Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο γερουσιαστής Chuck Grassley (R-Iowa) μιλάει στην Ουάσιγκτον στις 22 Μαρτίου 2022. (Anna Moneymaker/Getty Images)

Γερουσιαστές δημοσιεύουν τραπεζικά αρχεία που δείχνουν πληρωμές στον Χάντερ Μπάιντεν από την Κίνα

Τα τραπεζικά αρχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκαν πληρωμές στον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν από εταιρεία που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Οι Γερουσιαστές Τσακ Γκράσλεϊ και Ρον Τζονσον παρουσίασαν τα αρχεία στη Γερουσία στις 28 και 29 Μαρτίου.

Το ένα έδειχνε μια εμβασματική πληρωμή 100.000 δολαρίων στην Owasco, μια από τις εταιρείες του Χάντερ Μπάιντεν, από την CEFC China Energy, μια εταιρεία που έχει πλέον κλείσει και συνδέεται στενά με το κινεζικό καθεστώς,

Ένα άλλο έδειξε έμβασμα 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Hudson West, μια εταιρεία στην οποία επένδυσε και την οποία διαχειριζόταν ο Χάντερ Μπάιντεν, από την Northern International Capital, μια επιχείρηση που συνεργαζόταν με την CEFC. Ένα συμβόλαιο που δημοσιοποιήθηκε επίσης από τους γερουσιαστές έδειξε ότι 500.000 δολάρια πήγαν στον Χάντερ Μπάιντεν ως «εφάπαξ προκαταβολή».

Δύο άλλες έδειξαν μια πληρωμή 1 εκατομμυρίου δολαρίων που έγινε στην Hudson West από την CEFC και μια μεταφορά 1 εκατομμυρίου δολαρίων από την Hudson West στην Owasco, με τα χρήματα να φαίνεται ότι πήγαν στον Χάντερ Μπάιντεν για την εκπροσώπηση του Πάτρικ Χο, ενός Κινέζου επιχειρηματία που βοήθησε την CEFC να αποκτήσει πλεονεκτήματα μέσω δωροδοκίας.

Οι αποδείξεις των συναλαγών είναι μόνο μερικά από τα αρχεία που «αναμφισβήτητα δείχνουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της οικογένειας Μπάιντεν και της κομμουνιστικής Κίνας», δήλωσε ο Γκράσλεϊ.

Η συναλλαγή των 100.000 δολαρίων είχε ημερομηνία 4 Αυγούστου 2017- η μεταφορά των 5 εκατομμυρίων δολαρίων είχε ημερομηνία 8 Αυγούστου 2017 και οι άλλες δύο  πληρωμές έγιναν στις 30 Νοεμβρίου 2017 και στις 22 Μαρτίου 2018, αντίστοιχα.

Ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν δεν απάντησε σε αιτήματα της Epoch Times για σχολιασμό- ο Λευκός Οίκος επίσης δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Εδώ και χρόνια, ο Γκράσλεϊ και ο Τζόνσον εξετάζουν την υπόθεση του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα. Έκθεση το 2020 αποκάλυψε τις διασυνδέσεις μεταξύ του Χάντερ και Κινέζων υπηκόων που συνδέονται με το κινεζικό καθεστώς και τον στρατό.

Μεταξύ αυτών είναι ο Γιε Τζιανμινγκ, ένας κινέζος μεγιστάνας του πετρελαίου που ίδρυσε την CEFC. Ο Γιε τέθηκε υπό έρευνα από τις κινεζικές αρχές το 2018 και έκτοτε έχει εξαφανιστεί.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περπατά με τον γιο του Χάντερ Μπάιντεν, δεύτερος από αριστερά, καθώς ο Χάντερ κουβαλά τον γιο του Μπο και περπατά δίπλα στη σύζυγό του Μελίσα Κοέν, στο κέντρο, πριν επιβιβαστεί στο Air Force One στην αεροπορική βάση Άντριους, στις 26 Μαρτίου 2021. (Patrick Semansky/AP Photo)

 

Οι γερουσιαστές ανακάλυψαν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν έβγαλε εκατομμύρια από τον Γιε και την εταιρεία του καθώς και άλλα τόσα από τον Ντονγκ Γκονγκγιεν, χρηματοδότη και επιχειρηματικό συνεργάτη του Γιε. Τα μηνύματα που αποκτήθηκαν αργότερα από την Epoch Times έδειξαν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε στενή σχέση με τον Γιε, συμπεριλαμβανομένου ότι ήταν ο πρώτος καλεσμένος στο νέο διαμέρισμα του Κινέζου επιχειρηματία, ενώ άλλα μηνύματα ανέφεραν τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντονγκ ως «συνάδελφους».

Ο Άντριου Μπέιτς, ο οποίος εκείνη την εποχή εκπροσωπούσε την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι η έκθεση της Γερουσίας χρησιμοποιούσε τα δολάρια των φορολογουμένων για να εξαπολύσει «μια επίθεση που βασίζεται σε μια προ πολλού διαψευσμένη, σκληροπυρηνική δεξιά θεωρία συνωμοσίας». Ο Μπέιτς είναι τώρα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Αναγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειές τους προκάλεσαν επικρίσεις, ο Γκράσλεϊ δήλωσε στους συναδέλφους του στις 28 Μαρτίου ότι η έκθεση βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε αρχεία της κυβέρνησης Ομπάμα και σε δεκάδες συνεντεύξεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Γκράσλεϊ δήλωσε ότι αυτός και ο Τζόνσον «έκαναν αυτό που θα έκανε κάθε καλός ερευνητής: συγκεντρώσαμε ακόμη περισσότερα αρχεία για να αποδείξουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάνουν λάθος».

Οι γερουσιαστές δήλωσαν ότι σκοπεύουν να δώσουν στη δημοσιότητα τα οικονομικά αρχεία που απέκτησαν στο σύνολό τους. Τα γραφεία τους δεν απάντησαν μέχρι στιγμής σε αιτήματα για περισσότερες πληροφορίες.

«Τραπεζικά αρχεία όπως αυτά είναι αποδεικτικά στοιχεία που είναι πολύ δύσκολο να τα αρνηθεί κανείς  και να τα κρύψεις κάτω από το χαλί», δήλωσε ο Τζόνσον στους γερουσιαστές, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα δείχνουν διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων που θα μπορούσαν να εκθέσουν τον Μπάιντεν.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά και αυξάνονται».

Ο Φρανκ Φενγκ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε