Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

Φωτογράφος βρίσκει αγέλη πολικών αρκούδων σε παλιές σοβιετικές κατοικίες σε ένα χαμένο νησί της Αρκτικής στη Ρωσία

ο David Kokh, ένας 41χρονος φωτογράφος με έδρα τη Μόσχα ανακάλυψε, μια αγέλη λευκών πολικών αρκούδων που κατοικούν σε έναν εγκαταλελειμμένο σοβιετικό μετεωρολογικό σταθμό σε ένα μικρό νησί στην Άπω Ανατολή της Αρκτικής της Ρωσίας.

«Ταξιδέψαμε κατά μήκος της ακτής και καλύψαμε περισσότερα από 1.200 μίλια με ανέγγιχτα τοπία, χωριά χαμένα στο χρόνο, με σπάνια πανίδα και θάλασσες γεμάτες ζωή», δήλωσε ο Kokh στην Epoch Times. «Μια μέρα, αναμέναμε κακοκαιρία, οπότε ο καπετάνιος προσέγγισε ένα μικρό νησί, το Kolyuchin, για να βρούμε καταφύγιο από την καταιγίδα».

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(The Epoch Times)

 

Αυτό το νησί της Αρκτικής, που βρίσκεται στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Ρωσίας, βορειοδυτικά του Βερίγγειου Πορθμού μεταξύ Αλάσκας και Ρωσίας, είναι γνωστό για τον πολικό μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της σοβιετικής ένωσης, δήλωσε ο φωτογράφος. Τελικά έκλεισε το 1992, αλλά ένα εγκαταλελειμμένο χωριό εξακολουθεί να υπάρχει στο νησί σήμερα.

Ο Kokh περιέγραψε ότι ένιωσε μια “παιδική αίσθηση ενθουσιασμού” όταν ανακάλυψε την οικογένεια των πολικών αρκούδων που συνωστίζονταν ανάμεσα στις ζοφερές, καταθλιπτικές κατοικίες. «Ο θυελλώδης άνεμος, η βροχή και τα παραμελημένα κτίρια στις βραχώδεις ακτές έκαναν τα πάντα να φαίνονται πολύ σουρεαλιστικά», είπε. «Ξαφνικά, παρατηρήσαμε κίνηση στα παράθυρα των σπιτιών. Κάποιος έβγαλε κιάλια και είδαμε τα κεφάλια των πολικών αρκούδων!»

Οι αρκούδες εμφανίστηκαν σαν φαντάσματα μέσα στην απόκοσμη ομίχλη. «Ήταν το τέλειο σκηνικό», πρόσθεσε.

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

Ο Kokh μπόρεσε να απαθανατίσει την άγρια ζωή στην κάμερα χωρίς να ενοχλήσει τις αρκούδες ή να εκτεθεί σε κίνδυνο, χρησιμοποίησε την κάμερα του drone Mavic 2 Pro σε αθόρυβη λειτουργία, ώστε να μην τρομάξει τις αρκούδες, κάνοντας διάφορα τεχνάσματα ώστε να ελαχιστοποιήσει την παραμικρή ενόχληση. «Δεν ήμουν κοντά τους, οπότε δεν κινδύνευσα», δήλωσε.

Υπήρχαν πολικές αρκούδες που ήταν σαν φρουροί, που κρυφοκοίταζαν από τα παράθυρα, μόνες τους ή σε ζευγάρια, που κάθονταν έξω. «Περίπου είκοσι αρκούδες περπατούσαν γύρω από τα σπίτια, κυρίως αρσενικές», δήλωσε ο Kokh. «Οι θηλυκές έμεναν στο πλάι με τα μικρά τους, πιο κοντά στις ακτές του νησιού».

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

Εκτός από τη συγκίνηση και την ικανοποίηση που ένιωσε ο Kokh αποτυπώνοντας μια σπάνια και μοναδική στιγμή, μπόρεσε να μοιραστεί τη μοναδική αυτή φωτογράφιση στο Instagram, όπου έγινε viral. «Η στιγμή που συνάντησα τις πολικές αρκούδες στον εγκαταλελειμμένο μετεωρολογικό σταθμό στη Βόρεια Τσουκότκα ήταν πολύ ξεχωριστή για μένα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα την ξεχάσω ποτέ», είπε. «Είμαι απίστευτα ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο».

Ο Kokh πιστεύει ότι η δουλειά ενός φωτογράφου είναι να αφηγείται μια ιστορία – τη δική του ιστορία, προσθέτει, είναι αυτή της σχέσης μεταξύ μας, της άγριας ζωής και της φύσης.

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

(Ευγενική προσφορά του David Kokh)

 

Του Michael Wing

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε