Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Οι ΗΠΑ προωθούν ένα επίσημο πλαίσιο σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Επεκτείνει το σιδηροδρομικό του δίκτυο το Ισραήλ, προς μια ενδεχόμενη χερσαία σύνδεση της χώρας με τη Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ενεργοποιεί μία επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου του, οικονομικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων σέκελ (24,48 δισεκατομμυρίων ευρώ) που θα διασυνδέσει περιφερειακές περιοχές του Τελ Αβίβ και, στο μέλλον, θα μπορεί να παρέχει χερσαία σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

H ανακοίνωση ακολούθησε μία επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στη Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα, προωθώντας το ενδεχόμενο ενός επίσημου πλαισίου σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Ανοίγοντας την εβδομαδιαία σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στο Ισραήλ, ο κος Νετανιάχου εμφανίστηκε να αφήνει στο περιθώριο τη συνταγματική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και επτά μήνες, πλήττοντας την οικονομία και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των δυτικών συμμάχων, αναφορικά με το σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών.

 

Ν.Χ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε