Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ μιλάει στα μέσα ενημέρωσης για να εξηγήσει ένα νέο κυβερνητικό σχέδιο για τη ριζική μεταρρύθμιση του νοσοκομειακού συστήματος της Γερμανίας στο Βερολίνο, Γερμανία, στις 06 Δεκεμβρίου 2022. (Sean Gallup/Getty Images)

Γερμανός υπουργός Υγείας: Τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν «μόνιμες αναπηρίες»

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος κάποτε ισχυρίστηκε ότι ο εμβολιασμός COVID-19 είναι απαλλαγμένος από παρενέργειες, παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι έκανε λάθος, λέγοντας ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται σε ποσοστό μία στις 10.000 δόσεις και μπορούν να προκαλέσουν «σοβαρές αναπηρίες».

Στις 14 Αυγούστου 2021, ο Λάουτερμπαχ δήλωσε στο Twitter ότι τα εμβόλια δεν έχουν «καμία παρενέργεια», διερωτώμενος περαιτέρω γιατί ορισμένοι Γερμανοί αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή “Heute Journal” του ZDF στις 12 Μαρτίου, ο Λάουτερμπαχ ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή Κρίστιαν Σίβερς σχετικά με τον ισχυρισμό που έκανε το καλοκαίρι του 2021, φέρνοντας τον υπουργό Υγείας αντιμέτωπο με το προηγούμενο tweet του που ανέφερε ότι τα εμβόλια είναι σχεδόν χωρίς παρενέργειες.

Ο Λάουτερμπαχ απάντησε ότι το tweet ήταν «λανθασμένο» και μια «υπερβολή» που έκανε τότε, σημειώνοντας ότι «δεν αντιπροσώπευε την πραγματική μου θέση».

«Είχα πάντα επίγνωση των αριθμών και παρέμειναν σχετικά σταθεροί … ένας στους 10.000 [τραυματίζεται]», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ. «Κάποιοι λένε ότι είναι πολλοί και κάποιοι άλλοι ότι δεν είναι τόσοι πολλοί».

Η παρατήρηση του Λάουτερμπαχ σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου ήρθε μετά την προβολή από το γερμανικό δίκτυο μιας ενότητας με αρκετούς Γερμανούς που έχουν τραυματιστεί σοβαρά μετά τη λήψη του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης μιας 17χρονης γυμνάστριας που προηγουμένως συμμετείχε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής πριν νοσηλευτεί για περισσότερο από ένα χρόνο στο νοσοκομείο λίγο μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου BioNTech COVID-19.

«Τι έχετε να πείτε σε όσους έχουν πληγεί [από τραυματισμούς του εμβολίου];» ρώτησε ο Σίβερς τον Λάουτερμπαχ.

«Αυτό που συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους είναι απολύτως απογοητευτικό και κάθε μεμονωμένη περίπτωση είναι μία παραπάνω», απάντησε ο Λάουτερμπαχ. «Ειλικρινά λυπάμαι πολύ γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν σοβαρές αναπηρίες και ορισμένες από αυτές θα είναι μόνιμες».

Ο Στιβ Κιρς, διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών για την Ασφάλεια των Εμβολίων, δεν συμφώνησε με τον Λάουτερμπαχ, αλλά επαίνεσε τον υπουργό Υγείας για την “πρόοδο” που έκανε, όταν συνέκρινε την τελευταία του παρατήρηση με τα προηγούμενα σχόλιά του σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19.

«Το πραγματικό ποσοστό των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερο από τα στοιχεία που ανέφερε ο Λάουτερμπαχ – “πιο κοντά στο 1 στις 100 δόσεις” και “Για το θάνατο, είναι ~1 στις 1.000 δόσεις”», δήλωσε ο Κιρς στο Twitter.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022, το Ινστιτούτο Paul-Ehrlich έλαβε συνολικά 333.492 μεμονωμένες αναφορές περιστατικών για ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες ή παρενέργειες του εμβολίου COVID-19 στη Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (pdf) που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 από τον ιατρικό ρυθμιστικό φορέα που ερευνά τα εμβόλια και τα βιοϊατρικά φάρμακα.

«Ο αριθμός των μεμονωμένων αναφορών περιστατικών ανά μήνα κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και συνεχίστηκε μέχρι το καλοκαίρι», σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό οργανισμό, ο οποίος υπάγεται στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Παρά τα ευρήματα αυτά, ο ιστότοπος του υπουργείου Υγείας της χώρας αναφέρει, από τις 16 Μαρτίου, ότι «τα σύγχρονα εμβόλια είναι ασφαλή και οι ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται μόνο σε σποραδικές περιπτώσεις».

Αγωγές που εκκρεμούν

Καθώς το θέμα των τραυματισμών μετά το εμβόλιο έχει αρχίσει να καλύπτεται ευρύτερα από ορισμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αρχίσει να κατατίθενται αγωγές κατά της BioNTech, καθώς και κατά άλλων κατασκευαστών εμβολίων COVID-19.

Η BioNTech έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη, ανέφερε το ZDF.

Οι κατασκευαστές εμβολίων, όπως η Pfizer και η Moderna, έχουν ασυλία έναντι οποιασδήποτε ευθύνης εάν κάτι πάει ακούσια στραβά με τα εμβόλιά τους, γεγονός που τους φέρνει σε πολύ ισχυρή νομική θέση.

«Είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο αυτών των συμβάσεων της ΕΕ, οι εταιρείες απαλλάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ευθύνη και ότι η ευθύνη, επομένως, βαρύνει το γερμανικό κράτος, κατά κάποιο τρόπο … τα ομόσπονδα κρατίδια», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα ήταν «σίγουρα» μια καλή ιδέα εάν οι βιοφαρμακευτικές εταιρείες «έδειχναν προθυμία να βοηθήσουν» όσους πλήττονται από ανεπιθύμητες ενέργειες εμβολίων, ιδίως λόγω του ότι τα κέρδη τους είναι «υπέρογκα».

«Έτσι, αυτό δεν θα ήταν απλώς μια καλή χειρονομία, θα έπρεπε να το περιμένουμε», δήλωσε.

Ο Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η προτεραιότητα τώρα είναι να διευκολυνθεί η περίθαλψη όσων πάσχουν από σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό. Πρόσθεσε ότι «διαπραγματεύεται με την επιτροπή προϋπολογισμού» για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη βοήθεια των τραυματιών.

«Είναι ένα πρόγραμμα που θα ήθελα να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό και είμαι σε διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό για τα χρήματα αυτά. Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει επίσης να φέρουμε εις πέρας, είναι μια υποχρέωση και θα δικτυώσει τους ειδικούς σε αυτόν τον τομέα με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα καλής θεραπείας στη Γερμανία», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ.

«Η κατανόησή μας για τις ανεπιθύμητες ενέργειες γίνεται πλέον όλο και πιο σαφής», πρόσθεσε. «Στο μέλλον θα πρέπει να είναι δυνατόν να εντοπίζουμε πιο γρήγορα όσους επηρεάζονται, ώστε να τους παρέχουμε ταχύτερη βοήθεια».

Αντιμετώπιση των τραυματισμών από τον εμβολιασμό

Η Δρ Ελίζαμπεθ Λι Βλιέτ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή “Crossroads” του EpochTV ότι ήταν ήδη γνωστό ότι η τοξικότητα της πρωτεΐνης ακίδας και ενός άλλου συστατικού του εμβολίου COVID-19 θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλοκές και ανεπιθύμητες ενέργειες λίγο μετά την κυκλοφορία των εμβολίων.

«Κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά την κυκλοφορία των εμβολίων COVID-19, είχα μια ολόκληρη γκάμα ασθενών με κάθε είδους προβλήματα που δεν είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν», είπε, προσθέτοντας ότι ο μόνος κοινός παρονομαστής αυτών των περιπτώσεων ήταν ότι όλοι είχαν κάνει τα εμβόλια COVID-19.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από τραυματισμούς από εμβόλια, το Ίδρυμα Truth for Health Foundation ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο που εξηγεί τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων και τις θεραπευτικές επιλογές, δήλωσε η Βλιέτ, η οποία εργάζεται επίσης αφιλοκερδώς ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος.

Οι θεραπείες περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό συνταγογραφούμενων φαρμάκων, διατροφικών προϊόντων, συμπληρωμάτων, τροφίμων, νευροπροστασίας, ενισχυτών του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και αλλαγών στον τρόπο ζωής, δήλωσε η Βλιέτ, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιεί αυτή τη συνδυαστική προσέγγιση για τη θεραπεία των ασθενών της και έχει θετικά αποτελέσματα.

«Ένα από τα θεμελιώδη φάρμακα που είχε τεράστια οφέλη για τους ασθενείς που θεραπεύω, για παράδειγμα, είναι η υδροξυχλωροκίνη», είπε η Βλιέτ, «επειδή είναι αντιφλεγμονώδες, είναι διαμορφωτής του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι αντι-ιικό».

«Ποτέ στην ιστορία του προγράμματος εμβολιασμού παγκοσμίως, δεν είχαμε μια πειραματική ένεση που να διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, να εισέρχεται στον ίδιο τον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα», δήλωσε η Βλιέτ.

«Αυτές οι ενέσεις γονιδιακής θεραπείας COVID το κάνουν αυτό», είπε. «Διασχίζουν επίσης τον πλακουντιακό φραγμό … οπότε είναι κατανοητό γιατί αυτές οι πειραματικές ενέσεις γονιδιακής θεραπείας προκαλούν τόσες ζημιές στα αναπτυσσόμενα μωρά στη μήτρα, στον εγκέφαλο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα σε παιδιά και ενήλικες».

Δεδομένου ότι οι γιατροί κατανοούν τον μηχανισμό λειτουργίας των εμβολίων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα φάρμακα για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών, εξήγησε η Βλιέτ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε