Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
(Παραχώρηση του Υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας της Γιούτα)

Ερευνητές ανακάλυψαν μυστηριώδη μεταλλικό «οβελίσκο» στην έρημο της Γιούτα

Της Jenni Julander

Ένας μυστηριώδης μεταλλικός «οβελίσκος» βρέθηκε να στέκεται κατακόρυφος στην έρημο της Γιούτα, περιοχής πολύ απομακρυσμένης από κατοικημένες περιοχές, και η περίεργη όψη του έχει δημιουργήσει ερωτηματικά.

Ο οβελίσκος στέκεται μέσα σε ένα πανόραμα κόκκινων βράχων στη νοτιοανατολική Γιούτα, και η μεταλλική δομή του μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το αεροπορικό τμήμα του υπουργείου δημοσίας ασφαλείας της Γιούτα και το τμήμα πόρων και άγριας ζωής, εντόπισε το αντικείμενο κατά τη διάρκεια μιας συνεργατικής προσπάθειας για την καταμέτρηση των άγριων μεγάκερων στην περιοχή. Το πλήρωμα πετούσε με ελικόπτερο όταν εντόπισαν το ασυνήθιστο κατασκεύασμα, να προεξέχει στη μέση του τοπίου.

Οι αρχές λένε ότι δεν ξέρουν πώς ή γιατί τοποθετήθηκε εκεί ο οβελίσκος. (Παραχώρηση του Υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας της Γιούτα)

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, Μπρετ Χάτσινγκς, μίλησε στο KSL News για το περιστατικό.

«Ένας από τους βιολόγους μας ήταν αυτός που το εντόπισε την ώρα που τυχαία πετούσαμε ακριβώς από πάνω του», όπως ανέφερε. «Είπε: “Ουάου, ουάου γύρνα πίσω, γύρνα πίσω!” και εγώ του απάντησα: “Tι συμβαίνει;” και είπε “Υπάρχει κάτι εκεί πέρα – πρέπει να πάμε να δούμε!”».

Γύρισαν πίσω και προσγείωσαν το ελικόπτερο για να ερευνήσουν. Όταν πλησίασαν, είδαν το ψηλό μεταλλικό αντικείμενο, ύψους περίπου δύο ανθρώπων. Ωστόσο, δεν βρήκαν καμία ένδειξη για το ποιος θα μπορούσε να το έχει κατασκευάσει.

«Θα έλεγα πως είναι μεταξύ 3 με 3.50 μέτρων σε ύψος», είπε ο Χάτσινγκς. «Αστειευόμασταν πως αν κάποιος από εμάς ξαφνικά εξαφανιστεί, τότε οι υπόλοιποι να αρχίσουν να τρέχουν για την ζωή τους».

Ήταν ξεκάθαρο στην ομάδα πως το αντικείμενο δεν είχε απλώς πέσει από τον ουρανό, αλλά είχε στερεωθεί στο βραχώδες έδαφος. Αναρωτιούνταν εάν το αντικείμενο έχει κάποια σχέση με το διάστημα.

«Σκεπτόμασταν πως θα μπορούσε να είναι κάτι που η NASA τοποθέτησε εκεί πέρα. Να υπάρχουν συνδεδεμένοι δορυφόροι πάνω του, ή κάτι παρόμοιο;» είπε ο Χάτσινγκς.

Η ομάδα του ελικοπτέρου της Γιούτα ανακάλυψε τον μυστηριώδη μεταλλικό οβελίσκο βαθιά στην έρημο. (Παραχώρηση του υπουργείου δημοσίας ασφαλείας της Γιούτα)

 

Η ακριβής τοποθεσία της κατασκευής έχει κρατηθεί κρυφή, καθώς οι αξιωματούχοι φοβούνται πως λόγω της τόσο απομακρυσμένης περιοχής, οι επισκέπτες θα μπορούσαν να χαθούν και να χρειάζονται διάσωση. Οποιοσδήποτε γνωρίζει την τοποθεσία του οβελίσκου, αποθαρρύνεται από το να τον επισκεφτεί.

Ο Χάτσινγκς είπε πως ο οβελίσκος ήταν «το πιο παράξενο πράγμα που έχω συναντήσει εκεί έξω, όλα αυτά τα χρόνια των πτήσεών μου».

Πρόσθεσε, πως πιθανότατα είναι ένα έργο τέχνης που άφησε πίσω του κάποιος ενθουσιώδης της επιστημονικής φαντασίας.

«Υποθέτω ότι είναι κάποιος καλλιτέχνης του νέου ρεύματος ή κάτι τέτοιο, ή κάποιος που ήταν μεγάλος θαυμαστής της ταινίας [2001 Space Odyssey]», αναφέρει.

Ενώ το Διαδίκτυο δημιουργεί εικασίες σχετικά με το μυστηριώδες αντικείμενο, το υπουργείο δημοσίας ασφαλείας διεξάγει έρευνα.

Σε μια δήλωσή του στις 24 Νοεμβρίου, το υπουργείο έγραψε στον ιστότοπό του:

«Αν και δεν μας επιτρέπεται να σχολιάζουμε τρέχουσες έρευνες, η υπηρεσία Διαχείρισης Εδάφους θα ήθελε να υπενθυμίσει στους επισκέπτες δημόσιας γης, πως η χρήση, η κατοχή, και η διαχείριση του εδάφους ή των δημοσίων πόρων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, είναι παράνομη ανεξάρτητα από τον πλανήτη από τον οποίον προέρχεστε».

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών της Γιούτα ανακοίνωσε σήμερα πως το αντικείμενο έχει εξαφανιστεί, γεγονός που μεγαλώνει το μυστήριο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε