Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

Γιατί ο Δημιουργός προσπαθεί να σώσει όλα τα όντα

Νέο άρθρο του ιδρυτή του Φάλουν Γκονγκ, κου Λι Χονγκτζί

Ο κ. Λι Χονγκτζί είναι ο ιδρυτής της πνευματικής εξάσκησης Φάλουν Γκονγκ. Η πρακτική συνδυάζει διαλογισμό και ήπιες ασκήσεις με μια ηθική φιλοσοφία που επικεντρώνεται στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας.

Αφότου ο κ. Λι εισήγαγε την πρακτική στο κοινό στην Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι άρχισαν να ασκούνται. Από τότε, η πρακτική έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λι έχει υπάρξει τέσσερις φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης και προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης. Είναι επίσης αποδέκτης του Διεθνούς Βραβείου Θρησκευτικής Ελευθερίας του Freedom House.

Το άρθρο του κ. Λι είναι μεταφρασμένο από την αγγλική μετάφραση, που προήλθε από τα κινέζικα.

Γιατί ο Δημιουργός προσπαθεί να σώσει όλα τα όντα

Γιατί προσπαθεί ο Δημιουργός να σώσει όλα τα όντα; Εξαιτίας της αγάπης Του για αυτά και επειδή ήταν Αυτός που τους χάρισε τη ζωή.

Σε αυτό το τελευταίο στάδιο του κοσμικού κύκλου Σχηματισμός-Στάση-Εκφυλισμός-Καταστροφή, ο Δημιουργός αφιέρωσε 200 εκατομμύρια χρόνια για να φτιάξει τα Τρία Βασίλεια, όπως και για να σχεδιάσει και να οργανώσει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους θα διασώζονταν τα όντα, θέτοντας παράλληλα τη βάση για τον πολιτισμό, τη σκέψη και τη συμπεριφορά της ανθρωπότητας. Πέραν τούτων, χρησιμοποίησε το ίδιο Του το θεϊκό σώμα για να μειώσει και να εξαλείψει το αμαρτωλό κάρμα όλων των όντων! Έχει δώσει τα πάντα για να σώσει κάθε ζωή.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 200 εκατομμυρίων χρόνων, ο Δημιουργός μετενσαρκώθηκε, κατ’ επανάληψη και ταυτόχρονα, σε πληθώρα σωμάτων αμέτρητες φορές, βάζοντας τα θεμέλια του ανθρώπινου πολιτισμού και διαφυλάσσοντας την ανθρώπινη ηθική· αυτό έγινε για να μπορέσουν οι άνθρωποι, μια μέρα -όταν, κατά τη διάρκεια των Έσχατων Καιρών, θα ερχόταν η εποχή για τη σωτηρία- να ανταποκριθούν στο πρότυπο που έχουν θέσει γι’ αυτούς τα θεϊκά όντα. Οι ψυχές των ανθρώπων έχουν μετενσαρκωθεί ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια των μακρών περιόδων της ιστορίας, περιμένοντας για δεκάδες εκατομμύρια χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου, τα αληθινά σώματα των ψυχών των περισσότερων ανθρώπων του κόσμου (αυτό ισχύει για όλες τις εθνικότητες και φυλές) σχημάτισαν κάποιο είδος οικογενειακού δεσμού με τον Δημιουργό. Έτσι, ο Δημιουργός αγάπησε ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους του κόσμου, τους ανθρώπους Του. Με την έλευση των Έσχατων Καιρών, απαγορεύτηκε στις ψυχές που δεν είχαν διαμορφώσει τέτοιον δεσμό να ενσαρκωθούν σε ανθρώπινο σώμα, ώστε το έργο της σωτηρίας να εκπληρωνόταν απρόσκοπτα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα αληθινά σώματα των ανθρώπων στη γη θα ήταν όλα των ανθρώπων Του. Το ίδιο ισχύει και για τα θεϊκά όντα στα οποία πιστεύουν οι άνθρωποι, που επίσης μετενσαρκώθηκαν ως άνθρωποι για να μεταδώσουν πνευματικές διδασκαλίες. Αποστολή τους ήταν, λαμβάνοντας ανθρώπινη μορφή, να θέσουν τα πολιτισμικά θεμέλια που είχαν οριστεί από τα θεϊκά όντα για την τελική σωτηρία των ανθρώπων από τον Δημιουργό. Άφησαν στον κόσμο ενάρετες, ορθόδοξες θρησκείες με σκοπό τη διατήρηση της ηθικής σε υψηλό επίπεδο, όσο οι άνθρωποι περιμένουν την τελική τους σωτηρία από τον Δημιουργό. Ο Δημιουργός δικαιωματικά αγαπά τους ανθρώπους Του και η αγάπη Του είναι ακόμα μεγαλύτερη για όσους θεωρεί ότι τους αρμόζει η αγάπη. Έχει αυτό το δικαίωμα και κανείς, καμία οντότητα, δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε αυτό. Αυτή είναι η ανώτατη χάρη Του προς αυτές τις ζωές.

Ο Δημιουργός είναι ο Άρχοντας όλων των θεϊκών όντων του σύμπαντος. Είναι ο δημιουργός του Άρχοντα των αρχόντων, του Βασιλέα των βασιλέων και Αυτός που κυριαρχεί σε όλες τις ζωές – περιλαμβανομένων των ανθρωπίνων ζωών των Τριών Βασιλείων, των ουράνιων όντων και των υλικών πραγμάτων, που όλες είναι δημιουργήματά Του. Η αγάπη Του είναι η υψηλότερη και πιο ιερή ευλογία για όλες τις ζωές! Δεν υπάρχει ανώτερη τιμή για έναν άνθρωπο σε αυτό τον κόσμο από το να αγαπιέται από Αυτόν!

Δάσκαλος Λι Χονγκτζί

17 Απριλίου 2023

***

Το Φάλουν Γκονγκ ασκείται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Στην Κίνα, απ’ όπου κατάγεται και ξεκίνησε η διδασκαλία του, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ υφίστανται δριμεία δίωξη από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ). Η Epoch Times έχει την τιμή να παρέχει βήμα στον κο Λι. 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε