Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Φίλης

Γ. Φίλης: Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι έχουμε αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

«Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει μια εκλογή Κιλιντσάρογλου»

«Είμαστε στην καλύτερη κατάσταση της τελευταίας δεκαετίας στα εξοπλιστικά αλλά και από άποψης εκπαίδευσης.» σημειώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης μιλώντας στον Ανδρέα Μαζαράκη και την εκπομπή «Ο Εξαρχείων», στα Παραπολιτικά FM.

Αυτό που είναι σημαντικό να ακούσουν οι Έλληνες είναι ότι δεν μιλάμε για αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο. Μιλάμε για αεροπορική κυριαρχία, σημειώνει ο κ. Φίλης ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως, «μιλάω με ανθρώπους στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μιλάω και μεταφέρω αυτά που πιστεύουν οι ειδικοί στο θέμα» Η ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας κάνει την διαφορά. Δεν πρέπει να τολμήσει το απονενοημένο ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Είναι πολύ σημαντική η τεράστια αύξηση των διαθεσιμοτήτων που έχει επιτευχθεί σημειώνει ο κ. Φίλης. Βλέπουμε τα Τουρκικά δημοσιεύματα να ξεκινούν ξανά και η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο γύρο στα Ελληνοτουρκικά και σίγουρα οι Τουρκικές εκλογές λειτουργούν ως αστάθμητος παράγοντας.

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημάνει μια εκλογή Κιλιντσάρογλου

Οι εξελίξεις στην Τουρκία πιθανών να αλλάξουν της κατάσταση αλλά δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε σημειώνει ο καθηγητής. Μια πιθανή εκλογή Κιλιντσάρογλου δεν ξέρουμε τι σημαίνει για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ επίσης δεν ξέρουμε έως που μπορεί να φτάσει ο Πρόεδρος Ερντογάν αν διαπιστώσει ότι χάνει τις εκλογές.

Μπορεί να έχουμε μια μικρή ανάπαυλα πιθανότατα λόγο των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί από τον καταστροφικό σεισμό όμως ξεκινάει η αεροναυτική δραστηριότητα μπρος την περιοχή μας τονίζει ο καθηγητής. «Εάν ο κύριος Ερντογάν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να νικήσει τις εκλογές – δεν το έχει σε πολύ να δημιουργήσει ένα επεισόδιο»

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε