετά τον εμβολιασμό.

Δεν είναι σαφές πότε το CDC έμαθε για τον έκτο, τον έβδομο και τον όγδοο θάνατο.

Το CDC λαμβάνει τις αναφορές που γίνονται στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων και προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων μετά τον εμβολιασμό. Στο σύστημα έχει αναφερθεί μεγαλύτερος αριθμός θανάτων μετά τον εμβολιασμό από TTS από τον αριθμό που έχει επαληθεύσει το CDC.

Μία ημέρα αφότου ο Σιμαμπουκούρο επιβεβαίωσε τον ένατο θάνατο, το μήνυμά του διαβιβάστηκε από την Δρ. Αμάντα Κον (Amanda Cohn), ένα άλλο στέλεχος του CDC, στη διευθύντρια του CDC Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι.

«Δείτε παρακάτω, πληροφορίες για έναν 9ο εντελώς τραγικό θάνατο από TTS», γράφει η Κον.

«Ευχαριστούμε πολύ που μας ενημέρωσες … για κάθε τραγική περίπτωση», απάντησε η Ουαλένσκι.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν μερικώς επεξεργασμένα- ένα ήταν πλήρως επεξεργασμένο.

Τέσσερις ημέρες μετά το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Σιμαμπουκούρο, οι αξιωματούχοι του CDC έδωσαν μια ενημέρωση σχετικά με το TTS μετά τον εμβολιασμό στην Ομάδα Τεχνικής Εργασίας Ασφάλειας Εμβολίων COVID-19, μέρος της συμβουλευτικής ομάδας εμβολίων του οργανισμού, σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Οι Epoch Times ζήτησαν τις παρουσιάσεις και την ηχογράφηση της συνεδρίασης.

Χρειάστηκαν 14 ημέρες για την ενημέρωση του κοινού. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνεδρίασης της συμβουλευτικής ομάδας, στην οποία ο καθένας μπορούσε να συντονιστεί ελεύθερα.

Σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην ενημέρωση του κοινού για τους θανάτους, το CDC παρείχε ένα σχόλιο από την ομάδα που εργάζεται για την επαλήθευση των θανάτων που αναφέρθηκαν στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων.

«Για όλες τις αναφορές που χαρακτηρίζονται ως σοβαρές (στις οποίες περιλαμβάνονται οι θάνατοι μετά από εμβολιασμό), το VAERS (εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή της αναφοράς) ζητά όλα τα διαθέσιμα ιατρικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών θανάτου και των εκθέσεων αυτοψίας, για τον αναφερόμενο ασθενή. Για ορισμένες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πιθανών αναφορών TTS, πραγματοποιείται διαβούλευση με εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί εάν η αναφορά ανταποκρίνεται σε έναν τυποποιημένο ορισμό περίπτωσης. Όσον αφορά τις επαληθευμένες αναφορές TTS όπου ο ασθενής πέθανε, οι διαδικασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνήθων χρονικών πλαισίων τους», ανέφερε η ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της εικονικής συνάντησης, οι σύμβουλοι συνέστησαν στο CDC να πει ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson δεν “προτιμάται” λόγω της σύνδεσής του με το TTS. Η Ουαλένσκι ενέκρινε τη σύσταση.

Αλλά μόλις πέντε μήνες αργότερα οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων του FDA περιόρισαν επίσημα τη χρήση του εμβολίου λόγω του κινδύνου πήξης του αίματος.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι διεξήγαγε μια επικαιροποιημένη ανάλυση των αναφορών και εντόπισε 60 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων εννέα επιβεβαιωμένων θανάτων. Είπε ότι περιόρισε τη διαθεσιμότητα του εμβολίου επειδή τα αναφερόμενα κρούσματα και οι θάνατοι ήταν «όχι αισθητά λιγότερα από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε