Παρασκευή, 13 Σεπ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση για την 22η επέτειο από την έναρξη της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ από το κινεζικό καθεστώς, στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιουλίου 2021. (Samira Bouaou/The Epoch Times

Ευρωπαίοι νομοθέτες: Τα εγκλήματα αφαίρεσης οργάνων του Πεκίνου πρέπει να σταματήσουν

Ορισμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της αφαίρεσης οργάνων, μετά την κατάθεση εμπειρογνωμόνων σε ακρόαση υποεπιτροπής στις 29 Νοεμβρίου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας αφαίρεσε όργανα από κρατούμενους συνείδησης σε μεγάλη κλίμακα.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων έχει αποδειχθεί», δήλωσε ο Σερ Τζέφρι Νάις QC, ο οποίος προήδρευσε του Δικαστηρίου της Κίνας 2019, μιας ανεξάρτητης επιτροπής που διερευνούσε το θέμα, στην υποεπιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 29 Νοεμβρίου.

«Αυτό σημαίνει ότι παίρνουν ανθρώπους, τους Φάλουν Γκονγκ, τους σκοτώνουν, τους αφαιρούν όλα τα όργανά τους για να τα πουλήσουν στην αγορά».

Το Δικαστήριο της Κίνας κατέληξε στο συμπέρασμα στην έκθεσή του για το 2019 ότι η κρατικά εγκεκριμένη εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων λαμβάνει χώρα στην Κίνα εδώ και χρόνια «σε σημαντική κλίμακα». Η έκθεση (pdf) ανέφερε ότι είναι «βέβαιο» ότι τα όργανα προέρχονται από φυλακισμένους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και ότι αυτοί είναι «πιθανότατα η κύρια πηγή».

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική άσκηση με ασκήσεις διαλογισμού και ηθικές διδασκαλίες. Τον Ιούλιο του 1999, το κινεζικό καθεστώς ξεκίνησε μια πανεθνική εκστρατεία για να συγκεντρώσει τους ακόλουθούς του και να τους ρίξει σε φυλακές, στρατόπεδα εργασίας, κέντρα πλύσης εγκεφάλου και ψυχιατρεία, σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσει να απαρνηθούν την πίστη τους.

Το 2006 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ισχυρισμοί για εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους ακόλουθους του Φάλουν Γκονγκ.

Το κινεζικό καθεστώς αποκομίζει τεράστια κέρδη από τον εφοδιασμό της βιομηχανίας μεταμοσχεύσεων με τα συλλεγμένα όργανα. Βάσει εκτιμήσεων, ο Νάις δήλωσε ότι το σώμα κάθε θύματος μπορεί να αποφέρει μέχρι και περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια όταν αξιοποιηθεί πλήρως.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι κινεζικές αρχές δημοσίευσαν έναν τιμοκατάλογο διαφόρων μεταμοσχευμένων οργάνων, όπως 15.600 δολάρια για μια καρδιά, προκαλώντας την κριτική των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας, οι οποίοι δήλωσαν ότι το κομμουνιστικό καθεστώς προσπαθεί να ξεπλύνει τις καταχρήσεις του στις μεταμοσχεύσεις.

Ο Μάρτιν Έλιοτ, καθηγητής παιδοκαρδιοχειρουργικής στο University College του Λονδίνου, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή του δικαστηρίου, παρουσίασε στους νομοθέτες της ΕΕ διάφορα είδη αποδεικτικών στοιχείων στα οποία βασίστηκε το δικαστήριο για να καταλήξει στο συμπέρασμά του. Για παράδειγμα, ότι ο «αριθμός των εγγεγραμμένων δοτών ήταν πάντα σημαντικά χαμηλότερος από τις μεταμοσχεύσεις που πραγματοποιήθηκαν» στην Κίνα, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε «κάποια κρυφή δεξαμενή δοτών», είπε.

«Εκείνη την εποχή πραγματοποιούνταν μεταμοσχεύσεις της τάξης των 60.000 έως 90.000 ετησίως», δήλωσε ο Έλιοτ.

Είπε ότι κρατούμενοι συνείδησης υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις, υποδεικνύοντας περαιτέρω τη φρικιαστική πρακτική.

«Ακούσαμε περαιτέρω στοιχεία ότι οι κρατούμενοι αυτοί υποβάλλονταν σε εξετάσεις αίματος για αδιευκρίνιστους λόγους, [και] υπερηχογραφική εξέταση των οργάνων τους», είπε.

Τέτοιες εξετάσεις χρησιμοποιούνται εάν κάποιος θέλει «να διαπιστώσει ότι οι κρατούμενοι ήταν είτε υγιείς ή καλά, είτε ότι τα όργανά τους είναι σε καλή κατάσταση», είπε.

Δεδομένου όμως ότι πολλοί από τους κρατούμενους υπέστησαν βασανιστήρια σε αυτές τις εγκαταστάσεις, «είναι δύσκολο να φανταστούμε» ότι οι εξετάσεις είχαν άλλο σκοπό από το να ελέγξουν την υγεία των οργάνων, είπε ο καθηγητής.

Εδώ και χρόνια, η Κίνα αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τον τουρισμό μεταμοσχεύσεων, καθώς τα κινεζικά νοσοκομεία προσφέρουν χρόνο αναμονής μόλις λίγες ημέρες. Αντίθετα, στις δυτικές χώρες, ο τυπικός χρόνος αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου είναι μήνες, αν όχι χρόνια. Οι τόσο σύντομοι χρόνοι αναμονής στην Κίνα, υποστήριξε ο Έλιοτ, θα μπορούσαν «να εξηγηθούν μόνο από μια λανθάνουσα δεξαμενή δοτών».

Πρόσφατα, αρκετά νομοθετικά σώματα των πολιτειών των ΗΠΑ εξέδωσαν ψηφίσματα με τα οποία προειδοποιούν τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στην Κίνα για τουρισμό οργάνων. Ένα ψήφισμα της πολιτείας του Τέξας που εγκρίθηκε τον Ιούνιο ανέφερε ότι το να ταξιδεύει κανείς στη χώρα για τον σκοπό αυτό ισοδυναμεί με το να «εμπλέκεται άθελά του σε φόνο».

Η Ιζαμπέλ Σάντος, Πορτογαλίδα πολιτικός και μέλος της υποεπιτροπής ΕΕ, δήλωσε μέσω μεταφραστή ότι ο ετήσιος αριθμός μεταμοσχεύσεων που παρουσίασε ο Έλιοτ «δείχνει πραγματικά τη βιομηχανική κλίμακα» των πρακτικών συλλογής οργάνων της Κίνας.

«Μας δείχνει πραγματικά πόσο επείγον είναι να προβληματιστούμε για κοινή δράση. Δεν μπορεί να είναι μόνο η δράση της ΕΕ. Πρέπει να είναι κοινή δράση που αναλαμβάνουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας», δήλωσε ο Σάντος.

«Πρέπει επίσης να ποινικοποιήσουμε όσους επωφελούνται ή χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική. Αυτός φαίνεται όντως να είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε αυτό το είδος εγκλήματος».

Η Μαρία Σοράγια Ροντρίγκεζ Ράμος, Ισπανίδα πολιτικός και μέλος της υποεπιτροπής, δήλωσε μέσω μεταφραστή ότι η συλλογή οργάνων στην Κίνα είναι πραγματικά «δολοφονία σε βιομηχανική κλίμακα». Διερωτήθηκε επίσης αν η ΕΕ θα πρέπει να ενισχύσει τη νομική προστασία για να διασφαλίσει ότι «κανένα από αυτά τα όργανα δεν θα φτάσει στα κράτη μέλη μας».

Ο Ντόμινικ Πόρτερ, επικεφαλής του τμήματος για την Κίνα, το Μακάο, την Ταϊβάν και τη Μογγολία από τον διπλωματικό βραχίονα της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, δήλωσε στην υποεπιτροπή ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει «επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες» για τη «μυστικότητα» γύρω από τις στατιστικές της Κίνας για τη θανατική ποινή και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

«Έτσι επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εγκληματική, απάνθρωπη και αντιδεοντολογική πρακτική της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων», δήλωσε ο Πόρτερ.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελληνίδα ιατρός που αποκαλύπτει το σύγχρονο Άουσβιτς της Κίνας

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε