Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024

Έρευνα σε βάθος για τη θανατηφόρα έκρηξη σε Δημοτικό στις Σέρρες – Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου

Εντολή για περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβούν οι ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ποινικών ευθυνών ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διάρκεια του διαλείμματος μαθητών που ακολουθούν το πρόγραμμα του ολοήμερου.

Η έκρηξη φαίνεται να σημειώθηκε ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν εργασίες στο λεβητοστάσιο.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με την απώλεια του μικρού μαθητή της ΣΤ’ τάξης. Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη, είμαστε εδώ για να δούμε τι ακριβώς συνέβη και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Σε αυτό το σχολείο θα γινόταν η αλλαγή από τον καυστήρα πετρελαίου στον καυστήρα γεωθερμίας» εξήγησε την Δευτέρα, ο δήμαρχος Έργων, Γιώργος Νυχτοπάτης, προσθέτοντας πως ο καυστήρας του πετρελαίου ήταν αυτός που είχε το πρόβλημα.

«Είχαμε εδώ και αρκετούς μήνες να τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα, μεικτό, που είχε χρήση της γεωθερμίας αλλά συγχρόνως έκανε μάλλον χρήση και του εγκατεστημένου συστήματος θέρμανσης με πετρέλαιο» λέει ο επικεφαλής αντιπολίτευσης, Στέφανος Φωτιάδης.

Ο διευθυντής του σχολείου από την μεριά του ισχυρίστηκε ότι «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ό,τι γνωρίζω».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε