Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Η Ολλανδή πολιτική σχολιάστρια Eva Vlaardingerbroek σε συνέντευξή της στο NTD Evening News που προβλήθηκε στις 7 Ιουλίου 2022. (NTD/Screenshot μέσω The Epoch Times)

Eva Vlaardingerbroek: Οι Ολλανδοί αγρότες διαμαρτύρονται ενάντια σε μια παγκοσμιοποιημένη, κομμουνιστική ατζέντα

Οι διαμαρτυρίες των Ολλανδών αγροτών έχουν τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Σύμφωνα με την Ολλανδή πολιτική σχολιάστρια Eva Vlaardingerbroek, η πολιτική της κυβέρνησης για το κλίμα, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες διαμαρτυρίες, ακολουθεί μια κομμουνιστική ατζέντα της παγκόσμιας ελίτ.

«Είναι κομμουνισμός μέχρι τέλους», δήλωσε η Vlaardingerbroek στο αδελφό μέσο ενημέρωσης NTD της Epoch Times στις 7 Ιουλίου. «Αν το κράτος έρχεται και λέει “θα σας πάρω την ιδιοκτησία σας για το λεγόμενο γενικότερο καλό”. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστικό για τον κομμουνισμό από αυτό».

Η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει εδώ και χρόνια να μειώσει δραστικά τις εκπομπές αζώτου και αμμωνίας, που παράγονται από την κτηνοτροφία, για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 10 Ιουνίου, η κυβέρνηση συνασπισμού ανακοίνωσε ένα εθνικό και ειδικό για κάθε περιοχή σχέδιο για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από άζωτο. Ορισμένες περιοχές της χώρας θα πρέπει να μειώσουν τις εν λόγω εκπομπές κατά 70 ή και 95 τοις εκατό.

Οι διαμαρτυρίες κορυφώθηκαν μετά την ανακοίνωση. Όλο και περισσότεροι αγρότες συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες, μπλοκάροντας αυτοκινητόδρομους και κέντρα διανομής τροφίμων, ενώ σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν σε ορισμένα αεροδρόμια.

Αναπόφευκτη μετάβαση

«Αυτός ο νόμος για το άζωτο είναι πραγματικά η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», δήλωσε η Vlaardingerbroek. «Έχουν υποβληθεί σε τόσους πολλούς παράλογους κανονισμούς που τους ανάγκασαν να αναδιοργανώσουν ολόκληρες τις φάρμες τους ξανά και ξανά και ξανά, για να κλείσουν τώρα τελικά, πολλές φορές εντελώς».

Η Vlaardingerbroek δήλωσε ότι ορισμένοι αγρότες έχουν δυστυχώς αυτοκτονήσει εξαιτίας αυτών των περιορισμών.

Οι Ολλανδοί υπουργοί χαρακτήρισαν την πρόταση «αναπόφευκτη μετάβαση» και προειδοποίησαν ότι οι αγρότες μπορεί να αντιμετωπίσουν την προοπτική να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

«Το αληθινό μήνυμα … είναι ότι δεν μπορούν όλοι οι αγρότες να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωσή της όταν ανακοίνωσε το σχέδιό της τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης γης από τους αγρότες που δεν συμμορφώνονται.

Ατζέντα 2030

«Πρόκειται λοιπόν για κομμουνισμό», δήλωσε ο Vlaardingerbroek. «Γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα, επειδή αυτό αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ατζέντας από την ατζέντα της ολλανδικής κυβέρνησης».

«Ακολουθούν μια ατζέντα που ονομάζεται Ατζέντα 2030. Πρόκειται για περιορισμούς και κανονισμούς για το κλίμα που επιβάλλονται σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Vlaardingerbroek.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε την Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ατζέντα έχει 17 στόχους, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της βιώσιμης γεωργίας, της βιώσιμης ενέργειας, της βιώσιμης εκβιομηχάνισης, της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής και άλλα.

Η ολλανδική κυβέρνηση αποκάλεσε τους 17 στόχους «κατευθυντήριες αρχές της ολλανδικής πολιτικής».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προγραμματίσει να μειώσει τουλάχιστον κατά 55% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030, ώστε να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Η Vlaardingerbroek πρόσθεσε ότι οι αγρότες στην Ιταλία και την Πολωνία έχουν επίσης αρχίσει να διαμαρτύρονται. Η απαγόρευση των χημικών λιπασμάτων στη Σρι Λάνκα οδήγησε σε επισιτιστική κρίση. Η χώρα κήρυξε πτώχευση στις 7 Ιουλίου.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε επίσης μείωση κατά 50-52% από τα επίπεδα του2005 της ρύπανσης από τα αέρια του θερμοκηπίου το 2030.

Μπορεί να έρθουν σε εσάς μετά

Σε συνέντευξή της στον Tucker Carlson, η Vlaardingerbroek συνέκρινε επίσης την πολιτική της ολλανδικής κυβέρνησης με τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (Great Reset) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Θέλουν να τρώμε έντομα. Θέλουν να τρώμε το ψεύτικο κρέας που παράγουν. Έτσι είναι πολύ σαφές ότι αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο θα υποβληθούν μόνο οι Ολλανδοί. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας από άλλες χώρες», δήλωσε στο NTD η Vlaardingerbroek, η οποία φορούσε ένα κόκκινο μαντήλι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για να δείξει την υποστήριξή της στους αγρότες. Το κόκκινο μαντήλι έχει γίνει το σύμβολο της αντίστασης των αγροτών.

«Χτυπιόμαστε περισσότερο αυτή τη στιγμή και ίσως είμαστε οι πρώτοι», δήλωσε η Vlaardingerbroek. «Αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους άλλους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι μπορεί να έρθουν σε εσάς μετά».

Η Epoch Times επικοινώνησε με την ολλανδική κυβέρνηση για σχόλια.

Ο Nathan Worcester συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε