Σάββατο, 04 Μαΐ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, στις 18 Απριλίου 2021, για να τιμήσουν την 22η επέτειο της ειρηνικής έκκλησης της 25ης Απριλίου 10.000 ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στο Πεκίνο. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Ένα Κίνημα απλών πολιτών επιδιώκει να βοηθήσει τον κινεζικό λαό να ξεφύγει από τα δεσμά του κομμουνισμού

Σχεδόν 400 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν αποκηρύξει την ένταξή τους στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), στο πλαίσιο του μεγαλύτερου και μακροβιότερου ίσως κινήματος πολιτών στην Κίνα, σύμφωνα με τον Σεν Νιε, αντιπρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Global Service Center to Quit the CCP.

Το κίνημα, που ονομάζεται «εγκαταλείψτε το ΚΚΚ» ή «tui dang» στα κινεζικά, αφορά «την επιλογή του ατόμου ότι δεν θέλει να συνδέεται ή να ταυτίζεται πλέον με τα μέλη του ΚΚΚ», δήλωσε ο Νιε, καθηγητής μηχανολογίας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, στην εκπομπή «American Thought Leaders» της Epoch TV στις 19 Απριλίου.

Ο Σεν Νιε, αντιπρόεδρος του Global Service Center for Quitting the Chinese Communist Party, στην Ουάσιγκτον στις 14 Απριλίου 2022. (Melvin Soto-Vázquez/CPI)

 

Στην Κίνα, από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση, οι πολίτες συχνά παρακινούνται να ενταχθούν στο ΚΚΚ και στις οργανώσεις που συνδέονται με αυτό -την Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας και τους Νέους Πρωτοπόρους- δίνοντας έναν όρκο σε αυτές, με τον οποίο ορκίζονται πίστη στο Κόμμα.

Η αποχώρηση από το ΚΚΚ είναι μια «ήσυχη και ηθική αφύπνιση του εσωτερικού εαυτού του ατόμου», η οποία προέρχεται από την κατανόηση ότι δεν θέλουν να είναι μέρος των κακόβουλων ενεργειών του ΚΚΚ, εξήγησε ο Νιε.

Αυτό που ώθησε το κίνημα, περιγράφει ο Νιε, ήταν η κυκλοφορία των «Εννέα σχολίων πάνω στο Κομμουνιστικό Κόμμα», ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από την κινεζική έκδοση της εφημερίδας The Epoch Times το 2004, το οποίο διερευνά την ιστορία της εξαπάτησης και των δολοφονιών που διαπράχθηκαν υπό την ολοκληρωτική κυριαρχία του ΚΚΚ.

Ο Νιε δήλωσε ότι εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου έχουν φτάσει στην Κίνα, γεγονός που βοήθησε τους ανθρώπους να μάθουν για τα εγκλήματα που διέπραξε το κομμουνιστικό κόμμα. Πολλά από αυτά τα αντίτυπα διανεμήθηκαν και εξακολουθούν να διανέμονται από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, μιας πνευματικής άσκησης που διώκεται βάναυσα από το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας από το 1999.

Αφού διάβασαν τα Εννέα Σχόλια, Κινέζοι πολίτες άρχισαν να «στέλνουν δηλώσεις στην Epoch Times, [λέγοντας] ότι θέλουν να παραιτηθούν [από το κόμμα], ο ένας μετά τον άλλον», δήλωσε ο Νιε.

Αυτό προκάλεσε τη δημιουργία του Παγκόσμιου Κέντρου Υπηρεσιών για την Αποχώρηση από το ΚΚΚ, το οποίο βοηθά όσους θέλουν να παραιτηθούν από το ΚΚΚ. Το Κέντρο δημιούργησε έναν ιστότοπο όπου οι άνθρωποι μπορούν να αποχωρήσουν από το ΚΚΚ με δημόσια δήλωση.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ λαμβάνουν μέρος σε παρέλαση με αφορμή το 22ο έτος της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 18 Ιουλίου 2021. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

Τα τελευταία 17 χρόνια, το Κέντρο έχει καταγράψει 394 εκατομμύρια αποχωρήσεις από το ΚΚΚ. Πληθυσμός που υπερβαίνει αυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, σημείωσε ο Νιε.

Κάποιοι παραιτήθηκαν με το πραγματικό τους όνομα και την τοποθεσία τους. Αλλά πολλοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα για να προστατεύσουν την ταυτότητά τους, αποτρέποντας έτσι τα αντίποινα από το κόμμα.

«Οι συμμετέχοντες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν θέλουν να γίνουν γνωστοί από άλλους. Θέλουν απλώς να έχουν εσωτερική γαλήνη που έκοψαν τη σύνδεσή τους με το Κομμουνιστικό Κόμμα», δήλωσε ο Νιε.

«Πρόκειται για το πώς οι Κινέζοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δεσμά του κομμουνισμού», πρόσθεσε ο Νιε.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο των αποχωρήσεων από το κόμμα, ο Νιε δήλωσε ότι, αν και δεν είναι αυτός ο σκοπός του, το κίνημα αναπόφευκτα αποδυναμώνει το ΚΚΚ εκ των έσω.

Ο καθηγητής συνέχισε να εξηγεί ότι οι Κινέζοι της ηπειρωτικής Κίνας συχνά κατηχούνται από την προπαγάνδα του καθεστώτος και τον εξελιγμένο μηχανισμό διαδικτυακής λογοκρισίας, γνωστό ως «Μεγάλο Διαδικτυακό Τείχος» – το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες και πληροφορίες που θεωρούνται ευαίσθητες από το ΚΚΚ.

«Ξέρουν ότι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο με τον οποίον έχει γίνει αυτό. Έτσι, μόλις έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις ελεύθερες πληροφορίες ή να βγουν από την Κίνα, τους αρέσει να μαθαίνουν περισσότερα για τη δική τους χώρα».

Επισήμανε ότι, ενώ οι νεότερες γενιές έχουν συχνά μεγαλύτερη πρόσβαση σε εξωτερικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας VPN που παρακάμπτουν το Μεγάλο Διαδικτυακό Τείχος, οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Για τον λόγο αυτό, δήλωσε ο Νιε, το Παγκόσμιο Κέντρο Εξυπηρέτησης βοηθάει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το ΚΚΚ κάνοντας τηλεφωνήματα στην Κίνα: Ένα μηχάνημα καλεί τυχαίους αριθμούς από την ηπειρωτική Κίνα. Όταν κάποιος το σηκώνει, παίζει ένα σύντομο μήνυμα που εξηγεί τη φύση του κόμματος ή τα εγκλήματα που διαπράττει. Οι παραλήπτες έχουν στη συνέχεια την επιλογή να ακούσουν ένα άλλο μήνυμα, να αποχωρήσουν από το ΚΚΚ ή να μιλήσουν με κάποιον από το κέντρο.

Το κέντρο, που είναι πλέον εγγεγραμμένο ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έχει γραφεία στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, στην Ταϊβάν και στο Χονγκ Κονγκ. Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει υπαλλήλους, οπότε βασίζεται αποκλειστικά στη βοήθεια εθελοντών, σύμφωνα με τον Νιε.

Για να πληρώσει τα έξοδα, όπως τα μηχανήματα για τις ρομποτικές κλήσεις, εξαρτάται από δωρεές, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου, είπε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε