Δευτέρα, 24 Ιούν, 2024
Ένα φιαλίδιο του εμβολίου COVID-19 της Pfizer στο Σιάτλ στις 21 Ιουνίου 2022. (David Ryder/Getty Images) Εμβόλια & Ασφάλεια

Έρευνα του CDC σε πάνω από 13.000 παιδιά έδειξε ότι περισσότερα από τα μισά είχαν συστηματικές αντιδράσεις μετά το εμβόλιο COVID-19

Οι γονείς ανέφεραν ότι το 6% των μικρών παιδιών δεν ήταν σε θέση να κάνουν τις συνήθεις δραστηριότητες τους μετά τη δεύτερη δόση

Μια έρευνα του CDC σε πάνω από 13.000 παιδιά έδειξε ότι περίπου το 55% ηλικιών μεταξύ 6 μηνών έως δύο ετών παρουσίασαν συστηματικές αντιδράσεις μετά την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna COVID-19. Επίσης δήλωσε ότι σχεδόν το 60 τοις εκατό είχε συστηματική αντίδραση και στη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna.

Ενώ οι πιο συνηθισμένες συστηματικές αντιδράσεις ήταν κόπωση, πυρετός, ευερεθιστότητα και κλάμα, οι γονείς περισσότερου από το 6 τοις εκατό των παιδιών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι το παιδί τους δεν ήταν σε θέση να κάνει τις συνήθεις δραστηριότητες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech ή της Moderna.

Το CDC συνέλεξε τα δεδομένα μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται V-Safe – ένα σύστημα παρακολούθησης μέσω smartphone που λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής που οι γονείς κατεβάζουν στα τηλέφωνά τους.

Μεταξύ 18 Ιουνίου και 21 Αυγούστου, οι γονείς περισσότερων από 10.000 μικρών παιδιών ανέφεραν αντιδράσεις στο CDC μέσω του V-Safe μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του παιδιού τους με το εμβόλιο COVID-19.

Οι γονείς 8.338 παιδιών ηλικίας έξι μηνών έως 2 ετών που έλαβαν το εμβόλιο Moderna ανέφεραν τις αντιδράσεις των παιδιών τους μέσω του V-Safe, με το 55,7% να αναφέρει συστηματική αντίδραση μετά την πρώτη δόση και περίπου το 58% μετά τη δεύτερη δόση. Για το εμβόλιο Pfizer, οι γονείς 4.749 παιδιών ηλικίας έξι μηνών έως 2 ετών υπέβαλαν αναφορές που έδειξαν ότι το 55,8 τοις εκατό είχε συστηματική αντίδραση μετά την πρώτη δόση και περίπου το 47 τοις εκατό μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι πιο συχνά αναφερόμενες αντιδράσεις για τα παιδιά έξι μηνών έως 2 ετών ήταν ευερεθιστότητα ή κλάμα, υπνηλία και πυρετός. Οι πιο συχνές αντιδράσεις για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κόπωση και πυρετός.

Επιπτώσεις στην υγεία

Περίπου το 10% όλων των παιδιών ηλικίας έξι μηνών έως 2 ετών αναφέρθηκε ότι είχε “επιπτώσεις στην υγεία” μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Moderna ή Pfizer. Για το εμβόλιο Moderna, ελαφρώς περισσότερα παιδιά είχαν επιπτώσεις στην υγεία μετά τη δεύτερη δόση- για το εμβόλιο Pfizer, ήταν ελαφρώς λιγότερα.

Οι πληροφορίες παρουσιάστηκαν στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) του CDC την 1η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο επισκόπησης όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19.

Εκτός από το V-Safe, παρουσιάστηκαν δεδομένα που συνοψίζουν αναφορές από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS) και το Vaccine Safety Data Link (VSD), το οποίο περιλαμβάνει δεδομένα από αρκετούς μεγάλους οργανισμούς υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και τα τρία συστήματα εξετάζουν την ασφάλεια των εμβολίων αφού έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά και έχουν χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Η Δρ. Μέριλ Νας από την Children’s Health Defense, εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της σχετικά με τις αναφερόμενες αντιδράσεις, επισημαίνοντας τον υψηλό αριθμό αναφορών συστηματικών αντιδράσεων μεταξύ πολύ μικρών παιδιών, η ίδια δήλωσε στην Epoch Times στις 2 Σεπτεμβρίου ότι διερωτάται γιατί η κυβέρνηση δεν συλλέγει και δεν παρουσιάζει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις περιπτώσεις.

«Αυτά τα πράγματα δεν θεωρούνται από το CDC πολύ σημαντικά … Θεωρείται ότι όλες αυτές οι παρενέργειες φεύγουν μετά από λίγες ημέρες και αφήνουν τους ανθρώπους απόλυτα υγιείς», είπε, αναφέροντας τον πυρετό και την κόπωση. «Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί στην πραγματικότητα να είναι προάγγελοι σοβαρότερων αντιδράσεων, αλλά κανείς από όσο γνωρίζω δεν έχει δημοσιεύσει κάτι που να εξετάζει αν αυτές οι αντιδράσεις είναι δείκτες ενός μεταγενέστερου προβλήματος».

Ο FDA ενέκρινε την έγκριση επείγουσας χρήσης των εμβολίων COVID-19 για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 5 ετών στις 17 Ιουνίου. Σύμφωνα με το CDC, περίπου 599.460 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν λάβει το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech και περίπου 440.770 έχουν λάβει το εμβόλιο Moderna.

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου, περίπου 1 εκατομμύριο δόσεις των εμβολίων Moderna και Pfizer χορηγήθηκαν σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Σε μια ανασκόπηση των δεδομένων VAERS για μικρά παιδιά από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου, το CDC είχε 496 αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 4 ετών που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και 521 για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 5 ετών που έλαβαν το εμβόλιο Moderna.

Πάνω από το 98% των αναφορών το CDC τις κατέταξε σε μη σοβαρά συμβάντα.

Υπάρχουν 220 αναφορές για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 5 ετών που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα μετά από εμβόλιο COVID-19. Έκθεση του VAERS αναφέρει ότι σε ένα αγόρι 2 ετών από την Αριζόνα, χορηγήθηκε το εμβόλιο της Pfizer και στις 30 Ιουλίου παραλίγο να χάσει την ζωή του.

Το αγόρι μέσα σε 8 λεπτά έιχε δυσκολία στην αναπνοή, έγινε μπλε, ήταν άτονο και δεν ανταποκρινόταν και σταμάτησε πλήρως να αναπνέει για δύο λεπτά, σύμφωνα με την έκθεση.

Ξαναζωντάνεψε μετά από θωρακικές συμπιέσεις.

Από τη Margaret Menge

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε