Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Το ζήτημα της τεχνητής διακοπής της κύησης είναι ένα σοβαρό ηθικό ζήτημα που απασχολεί τους λαούς από παλιά. (φωτ. από crimetimes.gr)

Φλόριντα: Απαγόρευση της διακοπής της κύησης μετά από την 6η εβδομάδα

Στις ΗΠΑ, όπου η εφαρμογή της διακοπής της κύησης εξαρτάται από την εκάστοτε πολιτειακή νομοθεσία, η Πολιτεία της Φλόριντα ετοιμάζεται να επικυρώσει νόμο που απαγορεύει την άμβλωση μετά από την 6η εβδομάδα κύησης.

Ο νόμος, που εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά στο πολιτειακό Κογκρέσο της Φλόριντα, αναμένεται να υπογραφεί από τον κυβερνήτη της Φλόριντα και ηγέτη των Ρεπουμπλικανών Ρον Ντε Σάντις.

Η εφαρμογή του νόμου αυτού θα μετατρέψει τη Φλόριντα σε μια από τις πολιτείες που περιορίζουν περισσότερο την άμβλωση, χωρίς να την απαγορεύουν, αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο κυριαρχούν συντηρητικοί δικαστικοί, ακύρωσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο τη συνταγματική προστασία της άμβλωσης στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας, μεταθέτοντας στις πολιτείες την ευθύνη να νομοθετήσουν για το ζήτημα.

Οι μοναδικές εξαιρέσεις που προβλέπονται στο κείμενο που εγκρίθηκε στη Φλόριντα είναι αυτές του «σοβαρού κινδύνου» για την υγεία της εγκύου, της θανατηφόρας ανωμαλίας του εμβρύου, του βιασμού ή της αιμομιξίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα επιτρέπεται η άμβλωση ως τη 15η εβδομάδα της κύησης.

Η ψήφιση του νόμου συνάντησε αντιδράσεις από τη Δημοκρατική προεδρία του Λευκού Οίκου, που με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τον νόμο “ακραίο και επικίνδυνο” και στηλίτευσε την εφαρμογή του.

Τον Απρίλιο του 2022, οι αρχές στη Φλόριντα είχαν απαγορεύσει την άμβλωση μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε