Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Φιαλίδια με ετικέτες εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna για την ασθένεια του κορονοϊού (COVID-19) φαίνονται σε αυτή την εικόνα που ελήφθη στις 19 Μαρτίου 2021. (Dado Ruvic/Illustration/File Photo/Reuters)

Εμβόλια COVID: Δεν υπάρχει κατώτατο όριο θανάτων για την απόσυρση από την αγορά, λέει Καναδός αξιωματούχος που βρίσκεται πίσω από την έγκρισή τους

Ο Καναδός αξιωματούχος που έχει τον τελικό λόγο για το αν ένα εμβόλιο θα εγκριθεί ή όχι στη χώρα, λέει ότι δεν υπάρχει όριο για τον αριθμό των θανάτων που θα προκαλούσε την απόσυρση των εμβολίων COVID-19 από την κυκλοφορία, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα.

Η Δρ Σίλια Λουρένκο, γενική διευθύντρια της Διεύθυνσης Βιολογικών και Ραδιοφαρμακευτικών Φαρμάκων του Κλάδου Προϊόντων Υγείας και Τροφίμων του Καναδά, το δήλωσε αυτό καταθέτοντας εκ μέρους της κυβέρνησης και της νομικής υπεράσπισης του υποχρεωτικού εμβολιασμού όσων θέλουν να ταξιδέψουν.

«Υπάρχει κάποιο όριο για τον αριθμό των θανάτων που θα έπρεπε να δείτε να αποδίδονται στα εμβόλια COVID-19 για να τα αποσύρετε από την αγορά;», ρώτησε ο δικηγόρος Κιθ Γουίλσον κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης της Λουρένκο στις 6 Ιουνίου.

«Όχι, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει όριο», απάντησε η Λουρένκο. «Ένα προϊόν θα μπορούσε να αποσυρθεί από την αγορά ακόμη και με βάση έναν μόνο θάνατο».

«Εξαρτάται πραγματικά από τις περιστάσεις- εξαρτάται από την εν λόγω πάθηση για την οποία χρησιμοποιείται το προϊόν, ή … θα μπορούσε να αποσυρθεί από την αγορά με βάση περισσότερους από έναν θανάτους».

Η Λουρένκο εξετάστηκε με βάση την ένορκη βεβαίωση που παρείχε και η οποία θίγει μια σειρά θεμάτων, όπως η διαδικασία αδειοδότησης των εμβολίων COVID-19 και οι ανεπιθύμητες παρενέργειές τους.

Η Λουρένκο κατέθεσε ότι η έγκριση των εμβολίων COVID-19 ακολούθησε μια πολύ σπάνια οδό έγκρισης βάσει μιας προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αναγνώρισε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια βρίσκονται ακόμη στην τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών, με τη Moderna να αναμένεται να ολοκληρώσει τη δοκιμή της τον Δεκέμβριο του 2022 και την Pfizer τον Δεκέμβριο του 2023.

Τέσσερις αγωγές βρίσκονται επί του παρόντος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για την αμφισβήτηση της ταξιδιωτικής εντολής για το εμβόλιο. Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε αντεξέταση των εμπειρογνωμόνων και των μαρτύρων καθενός από τα μέρη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κηρύξει τις αγωγές άκυρες λόγω της αναστολής της εντολής στις 20 Ιουνίου. Η Οτάβα δήλωσε ότι οι εντολές για τα ταξίδια και τις δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να επανέλθουν ανάλογα με τις περιστάσεις.

Στοιχεία θανάτων

Τα στοιχεία από την Υπηρεσία Υγείας του Καναδά (Health Canada-HC) λένε ότι μέχρι τις 24 Ιουνίου υπήρχαν συνολικά 355 αναφορές θανάτων μετά από εμβολιασμό.

«Παρόλο που αυτοί οι θάνατοι συνέβησαν μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, δεν σχετίζονται απαραίτητα με το εμβόλιο», αναφέρει η ιστοσελίδα του HC «Reported side effects following COVID-19 vaccination in Canada» (Αναφερθείσες παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό COVID-19 στον Καναδά).

Από τις 355 αναφορές, «195 αναφορές θανάτων δεν μπόρεσαν να αξιολογηθούν λόγω ανεπαρκών πληροφοριών. 110 αναφορές θανάτων είναι απίθανο να συνδέονται με το εμβόλιο COVID-19. 50 αναφορές θανάτων βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση».

«Σίγουρα οι θάνατοι αποτελούν πραγματικά σοβαρή ανησυχία για εμάς», δήλωσε η Λουρένκο κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης.

«Εάν μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα προϊόν προκαλεί θάνατο, αυτό θα ήταν ένα πολύ σοβαρό αποτέλεσμα και σίγουρα θα το εξετάζαμε πολύ σοβαρά και θα εξετάζαμε εάν το προϊόν θα έπρεπε να παραμείνει στην αγορά ή όχι».

Το Blacklock’s Reporter ανέφερε στις 28 Ιουλίου ότι μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση οκτώ αγωγές θανάτου και σωματικών βλαβών από εμβόλια.

Από τις 774 αιτήσεις που έλαβαν οι διαχειριστές του προγράμματος υποστήριξης τραυματισμών από εμβόλια, 71 απορρίφθηκαν λόγω «ελλιπών πληροφοριών ή μη επιλεξιμότητας». Οκτώ έχουν πληρωθεί και 654 βρίσκονται υπό εξέταση.

Η ιστοσελίδα του Health Canada για τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου COVID σημειώνει πάνω από 2.000 περιπτώσεις παρενεργειών που επηρεάζουν το καρδιαγγειακό και κυκλοφορικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανακοπής (47), της καρδιακής ανεπάρκειας (54), της καρδιακής προσβολής (124), της μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας (1.097) και της θρόμβωσης (504).

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε