Πέμπτη, 19 Ιούν, 2025

Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στη Ζάκυνθο

Από τις 7 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Ζάκυνθο, με έξι συναυλίες

Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει το πολιτιστικό τοπίο του νησιού με ποιοτικά κλασικά ακούσματα, τόσο μέσα από την παρουσία σημαντικών Ζακυνθινών όσο και μη καλλιτεχνών, καθώς και μέσω της ενίσχυσης της μουσικής παιδείας και καλλιέργειας του κοινού. Σε μια κοινωνική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από αισθητική και ηθική φθορά, οι διοργανωτές – η Λέσχη «Ο Ζάκυνθος», η ΑΜΚΕ bé mol και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου – δίνουν έμφαση στην ενίσχυση του πνεύματος, του πολιτισμού και της ποιοτικής ζωής στο νησί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι συναυλίες, με έμφαση στην κιθάρα και το πιάνο, αλλά και μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη σε νέους καλλιτέχνες:

7 Ιουνίου | Συναυλία κιθάρας
Ανδρόνικος Καραμπέρης | Ώρα: 21:00

Oil-painting-ntdtv

14 Ιουνίου | Ρεσιτάλ πιάνου
Διονύσης Μπουκουβάλας | Ώρα: 21:00

21 Ιουνίου | Συναυλία Νέων Καλλιτεχνών (Young Artists’ Concert)
Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής | Ώρα: 20:00

22 Ιουνίου | Ρεσιτάλ πιάνου
Βέρα Στραβοποδή | Ώρα: 21:00

28 Ιουνίου | Ρεσιτάλ πιάνου
Διονύσης Σεμιτεκόλος | Ώρα: 21:00

5 Ιουλίου | Συναυλία κιθάρας
Γιάννης Ευσταθόπουλος | Ώρα: 21:00

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου στον 2ο όροφο της Λέσχης, με είσοδο από την πίσω πλευρά (οδός Αρχιεπισκόπου Δημητρίου), όπου υπάρχει ασανσέρ για ευκολότερη πρόσβαση. Όλες οι συναυλίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν ακριβώς στην ώρα τους και αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο του τοπικού κοινού αλλά και επισκεπτών του νησιού που αναζητούν υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εμπειρίες.

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τις εκδηλώσεις στο www.bemolcnp.com.

Είσοδος ελεύθερη

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε