Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
Μια αναπαράσταση του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin και μικρές φιγούρες παιχνιδιών τοποθετημένα μπροστά από μια μητρική κάρτα υπολογιστή, φωτογραφία του 2021. (Dado Ruvic/Reuters)

Γερμανοί ελεγκτές κατάσχουν €50 εκατομμύρια σε Bitcoin αλλά αποτυγχάνουν να βρουν τον κωδικό

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Γερμανοί εισαγγελείς έχουν κατάσχει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ σε Bitcoin από έναν απατεώνα, αλλά δεν μπορούν να ξεκλειδώσουν τα χρήματα επειδή δεν τους δίνει τον κωδικό.

Ο άντρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση και έχει εκτίσει την ποινή του, διατηρώντας σιγή ενώ η αστυνομία έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να σπάσει τον κωδικό για να έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 1.700 Bitcoin, είπε ο εισαγγελέας της Βαυαρικής πόλης Κέμπτεν.

«Του το ζητήσαμε αλλά δεν είπε», είπε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μούρερ στο Reuters την Παρασκευή. «Ίσως δεν γνωρίζει».

Το Bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό γνωστό ως ψηφιακό πορτοφόλι που ασφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός χρησιμοποιείται ως κλειδί κρυπτογράφησης για να ανοιχτεί το πορτοφόλι και να υπάρχει πρόσβαση στο Bitcoin. Όταν ο κωδικός χάνεται ο χρήστης δεν μπορεί να ανοίξει το πορτοφόλι.

Ο απατεώνας καταδικάστηκε σε περισσότερο από δύο χρόνια κάθειρξη για κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε την δύναμή τους για να «εξορύξει» δηλαδή να παράγει Bitcoin.

Όταν βρέθηκε πίσω από τα σίδερα, η αποθήκη Bitcoin του θα άξιζε μόνο ένα τμήμα της παρούσας αξίας, καθώς η τιμή του Bitcoin μεταβλήθηκε ξαφνικά.

Οι εισαγγελείς εξασφάλισαν ότι ο άντρας δεν μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση στο ποσόν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε