Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Ένα ξεχωριστό πλυντήριο, που εδώ και 27 χρόνια διώχνει τις γκρίζες σκιές από τα ρούχα και τις ψυχές

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών) προσφέρει μια υπηρεσία που εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπιστεύονται καθημερινά, νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις της περιοχής. Η υπηρεσία αυτή παραλαμβάνει καθημερινά άπλυτα ρούχα και τα παραδίδει καθαρά και φροντισμένα.

Ο Στέλιος, η Σόνια, ο Αντώνης, η Χρυσούλα, η Τζένη, ο Γιάννης, η Άννα και ο Κωνσταντίνος έχουν ειδικότητα στις …δύσκολες αποστολές, αφού αναλαμβάνουν να διώξουν κάθε γκρίζα σκιά από τα ρούχα αλλά και από τις ψυχές μας. Αποτελούν τα βασικά μέλη της ομάδας που απασχολούνται στην υπηρεσία του πλυντηρίου του Κέντρου.

Στα 27 χρόνια λειτουργία της, η υπηρεσία αυτή παραλαμβάνει καθημερινά άπλυτα ρούχα και τα παραδίδει καθαρά και φροντισμένα, με τα μέλη της ομάδας που τη συγκροτούν να αποτελούν κρίκους σε μια αλυσίδα ζωής και προσφοράς, την οποία εμπιστεύονται οι πολυάριθμοι πελάτες. Μάλιστα, ανάλογα με τις επιλογές των πελατών, οι εργαζόμενοι ακολουθούν την αντίστοιχη διαδικασία για το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμα τόσο των ειδών ρουχισμού όσο και των σκεπασμάτων, των λευκών ειδών κ.ά.

«Το Πλυντήριο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1996 και διανύει τον 27ο χρόνο της ζωής του! Από το 2011 αποτελεί υπηρεσία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών των ατόμων με αναπηρίες και η πορεία του κρίνεται θετική με απτά αποτελέσματα», αναφέρει στο περιοδικό του Δήμου Νεάπολης-Συκεών «Εκτός των Τειχών» η προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή, με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρη Απατσίδη να σημειώνει πως η συνεργασία με τα άτομα με αναπηρία καθώς και τα αξιοθαύμαστα αποτελέσματα του Πλυντηρίου, «αποδεικνύουν ότι εφόσον υπάρχει η κατάλληλη στήριξη όλα είναι εφικτά».

«Μέλημά μας διαχρονικά ήταν η κοινωνική ένταξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων με αναπηρίες και των οικογενειών τους στο βαθμό που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να παρέμβουμε, να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε συνθήκες συμπερίληψης και ισότητας για όλους τους δημότες και κατοίκους μας», τονίζει, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Το Πλυντήριο της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ-Συκεών προτιμούν επαγγελματίες αλλά και πολλοί ιδιώτες, τόσο κάτοικοι της περιοχής όσο και γειτονικών δήμων, που το εμπιστεύονται για τον καθαρισμό ιματισμού και λευκών ειδών. Μεταξύ των σταθερών πελατών του πλυντηρίου του ΚΔΑΠ ΜΕΑ εκτός από επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Κέντρου είναι το παιδικό Κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Γυμναστήριο του ΑΠΘ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε