Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ένα άτομο λαμβάνει το εμβόλιο COVID-19 στην Αμβέρσα του Βελγίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2022. (Dirk Waem/Belga Mag/AFP via Getty Images)

Ευρωπαϊκός εισαγγελέας διεξάγει έρευνα για τα εμβόλια COVID-19

Ένας ευρωπαίος εισαγγελέας δήλωσε στις 14 Οκτωβρίου ότι διεξάγει έρευνα για τα εμβόλια COVID-19.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) δήλωσε ότι διεξάγει «έρευνα σχετικά με την απόκτηση εμβολίων COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτή η έκτακτη επιβεβαίωση έρχεται μετά το εξαιρετικά υψηλό δημόσιο ενδιαφέρον. Δεν θα δημοσιοποιηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Το γραφείο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον η έρευνα καλύπτει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ή μόνο ορισμένες χώρες.

«Δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερα από όσα κάναμε στην ανακοίνωσή μας. Εάν υπάρχουν εξελίξεις που μπορούμε να μοιραστούμε, θα το κάνουμε προληπτικά (όπως κάναμε σήμερα)», δήλωσε εκπρόσωπος στους Epoch Times μέσω email.

Η εισαγγελία δημιουργήθηκε μόλις πρόσφατα από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρχισε να λειτουργεί το 2021.

Εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, προέδρου του Συμβουλίου, δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού, όπως επίσης και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η EPPO είναι ανεξάρτητη. Δεν έχουμε να κάνουμε κανένα απολύτως σχόλιο για τις ανακοινώσεις που κάνει σχετικά με τις έρευνές της», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους Epoch Times σε email.

Η εισαγγελία περιγράφεται ως ανεξάρτητη υπηρεσία της Ένωσης που είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση και τη δίωξη «εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

Αυτό περιλαμβάνει τύπους απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διαφθοράς.

Εμβόλια

Έξι εμβόλια είναι διαθέσιμα στην ΕΕ. Κατασκευάζονται από τις εταιρείες Valneva, Novavax, Johnson & Johnson, Moderna, AstraZeneca και Pfizer-BioNTech.

Συνολικά, περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δόσεις έχουν εξασφαλιστεί από τις εταιρείες αυτές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί έως τις 7 Σεπτεμβρίου, με το 83,4% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ να έχει λάβει τουλάχιστον μια πρωτογενή σειρά.

Όπως και άλλες χώρες και περιοχές, η ΕΕ έχει αρχίσει να αγοράζει και να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις επειδή η αρχική σειρά δόσεων αποδείχθηκε όλο και πιο αναποτελεσματική έναντι των νεότερων παραλλαγών του ιού.

Η Επιτροπή ενέκρινε τον Σεπτέμβριο δύο ενισχυτικές δόσεις με επικαιροποιημένες φόρμουλες, η μία από τις εταιρείες BioNTech και Pfizer και η άλλη από τη Moderna. Οι ενισχυτικές δόσεις στοχεύουν στην υποπαραλλαγή BA.1 της Όμικρον πέραν του αρχικού στελέχους της Γουχάν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε