Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

Έπτά μηχανήματα νέας γενιάς καθαρίζουν από γκράφιτι μέχρι τσίχλες

Στο επόμενο στάδιο περνά από σήμερα η διαδικασία απομάκρυνσης της μουντζούρας και του άναρχου γκράφιτι από τοίχους και επιφάνειες της Αθήνας. Ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Διεύθυνσης Καθαριότητας ρίχνει στη «μάχη» επτά μηχανήματα νέας γενιάς, τα οποία με τη χρήση υπερσύγχρονων μεθόδων, μπορούν να απομακρύνουν όχι μόνο τις πιο δύσκολες περιπτώσεις μουντζούρας, αλλά και να αφαιρούν τσίχλες, κολλημένες πάνω σε τοίχους και επιφάνειες.

Τα επτά βαν νέας τεχνολογίας, τα οποία στελεχώνονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, θα «σαρώνουν» το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας -ένα ανά δημοτική κοινότητα-, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματική καθαριότητα της πόλης.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Σήμερα, κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά στον τομέα της καθαριότητας. Επενδύοντας σε νέο, υπερσύγχρονο εξοπλισμό, συνεχίζουμε την προσπάθεια να σβήσουμε ό,τι ασχημαίνει την πόλη, το άναρχο γκράφιτι και τη μουντζούρα. Η Αθήνα με σχέδιο, νέα τεχνολογία και πλέον με πολύτιμη εμπειρία γίνεται μέρα με τη μέρα πιο καθαρή, πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη».

Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα αφαίρεσης της μουντζούρας, με μέθοδο που επιτρέπει να απελευθερωθεί οποιοδήποτε υλικό φυτικής ή ορυκτής προέλευσης σε στερεά μορφή. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα παρέχουν την δυνατότητα χρήσης ακόμη και θερμού αέρα – ατμού, σε θερμοκρασία που αγγίζει τους 120οC. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζονται αποτελεσματικά επιφάνειες όπως το μάρμαρο ή η πέτρα από ρύπους στους οποίους βρίσκονται επί χρόνια εκτεθειμένες.

Στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 59 επιχειρήσεις μεγάλης διάρκειας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον καθαρισμό περισσότερων από 52.000 τ.μ. σε πέτρινες, μαρμάρινες και γυάλινες επιφάνειες, σε κολώνες και ρολά καταστημάτων, σε κτίρια και τοίχους.

Στο τέλος κάθε επιχείρησης, οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, εφαρμόζουν σε κάθε σημείο ειδικό αντιγκράφιτι φιλμ με στόχο τόσο τη συντήρηση όσο και την εύκολη αφαίρεση της μουντζούρας σε περίπτωση νέου βανδαλισμού.

Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στην γραμμή «1595» ή στην διαδικτυακή πλατφόρμα Novoville για να αναφέρουν σημεία σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πεζόδρομους, πάρκα κλπ.) που χρήζουν καθαρισμού από αντιαισθητικά γκράφιτι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε