Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Ο Νάιτζελ Φάρατζ στο συνέδριο CPAC Αυστραλίας, στο Σίδνεϋ, Αυστραλία, 10 Αυγούστου 2019. (The Epoch Times)

Φάρατζ: «Το σταμάτημα της Κίνας είναι η επόμενη μεγάλη μάχη μας»

Ο επικεφαλής του Κόμματος Brexit της Βρετανίας, Νάιτζελ Φάρατζ, είπε ότι η επόμενη εκστρατεία του, τώρα που το Brexit έχει ολοκληρωθεί, είναι να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εξαρτάται πλέον από την Κίνα.

Ο Φάρατζ έστειλε τους χαιρετισμούς του για το νέο έτος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο YouTube την 1η Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit, με μια συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ να έχει υπογραφεί μόλις δύο ημέρες πριν.

Ο Φάρατζ είπε ότι για αυτόν προσωπικά, ήταν «μια στιγμή πολύ μεγάλης χαράς», αφού το έργο της ζωής του ολοκληρώθηκε.

«Τώρα πολλοί άνθρωποι με ρωτούν: τι έρχεται τώρα;» Είπε ο Φάρατζ. «Λοιπόν, θα σας πω πού είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση… είναι η Κίνα».

Ο Φάρατζ είπε ότι η κομμουνιστική χώρα αποτελεί μεγάλη απειλή για την ανεξαρτησία, τον τρόπο ζωής και την ελευθερία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η Κίνα κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να γίνει η παγκόσμια εξουσία», δήλωσε ο Φάρατζ στο βίντεό του με τίτλο «Το σταμάτημα της Κίνας είναι η επόμενη μεγάλη μάχη για όλους μας».

«Καταστρέφουν την δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ και θα προσπαθήσουν όσο περισσότερο γίνεται για να το κάνουν και αλλού. Έχουν καταλάβει πολλούς από τους πόρους στην Αφρική», πρόσθεσε.

«Αυτό το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα αποτελεί τεράστια απειλή για τον κόσμο, απειλή για τις ελευθερίες μας, απειλή για τον τρόπο ζωής μας».

Η επόμενη εκστρατεία του Φάρατζ, η οποία είπε ότι θα ξεκινήσει το 2021, έχει στόχο «να εξασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ποια είναι η Κίνα, τι είναι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, τι κάνει στους δικούς του ανθρώπους [και] τι θέλει να κάνει στον υπόλοιπο κόσμο.»

«Πρέπει να ξυπνήσουμε και να δούμε την απειλή που θέτει η Κίνα», είπε. «Και το 2021 ξεκινά η επόμενη εκστρατεία μου, δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι δεν εξαρτώμεθα πλέον από την Κίνα.»

Έχοντας επικεντρωθεί στο Brexit κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της καριέρας του, ο Φάρατζ, ένας δραστήριος αντι-παγκοσμιοποιητής, επικρίνει όλο και περισσότερο το κυβερνών καθεστώς στην Κίνα.

Στις 19 Ιουλίου, είπε ότι τους τελευταίους έξι μήνες, είχε δει ότι η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Κίνα θα έπρεπε να είναι κάτι περισσότερο από οικονομικά ή ασφάλεια.

Ο Φάρατζ είπε ότι δεν είχε ιδέα για την έκταση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κινεζικού καθεστώτος και σοκαρίστηκε από την έλλειψη έκθεσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη δίωξη των Ουιγούρων από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς και για την βίαιη αφαίρεση οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, έναν ισχυρισμό πολλών χρόνων, που επιβεβαιώθηκε από το ανεξάρτητο Δικαστήριο της Κίνας το 2019.

Γράφοντας στο Newsweek την επόμενη μέρα, ο Φάρατζ περιέγραψε πώς συνήθιζε να αγνοεί τις εκκλήσεις υποστηρικτών της πνευματική άσκησης του Φάλουν Γκονγκ όταν βρίσκονταν έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου εργαζόταν.

«Ομολογώ ότι δεν τους πήρα πραγματικά στα σοβαρά και έβλεπα τις προσπάθειές τους ως μια ενόχληση», έγραψε.

Ο Φάρατζ είπε ότι ένιωθε «λίγο ένοχος» για το ότι δεν έκανε τίποτα.

«Δεν αρθρώνουμε καθαρά το επιχείρημα, ούτε πλήρως, σχετικά με την δυστυχία του Φάλουν Γκονγκ, την δυστυχία των Ουιγούρων, σχετικά με το βάναυσο, αληθινό γεγονός ότι είναι απολύτως σωστό να συγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο η κινεζική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις μειονότητες, τις διαφορετικές απόψεις εντός της χώρας της, είναι απολύτως σωστό να το συγκρίνουμε με αυτό που έκαναν οι Εθνικοί Σοσιαλιστές μεταξύ του 1939 και του 1945», δήλωσε ο Φάρατζ σε ένα βίντεο.

«Υπάρχει μια μορφή γενοκτονίας που χρηματοδοτείται από το κράτος που συμβαίνει στην Κίνα, και έχουμε κάνει, και εγώ επίσης, πολύ λίγα για να την αποκαλύψουμε», είπε.

Ο Simon Veazey συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε