Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ λαμβάνουν μέρος σε μια παρέλαση για την 30ή επέτειο της παρουσίασης του Φάλουν Γκονγκ στο κοινό, στη Νέα Υόρκη στις 13 Μαΐου 2022. (Larry Dye/The Epoch Times)

Έγγραφο που διέρρευσε: Το Φάλουν Γκονγκ παραμένει ο πρωταρχικός στόχος του κινεζικού καθεστώτος

Έγγραφα που διέρρευσαν από την Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων (PLAC) στην επαρχία Τιελίνγκ της βορειοανατολικής επαρχίας Λιαονίνγκ της Κίνας αποκαλύπτουν ότι ο πρωταρχικός στόχος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος είναι να “μηδενίσει” το Φάλουν Γκονγκ.

Ένα από τα έγγραφα με τίτλο “Έκθεση προόδου” που υποβλήθηκε στην Επαρχιακή Ομάδα Επιθεώρησης PLAC αναφέρει ότι τον Απρίλιο του 2019, εννέα από τα υψηλότερα υπουργεία που υπάγονται στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΚ εξέδωσαν εντολή να αναγκάσουν όλους τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να εγκαταλείψουν την πνευματική τους πρακτική.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία πνευματική πρακτική όπου αναβιώθηκε στην Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και προς τα τέλη της κορυφώθηκε η δημοτικότητά του, με 70 έως 100 εκατομμύρια να το εξασκούν καθημερινά στα πάρκα, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις. Παρόλα αυτά τον Ιούλιο του 1999, ο τότε γενικός γραμματέας του κόμματος Τζιανγκ Ζαμίνγκ φοβούμενος την μεγάλη απήχηση που είχε, έδωσε εντολή να αρχίσει μια εκστρατεία καταστολής.

Το Minghui.org, ένας ιστότοπος που καταγράφει την εκστρατεία δίωξης του ΚΚΚ κατά του Φάλουν Γκονγκ, ανέφερε πρόσφατα ότι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα ενός ζευγαριού, απαιτώντας: «Πρέπει να υπογράψετε αυτά τα χαρτιά (μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα σταματήσουν να εξασκούν το Φάλουν Γκονγκ), αλλιώς…», όμως το ζευγάρι αρνήθηκε να υπογράψει και η αστυνομία έφυγε.

Στη συνέχεια, η αστυνομία κάλεσε τον γιο του ζευγαριού τον Πενγκ Τζιτσιάνγκ, ο οποίος δεν είναι ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ, και του είπαν «οι γονείς σου δεν ήθελαν να υπογράψουν τα χαρτιά, αυτό θα σου κοστίσει την καριέρα σου αν δεν υπογράψεις εσύ για αυτούς!».

Ο Πενγκ φοβήθηκε και υπέγραψε τα χαρτιά, αλλά αργότερα δημοσίευσε μια δήλωση στο minghui.org όπου δήλωσε ότι μετάνιωσε που το έκανε αυτό.

Αυτό που συνέβη στην οικογένεια Πενγκ συμβαίνει και σε άλλες οικογένειες σε όλη την Κίνα εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με το minghui.org, αυτή η εκστρατεία “από πόρτα σε πόρτα” -που διεξάγεται υπό την καθοδήγηση της Κεντρικής Επιτροπής- έχει στόχο να “μηδενίσει” το Φάλουν Γκονγκ, έστω και στα χαρτιά.

Η εκστρατεία “από πόρτα σε πόρτα”, όπως αναφέρεται σε ένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν, διατάχθηκε από κοινού από εννέα κορυφαίες υπηρεσίες που συνδέονται άμεσα με την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΚ.

Η PLAC είναι ένας από τους μηχανισμούς ασφαλείας του ΚΚΚ που διατηρεί τον έλεγχο σε διάφορα επίπεδα κεντρικών, επαρχιακών και δημοτικών κυβερνητικών υπηρεσιών. Διατηρεί καταλόγους με όλα τα προσωπικά στοιχεία ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, μαζί με τις διευθύνσεις τους, και πληροφορίες για τους συγγενείς τους. Η τοπική αστυνομία διεξάγει την εκστρατεία “από πόρτα σε πόρτα”, πηγαίνοντας σε κάθε διεύθυνση και ζητώντας από τον ασκούμενο να υπογράψει έγγραφα για την αποποίηση από την πνευματική του πρακτική.

Η Epoch Times απέκτησαν αποκλειστική πρόσβαση σε έγγραφα από το γραφείο PLAC της κομητείας Τιελίνγκ στην επαρχία Λιονίνγκ.

Ένα από τα έγγραφα με τίτλο «Έκθεση προόδου», που υποβλήθηκε στην Επαρχιακή Ομάδα Επιθεώρησης PLAC, ανέφερε ότι τον Απρίλιο του 2019, εννέα από τα υψηλότερα ιστάμενα υπουργεία του κεντρικού καθεστώτος εξέδωσαν μια διαταγή που στόχευε κυρίως το Φάλουν Γκονγκ, με στόχο να αναγκάσουν όλους τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να εγκαταλείψουν την πρακτική τους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η PLAC πραγματοποίησε επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια για το πώς να “μετασχηματίσει” τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Εκτός από το να επισκέπτεται τα σπίτια των ασκουμένων και να προσπαθεί να τους αναγκάσει να υπογράψουν τα έγγραφα, η PLAC έδωσε επίσης εντολή στην αστυνομία της κομητείας να παρακολουθεί και να εμποδίζει τους ανθρώπους να πηγαίνουν στο Χονγκ Κονγκ.

Το έτος 2019 ήταν η 70ή επέτειος της ανάληψης της εξουσίας από το ΚΚΚ στην Κίνα. Το έγγραφο ανέφερε: «καθώς πλησιάζει ο εορτασμός της 70ής επετείου και καθώς οι δραστηριότητες στο Χονγκ Κονγκ αυξάνονται, προκειμένου να αποτραπεί η συμμετοχή αυτών των ατόμων σε δραστηριότητες στο Χονγκ Κονγκ, η αστυνομία της κομητείας πρέπει να περιορίσει τα ταξίδια τους».

Επιθεωρήσεις της PLAC

Ένας υψηλόβαθμος πολιτικός σχολιαστής ο Χενγκ Χε δήλωσε στην Epoch Times, «από αυτό το έγγραφο [που διέρρευσε], μπορούμε να δούμε ότι το ΚΚΚ εξακολουθεί να θεωρεί το Φάλουν Γκονγκ ως τον νούμερο ένα στόχο για καταστολή, παρόλο που το ΚΚΚ το υποβαθμίζει δημόσια και προσπαθεί να το κρύψει από τη διεθνή κοινότητα».

Περιπτώσεις διώξεων

Σύμφωνα με μια έκθεση του minghui.org τον Απρίλιο του 2021, το 2020 η εκστρατεία “μηδενισμού” του Φάλουν Γκονγκ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, 29 ασκούμενοι καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης και 249 ασκούμενοι τέθηκαν με τη βία υπό κράτηση.

Επιπλέον, 153 σπίτια ασκούμενων λεηλατήθηκαν και 103 ασκούμενοι δέχτηκαν επισκέψεις από την αστυνομία ή παρενοχλητικά τηλεφωνήματα.

Πιο πρόσφατα, μια ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, η Τζι Γιουντζί από την Εσωτερική Μογγολία, πέθανε 48 ημέρες μετά την προσαγωγή της στο αστυνομικό τμήμα. Ήταν 66 ετών.

Την 1η Φεβρουαρίου 2022 – ημέρα της κινεζικής Πρωτοχρονιάς και τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο – η Τζι συνελήφθη στο σπίτι της από 9 αστυνομικούς. Στο αστυνομικό τμήμα, η Τζι ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε. Ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί, αλλά την τάιζαν με το ζόρι μέσω ενός σωλήνα σίτισης που της χορηγούσαν με τη βία από τη μύτη.

Στη συνέχεια, η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Στις 11 Φεβρουαρίου, η αστυνομία ενημέρωσε την οικογένεια της Τζι ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο. Όταν ο σύζυγός της έφτασε στο νοσοκομείο, είδε την Τζι σε κώμα. Οι αστράγαλοί της ήταν ακόμη δεμένοι με αλυσίδες.

Παρά την κρίσιμη κατάστασή της, η αστυνομία αρνήθηκε να την απελευθερώσει. Στις 21 Μαρτίου, η Τζι απεβίωσε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή των πληροφοριών στο κοινό, δεκάδες αστυνομικοί φρουρούσαν επί μέρες το νοσοκομείο, το γραφείο κηδειών και το σπίτι της Τζι – ακόμη και μετά την αποτέφρωση της σορού της.

Ο γιος της Τζι, Σιμόν Τζανγκ, είναι αρχιτέκτονας στη Νέα Υόρκη. Στις 25 Απριλίου, ο ίδιος και αρκετοί άλλοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συναντήθηκαν με τον Ρασάντ Χουσέν, πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, ο οποίος αφού άκουσε την ιστορία της Τζι έγραψε στο Twitter: «Σε κανέναν δεν αξίζει να υφίσταται παρενόχληση, βασανιστήρια ή φυλάκιση για την πίστη του».

Ο Σιμόν Τζανγκ, αρχιτέκτονας στη Νέα Υόρκη, και η μητέρα του, Τζι Γιουτζί, ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, η οποία συνελήφθη από το σπίτι της τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και πέθανε 48 ημέρες αργότερα υπό αστυνομική κράτηση. (Ευγενική προσφορά του Simon Zhang)

Ευαισθητοποίηση

Από τότε που ξεκίνησε η δίωξη το 1999, το ΚΚΚ και το σύστημα PLAC έχουν ξεκινήσει πολυάριθμες εκστρατείες προσπαθώντας να εξαλείψουν το Φάλουν Γκονγκ με διάφορα μέσα. Ωστόσο, τα αντίμετρα που χρησιμοποιούν οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ φαίνεται να παραμένουν τα ίδια, καθώς διανέμουν αυτό που ονομάζεται “υλικό διαλεύκανσης της αλήθειας” για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά με τη δίωξη τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας.

Το έγγραφο που διέρρευσε αναφέρει ότι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, η PLAC της κομητείας Τιελίνγκ διένειμε στο κοινό 20.000 φυλλάδια και 35.000 άλλα είδη υλικού για τη δυσφήμιση του Φάλουν Γκονγκ.

Μια αφίσα που γράφει «Η αλήθεια, η καλοσύνη, η ανεκτικότητα είναι καλή, το Φάλουν Ντάφα είναι καλό» είναι ορατή σε μια στάση λεωφορείου στην Τιελίνγκ, στην επαρχία Λιαονίνγκ. (minghui.org)

 

Ο Χενγκ Χε δήλωσε: «Δεδομένου ότι η δίωξη δεν έχει νομική υποστήριξη, το ΚΚΚ δαπανά ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για να δυσφημίσει το Φάλουν Γκονγκ μέσω της χειραγώγησης της κοινής γνώμης και της κατασκευής ψεμάτων που διαδίδονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εν τω μεταξύ, το ΚΚΚ κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την αλήθεια για το Φάλουν Γκονγκ να φτάσει στο κοινό».

Από την Kelly Song

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε