Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Ο βουλευτής Κρις Σμιθ μιλάει καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλινκεν καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στην Ουάσιγκτον στις 10 Μαρτίου 2021. (Ken Cedeno/POOL/AFP μέσω Getty Images)

Επιτροπή του Κογκρέσου επαναφέρει στο φως την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα

Πέντε εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022, η Εκτελεστική Επιτροπή του Κογκρέσου για την Κίνα (CECC) εξέφρασε πάλι την ανησυχία της για μια φυλακισμένη κινέζα ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, προτρέποντας το καθεστώς να τερματίσει τη δίωξη της ομάδας.

Στις 27 Δεκεμβρίου, το CECC στο Twitter ανέφερε την περίπτωση της Ντενγκ Κουιπινγκ, πρώην δασκάλα δημοτικού σχολείου στην πόλη Γιαξί, στην επαρχία Γιουνάν, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης έξι ετών για διανομή υλικού του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να σταματήσουν οι φρικτές πρακτικές που στόχευαν την ομάδα για πάνω από δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά αναφορών του CECC σε σχέση με το  hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστό ως #OlympicPrisoner, που σκοπό έχει να αναδείξει τους Κινέζους πολίτες πίσω από τη λαμπερή πρόσοψη του καθεστώτος για τους Αγώνες.

Στις 2 Δεκεμβρίου, ο γερουσιαστής Τζεφ Μάρκλει και ο βουλευτής Τζέιμς ΜακΓκοβερν, ο οποίος ηγείται του CECC, ανακοίνωσαν την καμπάνια, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ανέφερε επίσης την Ντενγκ ως θύμα του  κομμουνιστικού καθεστώτος σε δελτίο τύπου στις 20 Ιουλίου, με αφορμή την 22η επέτειο της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

Ο Ρούμπιο κάλεσε το Πεκίνο «να σταματήσει να υπονομεύει την ελευθερία της πίστης και να τερματίσει οριστικά την απαγόρευση της πρακτικής του Φάλουν Γκονγκ». Είπε ότι το ΚΚΚ πρέπει να απελευθερώσει όλους τους ασκούμενους που κρατούνται σε φυλακές και σε διάφορα κέντρα κράτησης σε όλη την Κίνα.

Η Ντενγκ κρίθηκε ένοχη στις 24 Φεβρουαρίου 2017 για τις θρησκευτικές της δραστηριότητες και της επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 1.500 δολαρίων, σύμφωνα με την Επιτροπή Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας των ΗΠΑ.

Η σύλληψή της έγινε στις 24 Ιουλίου 2016, μαζί με τέσσερις άλλους συνασκούμενους, σύμφωνα με το Minghui.org, έναν ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ που καταγράφει τη δίωξη της ομάδας από το ΚΚΚ.

Προηγουμένως, η Ντενγκ είχε φυλακιστεί για την πίστη της για τρία χρόνια, μεταξύ 2006 και 2009, κατά τη διάρκεια αυτών των ετών υπέστη ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια.

Επί του παρόντος, η Ντενγκ παραμένει υπό κράτηση στη Δεύτερη Γυναικεία Φυλακή της επαρχίας Γιουνάν, η οποία είναι διαβόητη όσον αναφορά την μεταχείριση των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με το Minghui.org.

Η ασκούμενη Ντινγκ Γκουιγινγκ πέθανε στα 70 της στις 15 Ιανουαρίου 2021, ενώ κρατούνταν στη φυλακή της επαρχίας.

Σε μια άλλη ασκούμενη, τη Χου Τσουνφενγκ, της χορηγήθηκαν φάρμακα παρά την θέλησή της, τρεις φορές την ημέρα, ενώ βρισκόταν στη φυλακή για σχεδόν δύο χρόνια, από τις 14 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 22 Νοεμβρίου 2019. Εκεί, επηρεάστηκε η μνήμη της και είχε σοβαρή διάρροια.

Επίσης στη φυλακή, η Γου Γιουν, 43 ετών, αναγκαζόταν να εργάζεται 16 έως 17 ώρες την ημέρα.

Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία κινεζική πνευματική πρακτική που αποτελείται από αργές ασκήσεις διαλογισμού και ηθικές διδασκαλίες που προάγουν την αλήθεια, τη καλοσύνη και την ανεκτικότητα στην καθημερινή ζωή. Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, η δημοτικότητά του κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στην Κίνα, με 70 έως 100 εκατομμύρια υποστηρικτές. Ωστόσο, λόγω κινήτρων πολιτικής εξουσίας το ΚΚΚ, από το 1999, διώκει την ομάδα.

Του Frank Yue

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε